Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta "Enkaz Devraldım" Diyebileceğiniz 11 Sefil Durum

Günlük Hayatta "Enkaz Devraldım" Diyebileceğiniz 11 Sefil Durum

Herkesin hayatında en az bir kez 'enkaz devraldım' vakası yaşanmıştır. Her enkaz devraldığınızda düzeltmeniz, toparlamanız gereken bir sürü iş sizi beklemektedir. Bir enkaz devralmak, sıfırdan var etmekten çok daha zorlu bir süreçtir. Öncelikle dünyanın tüm enkazcılarına sabır diliyoruz ve yalnız olmadıklarını önemle belirtmek istiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıllar sonra bıraktığınız okula bitirmek için geri döndüğünüzde

Verilmesi gereken onlarca ders ve hiç hatırlamadığını konular sizi bekliyordur. Sıfırdan bir imparatorluk kurmak çok daha kolaydır. Zamanında nasıl olmuş da böyle kontrolden çıkmışsınız anlayamazsınız. Şimdi her şeyi en baştan alıp, dersleri takip etmek, not tutmak ve düzenli ders çalışmak zorundasınız. Onca yıl çöpe de gitmiş olsa, yapabilirsiniz! Bir kere bir enkaz kaldıranlar hayatları boyunca hep daha başarılı olurlar. Tünelin sonunda ışık var.

2. Daha önce başkaları tarafından en az 10 sene yönetilmiş bir yere yönetici olarak atandığınızda

2. Daha önce başkaları tarafından en az 10 sene yönetilmiş bir yere yönetici olarak atandığınızda

Enkazların en tehlikelisidir. Bir bakmışsınız enkazı toparlayayım derken enkaza dönmüşsünüz. Bize sorarsanız birikmiş paranızla bir sahil kasabasına yerleşin.

3. Çocuklarınızı birkaç haftalığına yalnız bıraktıktan sonra eve döndüğünüzde

Ev üçüncü dünya savaşı sonrasına dönmüştür. Yeniden ev kurmaktan daha yorucu bir süreç sizi bekliyordur. Bir dahaki sefere onları yalnız bırakmadan önce hepsini odasına kilitlerseniz çok daha az hasar olacaktır. Bu enkazı tek başınıza toparlamak zorunda değilsiniz. Sorumluları işin başına alıp evi temizlettirmeniz, bir daha böyle bir enkazla karşılaşmanızın önünü alabilir.

4. Üniversitede okuyan çocuğunuzun evine ziyarete gittiğinizde

Allah yardımcınız olsun. Ev değil Büyük Şehir Belediye'sinin çöp toplama merkezi adeta. Size tavsiyemiz önce evden çöple beraber çocuğunuzu da atmanızdır. Hem biraz havalanmış olur hem de size bu enkazı toparlamak için alan açılır. Bize sorarsanız yapmayın ama büyük olasılıkla dayanamayıp anne baba olarak duruma el atacaksınız. Yolun sonunda hayırsız bir evlat görünüyor.

5. Misafirler gittikten sonra mutfağa girdiğinizde

5. Misafirler gittikten sonra mutfağa girdiğinizde

Sanki evde iki düğün bir sünnet olmuş da sizin haberiniz olmamış gibidir mutfağın hali. O sinsi misafirler arkalarına bile bakmadan kaçtıklarından, durumu ancak mutfağa gittiğinizde anlarsınız. Bu mutfaktan ertesi güne ancak sağ çıkabilirsiniz. Bu gibi durumlarda en büyük tavsiyemiz giden misafirleri telefonla arayıp size yardım etmeleri için geri çağırmanızdır. Yolun sonunda dışarıda görüşmek görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En yakın arkadaşınız şerefsizin teki olan sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrendiğinde

Söz konusu enkaz 'aldatılmış biri' ise bu enkazı toparlamak her zaman en yakın arkadaş poziyonundaki kişiye düşer. Önünüzdeki birkaç ay bu enkazı teselli edecek, öz güvenini kazanmasına yardım edecek ve güçlü durması için destek olacaksınız. Enkazların en hassas kalplisidir. Sabırlar diliyoruz.

7. Erkek şoförden, çok kullanılmış ikinci el araba aldığınızda

7. Erkek şoförden, çok kullanılmış ikinci el araba aldığınızda

Bu enkazı kullanılabilir hale getirebilmek için en az bir araba parası daha vermek zorunda kalacaksınız. Keşke 'bayandan, az kullanılmış' olanı alsaydınız. Enkazlar arasında en masraflısı budur. Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını bu hurdaya yatırdığınız için yolun sonunda pişmanlık görünüyor.

8. Yaz tatilini dedesi ve ninesi ile geçiren çocuğunuz, şımartılmış, huysuzlaşmış ve tüm huyları değişmiş olarak eve geri döndüğünde

Her şeyi baştan alıp onu tekrar bir düzene sokmanız aylarınızı alır. Çocuk göndermiş ama geriye bir maymun teslim almışsınızdır. Dedesi ve ninesi tarafından sonsuz bir krediyle şımartılan, bu yarı insan yarı maymun enkaza her şeyi en baştan öğretmeniz gerekmektedir. Ömrünüzden tam 6 ay buhar olup uçar bu süreçte. Yolun sonunda, evden kaçıp dedesine ve ninesine giden ömür törpüsü yaramaz bir evlat görünüyor.

9. Eski sevgilisini unutamamamış biriyle sevgili olduğunuzda

Her şeye gözü dolan bu arkadaş sık sık 'bana zaman ver' der. Ayrılıp al zaman senin olsun demek istersiniz ama bu sefer de bunun için ağlar ve 'sevseydin beklerdin' deyip sizi mahveder. Çok meşakkatli bir süreç sizi bekliyor. Yolun sonunda ferahlık görüyoruz.

10. Eski sevgilisi tarafından fazlasıyla şımartılmış, her istediği yapılmış, bencilleştirilmiş biriyle sevgili olduğunuzda

Dünyanın en zor enkazlarından biriyle karşı karşıyayız. Ona her istediğinin yapılamayacağını, hayatın müşterekliğini ve dünyanın onun etrafında dönemeyeceğini anlatmaya çalışırken bir yandan da onu hala seviyor olduğunuzu kanıtlamanız gerekecek. Çünkü bu enkaz her itirazda bunu yeterince sevilmediğine bağlayacaktır. O eski sevgiliyi bulup, ona da bir el atabilirseniz çok büyük sevaba girersiniz aslında. Kolaylıklar diliyoruz. Yolun sonunda umarız ayrılık olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Son olarak dayak yediği bir kavgadan yeni çıkmış bir arkadaşınız sakinleşmek için size geldiğinde

Oldukça anlayışlı yaklaşmalı, onu tekrar gaza getirecek şeyler söylememeli ve mümkün olduğunca şefkatli davranmalısınız. Zaten size sığınması size olan sevginizden. Enkazların en bedbahtıdır. Onu içine düştüğü kötü durumun ruh halinden kurtaracak, yanlış ve ani bir karar almasını engelleyecek ve gerekirse onu başını belaya sokmasın diye eve bağlayacaksınız. Enkazınız çok gergin yolun sonunda biraz hırlama görüyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
46
20
9
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

misafir çocuğu bilgisayarınızı mahvettiyse...küçük şeytan bilgisayarıma meyve suyu dökmüş birde öylece bırakıp bilgisayar çantasının içine koymuş ulan bir de... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

allahım okurken bile içimde öfke oluştu :)

Mustafa Çiftçi

Sevgilinizin yanında gaz çıkarmak zorunda kaldığınızda..

Pasif Kullanıcı

sevgilin senin yanında olmasa bile oda gaz çıkarıyor bununla avun :))