Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Çokça Karşınıza Çıkan ve Muhtemelen Hakkında Bilmediğiniz Bir Dolu Şey Olan Semboller

Günlük Hayatta Çokça Karşınıza Çıkan ve Muhtemelen Hakkında Bilmediğiniz Bir Dolu Şey Olan Semboller

perperakis
01.03.2017 - 18:42

Düşünsenize bir, hayatımızda ne kadar çok sembol var... Teknolojik aygıtların üstünde, kıyafetlerde, sokaklarda... Bir de bu sembollerin birden fazla anlama geldiğini düşünürsek, sayı daha da artıyor tabii.

Biz de Brightside'dan sizler için derlediğimiz bu içerikte; gündelik hayatta çok fazla gördüğümüz sembollere değinmeye çalıştık. Bakalım detayları okuyunca siz de şaşıracak mısınız?

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

''&'' İşareti

''&'' İşareti

''&'' sembolü; Latincede ''et'', İngilizcede ''and'' ve Türkçede ''ve'' bağlaçlarının yerine kullanılır. Bu bağlaç, ilk olarak Antik Roma'da devlet adamı Cicero'nun sekreteri Tiro tarafından kullanılmıştır. Latincedeki ''et'' kelimesinin geçirdiği değişimler sonucunda fotoğrafta gördüğünüz halini almıştır. Birkaç yüzyıl sonra, Avrupa ve Amerika'da oldukça sık kullanılmaya başlanan ''ve'' bağlacı, zamanla tüm dünyaya yayılmıştır.

''Kalp'' Sembolü

''Kalp'' Sembolü

Bu sembol toplum tarafından o kadar benimsenmiştir ki insanlar belli bir yaşa gelene kadar gerçek kalbin bu şekilde olduğunu düşünmektedir. Gerçek tabii ki öyle değil ve bugün tüm dünyanın kullandığı simge, 'seven kalbi' sembolize etmektedir. Ancak bu sembolün tarihçesini öğrendikten sonra oldukça şaşıracaksınız. Kalp simgesi ilk defa Antik Çağ'da güzellik tanrıçası Afrodit'in alımlı kalçalarını simgelemek için kullanılmıştır.

''Bluetooth'' İşareti

''Bluetooth'' İşareti

''Bluetooth'' teknolojisi; cep telefonları ve diğer mobil cihazları kablosuz olarak birbirine bağlamak ve aralarında iletişim kurmak için geliştirilmiştir. Peki sembolün anlamı ne? 1994 yılında ''Ericsson'' ismindeki İskandinav şirket tarafından geliştirilen teknolojinin simgesi, eski Danimarkalı kral Harald Blatand'ın ad ve soyadının ilk harflerinden esinlenilerek tasarlanmıştır. Sıkça kullanılan bu teknolojinin isminin nereden geldiğine gelecek olursak; eski Danimarka kralı yaban mersini yemeyi çok seviyormuş ve bildiğiniz üzere yaban mersinin de rengi mavi olur. Çok fazla yaban mersini yemekten bir tane dişinin kalıcı olarak mavi renkte olduğu söylenir. İngilizcede ''blue'', Türkçede ''mavi'' anlamına gelmekle birlikte, ''tooth'' da ''diş'' anlamına gelmektedir. Yani şöyle bir birleştirdiğimiz zaman kelimeleri, oldu bize ''mavi diş'' yani ''bluetooth''.😁 Ünlü teknoloji şirketi de geliştirdiği teknolojinin simgesinde ve adında, eski İskandinav krala bir nevi saygı duruşunda bulunmak istemiş anladığımız kadarıyla.

''Tıp'' Simgesi

''Tıp'' Simgesi

Çoğu insan bilmese de ''tıp'' sembolü; iki yılan ve iki kanattan oluşmaktadır. Sembolün anlamını öğrendiğiniz zaman ise hiç de tıpla alakalı bir şey olmadığını göreceksiniz. Efsaneye göre Yunan tanrısı Hermes'in sihirli bir asası varmış ve asa, fotoğrafta gördüğünüz sembole benzermiş. Hermes bu sihirli asayı kullandığı zaman düşmanlar barışır ve toplumda huzur hakim olurmuş. O asa sembolü de şimdi hepimizin bildiği tıp simgesi.

''Açma - Kapama Düğmesi'' Sembolü

''Açma - Kapama Düğmesi'' Sembolü

Neredeyse bütün teknolojik cihazların üstünde bulunan bu sembolü bilmeyen yoktur; fakat bu sembolün ne anlama geldiğini bilen kişi sayısı oldukça azdır. ''1'' ve ''0'' rakamlarından oluşan işarette; ''1'' 'cihazı çalıştırma', ''0'' da 'cihazı kapatma' anlamına gelmektedir. Sonradan tek bir sembolde toplanan bu iki rakam, zamanla fotoğrafta gördüğünüz halini almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

''Barış'' İşareti

''Barış'' İşareti

''Barış'' işareti 1958 yılında nükleer silahlara karşı yapılan protestolar sırasında ortaya çıkan bir simgedir. Türkçesi ''Nükleer Silahsızlanma'' anlamına gelen, ''Nuclear Disarmament'' söz öbeği baş harflerinin, semafor (demiryollarında renkli ışıklar yerine kol hareketlerinden yararlanılan işaret verme aygıtı) aletindeki karşılıklarından ''barış'' işareti meydana gelmektedir.

''Tamam'' İşareti

''Tamam'' İşareti

Bu el hareketinin çoğu toplumdaki karşılığı ''tamam'' veya ''iyi'' anlamlarına gelmektedir. Bunun da İngilizcedeki karşılığı ''okey'' kelimesidir ve baş harfi olan ''o'' harfi simgeyi oluşturmaktadır. Ancak bazı yerlerde bunun istisnaları mevcut. Örneğin; Fransa'da bu el hareketi olumlu bir anlam teşkil etmez, aksine ''hiçlik'' veya ''kötü'' anlamlarına gelmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
506
113
64
45
31
31
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?