Görüş Bildir
Haberler
Güneşten Elektrik Üretimine Yatırım Yapmak İçin 5 Neden

Güneşten Elektrik Üretimine Yatırım Yapmak İçin 5 Neden

Abit Gülistan
17.03.2015 - 11:36 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 11:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yenilenebilir enerji kaynaklarında yatırım yapmak isteyen insanların karar vermekte zorlandıkları konudan biri hangi yöntemle enerji üretimi yapmalıdır.  Nitekim elektrik üretim sistemlerininde kendine göre avantajlı ve avantajsız tarafları vardır. Bu yazımda solar sistem olan ges projelerini güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapmak isteyenlere rehber olmasını diliyoruz.

1. Bütçeye göre yada ihtiyaca göre sistem hazırlama imkanı

Diğer elektrik üretim sistemleri çok yüksek oranda maliyetlere neden oluyor onun içinde özelikle bireysel ve kobi gibi isletmeler elektrik üretimi yapamıyor. Oysa ges sisteminde kendine göre 5000 dolarla bile sistem kurup elektrik üretimi mümkündür.

2. Modüler ve taşınabilirdir.

Diğer Sistemler kurulumda tam yapılmalı ve bir yere taşınması mümkün değildir. Oysa güneş enerji sistemler modüler olduğundan zamanla sisteme ek yapılmasına izin veriyor. Küçük sistem kurmak ve daha sonra ekleme yaparak elektrik üretimi artırılır. Taşınması kolaydır arzu edilirse sokulur ve başka bir yerde sistem kurulur. Ev taşıyanlar. Yazlık eve gidenler tatil. Tarımsal sulama. Hayvancılılık ve arıcılar. Yaylaya çıkanlar için uygundur.

3. İsletme giderleri çok düşüktür

Diğer sistemler daime takip edilmeli ve teknisyenler ile teknikerler  olmalıdır. Ayrıca sürekli bakim. Onarım tamir işlemleri çıkıyor ve bir sorun olduğunda üretim tamamen duruyor. 2 yılda bir reslerin dişli sistemlerin değişilmesi gerekiyor hareketli olduğu için bol bol sorun çıkarıyor oysa ges sistemlerinde sadece korumak ve temizliğini yapmak yeterlidir sistem konusunda teknik bilginiz olması gerekmez en basit elektrik bilgisi ile sistemi sökme ve tasıma durumunuz mümkün ayrıca hareketli parça yok onun için ariza denilen olay çok düşüktür panellerin birini zarar gelse de üretim  devam ediyor.

4. Sürekli üretim olanağı

Diğer enerji kaynakları da  geste olduğu gibi güneşe bağlı sistemlerdir. Uzun donem kuraklık ve mevsimsel değişimden  etkilenirler. Özelikle resler hava değişikliğinden  dolayı rüzgar olmaz ve üretim durur.  Ges sistemlerinde ise güneşin dogması yeterlidir. Ges sistemlerinin elektrik üretimi meydana gelmemesi için panellerin  kirli yada havanın kapalı gece olması lazım. Bu sistemler gece üretim yapamıyor. onun içinde gündüz üretilen enerjinin depolaması yada gece şebekeden enerji alması mümkündür. Depolama aküleri de sistem fiyatını artırıyor. 

5. Sesiz ve çevrede kirlenme yapmaz

Solar sistemler sesiz ve çevreyi kirletmez hata zaman zaman dekor ve üretim bir arada olur. özelikle seralarda yazlıklarda. Villalarda çatıyı solar panelle kapadıklarında  hem dekoratif  ve elektrik üretimi bir arada olur. Diğer sistemleri biliyorsunuz zaten. siz orada olmasınız da otomatik üretim gerçekleşir ve her at hesabınıza para yatar. 

Simdi bir daha düşünün neden güneş panelleri ile elektrik üretimi yapmanın kolay ve rahatlığını . İster enerji üretimi yaparak satmak olsun  İsterseniz de evinizin is yerinizin elektrik  giderlerini sıfırlamak doğal gaz giderlerini azaltmak yada sıfırlama olsun ges yatırımını mutlaka düşünün. Unutmayın güneş fatura göndermez ama size para kazandırır. Ayrıca kendini amorti etmesi 5 yıl ortalama ve üretim 25 yıldan fazla devam ediyor.  kredi ile sistem finanse edilse kredi ödemesinden sonra  bile yatırımcıya para bırakırken kendini ödedikten sonra çok tatlı denecek para kazandırıyor. 

 Abit Gülistan 

Kaynak: http://gessistem.blogspot.com.tr/2015...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0