Görüş Bildir
Haberler
Güneşi Göremeyen de Var, Ateş Kasırgasına Kapılan da: Dünyanın Gördüğü En Acayip Afetler

Güneşi Göremeyen de Var, Ateş Kasırgasına Kapılan da: Dünyanın Gördüğü En Acayip Afetler

05.09.2021 - 07:45

Doğa bazen akıl almayacak derecede güçlü olabilir. Büyük bir deprem bir anda koskoca bir kenti bile yok edebilir. Bir tsunami binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olabilir. Dünya tarihine bakınca buna benzer pek çok olay görüyoruz. Sizler için farklı coğrafyalarda meydana gelmiş en garip afetleri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ateş Kasırgası

1. Ateş Kasırgası

California’da Ağustos 2018'de ortaya çıkan orman yangınları, söndürülmesi güç ve dehşet verici bir afetti. Afetzedeler olay yerinden uzaklaştırılsa da afet şehirden şehre sıçramıştı. Alevlerden oluşan devasa hortumlar 5 bin 500 metreye kadar yükseliyordu ve kasırga kadar hızlıydı. Hortumlar sadece birkaç dakika sürse de hızları nedeniyle devasa bir yıkıma neden oldu.

2. Kozalanmış Ağaçlar

2. Kozalanmış Ağaçlar

2010 yılında 10 yıla yayılarak yağabilecek yağmur miktarı Pakistan’daki köylere bir hafta içinde yağdı. Aşırı yağışlar yüzünden oluşan seller hayvanları da perişan etti. Selden kaçan milyonlarca örümcek kurtulabilmek için ağaçların üzerine yerleşti. Suların geri çekilmesi uzun sürünce de örümcekler sığındıkları yerde kozalar oluşturdu. Devasa ağlar ile kaplanan Pakistan, böylesi bir afeti ilk kez yaşadı.

3. Yazsız Bir Sene

3. Yazsız Bir Sene

1815 yılının Nisan ayında Endonezya’nın Tambora Dağı’nda tarihin bilinen en büyük volkanik patlaması yaşandı. Binlerce kişinin ölümüne sebep olan bu patlama sonucu ortaya çıkan kül bulutu stratosfere ulaştı ve güneş ışınlarının gelişini engelledi. Sonraki yılda ise Hindistan, Endonezya gibi ülkelerde yaz yaşanmadı ve salgın hastalıklar meydana geldi.

4. Carrington Çarpışması

4. Carrington Çarpışması

1859 yılının ağustos ve Eylül aylarında Güneş yüzeyinde bulunan manyetik enerjinin, radyasyonun ve yüklü parçacıkların ortalığa saçılması ile güneş patlamaları meydana geldi. Dünya atmosferini de oldukça olumsuz etkileyen bu afete Carrington Çarpışması adı verildi.

5. Tunguska Olayı

5. Tunguska Olayı

1908 yılının 30 Haziran sabahı Sibirya’daki Tunguska Nehri üzerinde kör eden bir ışık patladı. Bu şok dalgasının Hiroşima'ya atılan atom bombasından bile yüzlerce kat güçlü olduğu tespit edildi. Birçok bilim insanı bu olayın gök cisimlerinin çarpışması sonucu meydana geldiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toz Perdesi

6. Toz Perdesi

6. yüzyılın ortalarında, büyük kum ve toz bulutları dünyanın büyük bir kısmına Güneş ışıklarının gelişini engelledi. Öyle ki, bu olaydan sonra birkaç yıl boyunca devam eden bir soğuk hava iklimi meydana geldi. Bulutlar kaybolduktan sonra bile uzun bir süre yaz mevsimi yaşanmadı ve kışlar çok ağır geçti.

7. Sumatra Tsunamisi

7. Sumatra Tsunamisi

2004 yılında Hint Okyanusu'nda meydana gelen Sumatra Tsunamisi, Sumatra Adası'nın açıklarında 9.0 büyüklüğündeki bir deprem sonrası yaşandı. 2 milyona yakın insan evsiz kalırken, 230 bin kişi de hayatını kaybetti.

8. Şili Depremi

8. Şili Depremi

Tarihteki en büyük depremlerden biri olan Şili Depremi, 22 Mayıs 1960'ta gerçekleşti. Dev bir tsunamiye sebep olan deprem tam 9.5 büyüklüğündeydi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Arda Şen

1999 istanbul depremi nerede?

Gizem Yenikler

Oda eklenmeliydi.

Gizem Yenikler

Korkunç olaylar.