Görüş Bildir
Haberler
Manyağından Yamyamına Akıllara Durgun Veren Cinayetleriyle Tüm Dünyada Nam Salan 8 Seri Katil

Manyağından Yamyamına Akıllara Durgun Veren Cinayetleriyle Tüm Dünyada Nam Salan 8 Seri Katil

30.08.2021 - 07:00

Korku filmlerinde ya da kitaplarda rastlayıp 'Yok artık, daha neler!' diyerek izlediğimiz seri katillerin birçoğunun, gerçek canilerden ilham alınarak yaratıldığına inanmayabilirsiniz ama evet, kanlı canlı örnekleri gelip geçmiş dünyadan. İşte, aklın almayacağı cinayetlerle tüm dünyaya korku salan 8 seri katil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ted Bundy

1. Ted Bundy

En ünlü seri katillerden biri olan Ted Bundy, 1974-1978 yılları arasında pek çok kadını öldürdü. Yakalandığında pek çok kişi, onun suçlu olduğuna inanmadı. Çünkü onu düzgün, eğitimli ve yakışıklı bir adam olarak görüyorlardı. Uzun bir süre inkâr etse de sonunda suçunu itiraf etti.

2. Aileen Wuornos

2. Aileen Wuornos

Amerika'nın ilk kadın seri katili Aileen Wuornos, ilişkiye girdiği insanları öldürüp ormana sakladı. Toplam 7 kişiyi öldürdüğü düşünülüyor ancak 2 kişinin bedenine ulaşılmadığı için 5 kişiyi öldürme suçundan yargılandı. İdam edilmesi gerektiğini yoksa hapisten çıkınca öldürmeye devam edeceğini söyledi ve idam edildi.

3. Albert Fish

3. Albert Fish

Kuzuların Sessizliği filmine ilham olan seri katil Albert Fish'in 100'den fazla insanı öldürdüğü düşünülüyordu. Ayrıca insan eti de yiyen Fish'in akıl sağlığının yerinde olmadığına karar verildi ve 1936 yılında tam 66 yaşındayken idam edildi. Fish, aynı zamanda dünyanın en yaşlı seri katili.

4. Elizabeth Bathory

4. Elizabeth Bathory

Kanlı Kontes lakabıyla bilinen Bathory, kocasını öldürüp büyücülükle uğraşmaya başladı. 40'lı yaşlarına geldiğindeyse yaşlanmamak için 612 bakire kızı kaçırıp kanlarıyla duş aldı. Böylece gençleşeceğini düşünen Bathory, 1614 yılında yakalanıp idam edildi.

5. H. H. Holmes

5. H. H. Holmes

Kayıtlara geçen ilk Amerikalı seri katil olan Holmes, cinayetlerini istediği şekilde işleyebilmek için Chicago'da bir otel açtı. İnsanlara işkence edip öldürdükten sonra cesetlerini yakıp kireç kuyusuna attı. 27 cinayetini itiraf etmiş olsa da yaklaşık olarak 200 kişiyi öldürdüğü düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ed Gein

6. Ed Gein

Ed Gein, annesinin ölümünü kabullenemedi ve kadın cesetleri çalarak annesini hayata geri getirebileceğini düşündü. Ceset çalamayacağını anlayınca da cinayet işlemeye başladı. Kadınların derilerini yüzdü ve vücutlarının çeşitli yerlerinden süs eşyaları yapmaya başladı. Tabii ki sonunda yakalandı.

7. Edmund Kemper

7. Edmund Kemper

Nekrofil ve yamyam olan 145 IQ'lu Kemper, 15 yaşında büyükannesini ve büyükbabasını öldürdüğü için akıl hastanesine yatırıldı. 21 yaşında iyileştiği düşünüldü ve serbest bırakıldı. Ancak daha sonra annesi ve yakın arkadaşı da dahil, pek çok kişiyi öldürdü.

8. Harold Shipman

8. Harold Shipman

Bir doktor olan Harold Shipman'ın 250 kişinin ölümünden sorumlu olduğu düşünülüyor. 15 yaşındaki hastasını öldürdüğü için uzun bir süre akıl hastanesinde tedavi gördü ve serbest bırakıldı. Ancak Shipman'ın öldürmeye bağımlı olduğu anlaşıldı. Hapse mahkum edilen Shipman, hücresinde kendini asarak intihar etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın