Görüş Bildir
Haberler
Güne Bomba Gibi Başlamak İsteyen Her Sağlıklı İnsanın Yapması Gereken 13 Hareket

etiket Güne Bomba Gibi Başlamak İsteyen Her Sağlıklı İnsanın Yapması Gereken 13 Hareket

Dale Cooper
05.06.2017 - 17:12

Birçoğumuz için sabahları yataktan kalkmak oldukça zorken sabah egzersizi, sporu hayal gibi geliyor. Ancak, aslına bakacak olursanız hiç de zor değil.

Yalnızca birkaç küçük ve basit hareketle günün tamamına yayılacak sabah zindeliğini, enerjikliğini yakalamakla beraber sağlığınızı da kontrol altına almanız bir hayli kolay.

Güne bomba gibi başlamak sandığınız gibi imkansız değil! Gününüze enerji katarken sağlığınızı da gözetecek basit hareketlere şöyle bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günde zinde başlamanıza yardımcı olacak bu hareketlerin en harika yanı çoğunun yatakta dahi yapılabiliyor oluşu! Mesela bu Balasana hareketi...

1. Günde zinde başlamanıza yardımcı olacak bu hareketlerin en harika yanı çoğunun yatakta dahi yapılabiliyor oluşu! Mesela bu Balasana hareketi...

Görselde olduğu gibi diz çökerek oturun ve kollarla olabildiğince öne doğru uzanın. Yavaşça nefes alıp vererek kollarınızı gevşeterek bacaklarınızın çevresine dolayın. Bu hareketi birkaç defa bel bölgesinde istediğiniz esnekliğe ulaşabilirsiniz.

2. Elleriniz ve dizleriniz üzerinde durarak aşağı yukarı kavis oluştururken nefes alıp vereceğiniz bu hareket karın ve sırt kaslarınızı güçlendirirken ağrılara iyi gelecek.

3. Sırada elleriniz ve dizleriniz üzerinden dikey çizeceğiniz yere bakan köpek hareketi var!

Elleriniz ve dizleriniz üzerinden yavaşça bedeninizi esneterek kalçanızı olabildiğince yukarı kaldırın. Daha sonra başınızı yavaşça içe doğru eğin. Bunu yaparken nefes alıp vermekle beraber kolunuzu dik tutmaya çalışın. Bu hareket beyni sakinleştirip, sinüzite iyi gelirken üst sırtınızı esnetmenize yardımcı olacak.

4. Ayakta öne eğilerek yapabileceğiniz bu basit hareket bacaklarınızla sırtınızın esneklik ve denge kazanmasını sağlayacak.

Bu hareketi yaparken kollarımızı kocaman açıp, derin nefesler alıp vermeyi unutmuyoruz.

5. Şimdi de günümüze aydınlık katacak güneşi selamlama hareketine geçelim.

Bacaklarınız bitişik şekilde dik olarak ayakta durun, bedeniniz dik lakin rahat bir duruşta olsun. Kollarınızı güneşi alıp tutuyormuşçasına kendinize doğru geriye çekin ve tekrar kaldırın. Daha sonra parmaklarınız yere dokunacak şekilde öne doğru eğilin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz da bacakları çalıştırarak denge kurmaya çalışalım!

Ayakta durur şekilde bacaklarınızı eşit mesafe de açın ve ayak tabanınızı bacağınıza doğru çekerek yerleştirin. Ellerinizi kalbinizin önünde bir araya getirin ve tek bir noktaya doğru odaklanın. Daha sonra diğer ayağınızla yapacağınız bu hareket denge ve koordinasyonu arttırarak bacakları güçlendirir.

7. Ayak parmak uçlarınızda durup belinizi yukarı çekerek yapabileceğiniz bu köprü hareketi bütün vücudunuzu çalıştırarak sıkılaşmasını sağlar.

Bu hareketi zorlaştırmak için elllerinizi kenetleyerek belinizin altına koyup yalnızca omuzlarınız yardımıyla yukarı doğru kalkmayı deneyebilirsiniz.

8. Bu hareket biraz zor ama faydasının yanında hiçbir şey! Kalçanızın üzerinde denge durun ve ayaklarınızı havada birbirine kenetleyin.

Dengeyi yakaladıktan sonra herhangi bir ağırlıkla veya ellerinizi birbirine kenetleyerek dairesel dönüşler yapın. Bu hareket belinizi inceltip sıkılaştırmakla beraber bacak ve kol kaslarınızı güçlendirecektir.

9. Çıtayı biraz daha zorlara çekelim... Sırtınızın üzerine yaslanın ve ayaklarınızı kollarınız dik olacak şekilde tutun!

Akabinde kollarınız yardımıyla görseldeki gibi bacaklarınızı eğip kaldırın. Unutmayın, bacaklarla beraber kolları da güçlendirmek için kolların dik olması çok mühim.

10. Basit hareketlerle bitirmeden önce son bir gayret deyip adını Superman'den almış bu harekete bir şans tanıyalım.

Avuç içleriniz ve ayak parmaklarınız yardımıyla dimdik durun. Daha sonra sağ kolunuzla beraber sol bacağınızı gücünüz yettiğince kaldırın. Hemen ardından diğer kol ve bacağınızla deneyin. İnsan bir kere yapınca o kadar da zor değil! 😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir de yüz üstü yatıp dirseklerinizi görseldeki gibi sabitleyerek bacaklarınızı dik havaya doğru kaldırın...

Bu harekette bacakları bürkmemek çok önemli.

12. Harekelerimizin sonuna doğru gelmişken biraz da rahatlayalım!

Sırt üstü uzanıp kollarınızı avuç içleriniz dışarı bakacak şekilde açın ve bacaklarınızı eşit aralıklarla ayırın. Bacaklarınızı hafifçe açıp kapayın. Bu hareketin en önemli noktası gözleriniz kapalıyken doğru şekilde nefes alıp vermeniz ve kendinizi tam anlamıyla rahatlatabilmeniz.

13. Son olarak şöyle kolları ve bacakları kocaman açarak zıplayın. İşte bu kadar!

Gününüzden enerji eksik olmayacak. ❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
294
112
30
24
24
18
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Factotumolog

kandırma kendini sende ilk onu yapınca güne zinde başlıyon sall gitsin

Adem GÖNLÜZENGİN

Ya Allah için 9 numara ne işe yarıyacak ? kadın için tamam erkek napsın bu hareketi ?

Su Yılmaz

Kadın için tamam oluşu nedir