Görüş Bildir
Haberler
Gündelik Hayatta Kullandığımız Eşyaların Gizli Yönlerini Öğrendikten Sonra Hayata Bakışınız Değişecek

Gündelik Hayatta Kullandığımız Eşyaların Gizli Yönlerini Öğrendikten Sonra Hayata Bakışınız Değişecek

09.04.2022 - 10:15

Sıradan bir gününüzü düşünün. Sabah uyandığınız ilk andan uyuyacağınız ana kadar. Uyanır uyanmaz lavaboya gider elimizi yüzümüzü yıkarız. Hazırlanma, kahvaltı, evden çıkış, iş veya okul hayatı, daha sonra da tekrar eve dönüş. Tüm bu döngüde birçok küçük eşya bize yardım eder. Tıpkı kapı kilidimiz ya da başımızı soğuktan korumak için taktığımız şapka gibi. İşlevleri küçük gibi görünse de aslında bu eşyaların bizim bilmediğimiz, tahmin bile edemeyeceğimiz birçok gizli yönü var. Haydi, sizleri daha fazla meraklandırmadan detaylara geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maket bıçağınız sandığınızdan daha uzun ömürlü

Maket bıçağınız sandığınızdan daha uzun ömürlü

Maket bıçakları birçoğumuzun hayatına öğrencilik yıllarında girdi. Öğrencilikten sonra iş hayatında da bazılarımızı yalnız bırakmadı. Üstelik günlük yaşantımızda da işimize yarayan, sık sık kullandığımız aletlerden biri oldu. Öyle ki neredeyse maket bıçağı bulunmayan ev yok. Peki, eskidiğini düşündüğünüz maket bıçağınızı yenileyebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, bu mümkün! Tek yapmanız gereken bıçağı üzerinde bulunan çizgilerden kesmek.

Lavabolardaki gizemli delik

Lavabolardaki gizemli delik

Gün içerisinde elimizi yüzümüzü yıkarken birçok kez görürüz o deliği. Hatta her insan hayatında bir kere bile olsa merak etmiştir o deliğin neden orada olduğunu ve ne işe yaradığını. Yaklaşın, sizin için araştırdık ve öğrendiklerimizle merakınızı gidermeye geldik! O deliğin en büyük işlevi, musluğun açık unutulması durumunda suyun taşmasını önlemek. Oldu ki musluğu açık bırakıp gittiniz. O delik lavaboda biriken suyu boşaltıp borulara iletir ve böylece su taşkınının önüne geçer.

Şapkalardaki ponponlar sadece süs için mi?

Şapkalardaki ponponlar sadece süs için mi?

Şapkalarımızdaki ponponlar aslında ilk olarak denizciler için üretildi. Denizciler, epey alçak tavanlı olan ve dalgalar yüzünden sürekli sallantılı biçimde seyreden gemilerde başlarını sık sık tavana vuruyorlardı. Bu da bazen ufak bazen ciddi yaralanmalara sebep oluyordu. İşte, tam da bu yüzden denizcilerin şapkalarına ponponlar eklendi ve bu ponponlar sayesinde çarpmalar en az hasarla atlatılmaya başlandı. Şirin ve hoş bir görünüm vermesi sayesinde ise günümüzde sık sık kullanılıyor.

Kapı kulplarındaki hijyen önlemi

Kapı kulplarındaki hijyen önlemi

Kapılar bir ortama girmeden önce o mekân hakkında bize bilgi verir. Dekorasyona önem veren insanlar için kapıların görünümleri çok önemli fakat bir kapının görünümü ister gösterişli ister sade olsun, hepsinin kulpları birbirine benzer. Çünkü tüm kapı kulpları benzer maddelerden yapılır. Bunun nedeni ise hijyen! Günde belki de yüzlerce kez temas ettiğimiz kapı kulpları genelde pirinç ya da metalden üretiliyor çünkü bu materyaller yüzeyde bakteri oluşmasını engellediği için kulplar temiz kalabiliyor.

Asma kilitlerin alt köşe bölümünde yer alan küçük delik

Asma kilitlerin alt köşe bölümünde yer alan küçük delik

Kilitler, günlük hayatta en sık kullandığımız güvenlik önlemlerinden biri ancak yağmurlu zamanlarda kilitlerin iç kısımlarının su alması sonucunda paslanma ve tutukluluk gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Kilitlerin altında, köşe kısmında yer alan küçük delik ise bu sorunu çözmek için yerleştirilmiş bir mekanizmadan oluşuyor. Bu delikten belirli aralıklarla yağ döküp kilidin bakımını yapabilir ve sorunu çözüp yeni kilit alma derdinden de kurtulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kağıtlardaki köşe boşlukları

Kağıtlardaki köşe boşlukları

Birçoğumuz kağıtlarda yer alan köşe boşluklarını not almak amacıyla değerlendirsek de aslında bu kısımların farklı amaçlar için yapıldığı aklınıza gelir miydi? Eski zamanlarda fareler ve haşereler kütüphanelere musallat olduklarında en sevdikleri besin kağıtlarmış ve kitapları hep köşelerinden kemirirlermiş. Bu nedenle yazıların korunması için köşe boşlukları bırakılmaya başlanmış.

Gazlı içeceklerin asidini koruyan plastik

Gazlı içeceklerin asidini koruyan plastik

Sıcak bir yaz günü buz gibi gazoz ne iyi gider! Gazozu ve diğer gazlı içecekleri özel kılan, diğer içeceklerden ayıran en önemli özellikleri hiç şüphesiz asitli yapıları. O asitler sayesinde içeceğimizden daha fazla haz alırız. Aksi takdirde meyve suyundan ne farkları kalır ki? Hâl böyle olunca içeceklerin asidini korumak çok önemli. İşte, tam da bunun için kapakların iç kısmında küçük plastik bir malzeme var. Eğer o plastik olmasaydı siz henüz gazlı içeceğinizi satın almadan o bu özelliğini kaybederdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
32
8
6
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın