Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Seçim Kurulu'nun Gerekçeli Kararı '200 Sayfanın Üzerinde'

Yüksek Seçim Kurulu'nun Gerekçeli Kararı '200 Sayfanın Üzerinde'

FreiGeist
20.05.2019 - 13:33

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 2 hafta önce İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi yönünde verdiği kararının gerekçesi, adeta yılan hikayesine döndü. YSK'nın kararını bugün açıklanması bekleniyordu ancak toplantının sona erdiği, kararın bugün açıklanmayacağı aktarıldı. Gerekçeli kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtiliyor. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun, gerekçeli kararın yazımını tamamladığı aktarılıyor. Karar, muhalif üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından kamuoyu ile paylaşılacak. 

Gerekçeli kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu aktarılan bilgiler arasında.

6 Mayıs'ta 4'e karşı 7 oyla İBB Başkanlığı seçimi iptal edilmişti.

Kurul, iptale ilişkin kısa kararını açıklamıştı.

Kurul, iptale ilişkin kısa kararını açıklamıştı.

Kararda şöyle denilmişti:

'Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
49
45
11
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gameshappiness

madem ortada ysk'nın yaptığı bir yanlıştan dolayı iptal var, sorumlular istifa etsin ve haklarında gerekli işlem yapılsın?

Y Y Z

nerdeeee.

Ersin İdmanyurdu

anayasanın 1. maddesi: bütün seçimleri akp kazanır. akp'nin kazanamadığı seçimler yenilenir

Saffet Filiz

Göstermelik bir rapor yazar geçer çok da önemli değil, kararın hukuksuz olduğu bir gerçek, iddalara kanıt da gösteremiyorlar, saçma ve haksız bir karar olduğ... Devamını Gör