Görüş Bildir
Haberler
Gözenekli Ciltlere Veda Zamanı! Yüzündeki Delikli Görüntüden Bıkanlar İçin Doğal Maske Tarifleri

Gözenekli Ciltlere Veda Zamanı! Yüzündeki Delikli Görüntüden Bıkanlar İçin Doğal Maske Tarifleri

R.G.
06.01.2021 - 10:45

Çoğu zaman makyajla kapatılmaya çalışılan gözenekler, aslında herhangi bir hastalıktan kaynaklanmazlar ve vücudumuza zarar vermezler. Fakat genişlemiş ve delik gibi duran gözenek görüntüsü hepimizi rahatsız eder. Bu görüntüyü makyaj ile kapatmaya çalışmak yapılabilecek en kötü hatalardan biri. Çünkü makyaj ürünleri gözeneklere girebilir. Bu da sivilce veya siyah nokta oluşumuna sebep olur. İşte gözeneklerden kurtulmanızı sağlayacak doğal maske tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal maske tarifleri

Doğal maske tarifleri

Doğal maske tarifleri, içerikleri nedeniyle her cilt tipinde aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu nedenle özellikle limon ve portakal gibi asit içeren maskeleri uygulamadan önce boynunuzun ya da yüzünüzün küçük bir bölümünde denemenizi öneririz. Böylece cildinizin vereceği tepkiyi görebilirsiniz. Ayrıca bu maskeler doğal ve yoğun bir içeriğe sahip olduğundan haftada en fazla bir kere yapmanız gerektiğini unutmayın.

Un ve limon maskesi

Un ve limon maskesi

Yarım bardak ılık suyu, yarım limon suyunu ve 3 yemek kaşığı buğday ununu homojen bir kıvam alana kadar karıştırarak maskenizi hazırlayın. Limon damarlarınızın sıkılaşmasını sağlarken un içerdiği E vitamini sayesinde cildinizi daha canlı ve sıkı gösterecektir.

Yaş maya maskesi

Yaş maya maskesi

1 yemek kaşığı yaş maya ile 1 yemek kaşığı sütü karıştırarak maskenizi oluşturun. Eriyen maya sayesinde maskeniz krem kıvamını alacak. 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın. Maya cildinizi gerecek ve gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olacak.

Aleo veralı portakal maskesi

Aleo veralı portakal maskesi

Eğer evinizde aleo vera bitkisi varsa yaprağından alacağınız bir yemek kaşığı jel ile 1 adet portakal suyunu karıştırarak maskenizi hazırlayabilirsiniz. C vitamini sayesinde gözenekleriniz sıkılaşırken, aleo vera da cildinizin arınmasına ve canlanmasına yardımcı olacak.

Gül suyu maskesi

Gül suyu maskesi

2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık un ile karıştıracağınız gül suyu sayesinde maskeniz hazır! 15 dakika bekletmeniz yeterli. Gül suyu ile cildinizi nemlendirirken aynı zamanda yüzünüzdeki ölü hücrelerden de arınacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Domates maskesi

Domates maskesi

Sadece domatesi blendardan geçirerek hazırlayabileceğiniz bu maske oldukça pratik. Pamuk yardımıyla yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Domates hücrelerinizi temizleyecek ve cildinizin sıkılaşması için hücreleri aktif hale getirecek.

Yumurta akı maskesi

Yumurta akı maskesi

1 adet yumurtanın akı ile birkaç damla limon suyunu karıştırıp yüzünüze sürün. Yumurta akı bir süre sonra yüzünüzde donabilir. Bu maske gözeneklerinizi sıkılaştırmaya yardımcı olacak ve siyah nokta oluşumunu önleyecek.

Limonlu şeker maskesi

Limonlu şeker maskesi

2 kaşık şeker, 1 kaşık zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu karıştırarak bu maskeyi hazırlayabilirsiniz. Peeling yapar gibi yüzünüze sürün ve 1 dakika bekledikten sonra temizleyin. Cildinizin mikroplardan arınmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın