Görüş Bildir
Haberler
Göz Dalması Neden Olur?

Göz Dalması Neden Olur?

Şebnem Sucu
08.12.2021 - 10:47

Göz dalması kısaca uzun bir süre aynı noktaya bakakalma şeklinde tanımlanır. Bu durum genellikle aşırı yorgunluk ve stres sonucu ortaya çıkar. Göz dalmasına bazen batma hissi de eşlik edebilir. Gözün bir yere adeta kilitlenmesi ile birlikte gözde batma hissedilmesi bazı göz hastalıklarının habercisi olabilir. Göz dalmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Haberimizin içeriğinden göz dalması neden olur? Sorusunun detaylarına ulaşabilirsiniz. İşte herkesin muhakkak yaşadığı göz dalmasının nedenleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her birimiz yer, mekân fark etmeksizin zaman zaman dalıp gider ve o anda neler olduğunun farkına varamayız. Uzun süre bir noktaya göz kapaklarını kıpırdatmamak suretiyle yaşanan bu olay, bazen düşünceli bazen de dalıp gitmiş gibi benzetmelere neden olur. Kişinin farkında olmadığı bu durum esnasında görülen cisimler hem bulanık olur hem de görüntülerin bağımsız olması sebebi ile görüntüler uzak ve belirsizdir. Peki, göz dalması neden olur? İşte göz dalması nedenleri…

Göz Dalması Neden Olur?

Göz Dalması Neden Olur?

Göz dalması rahatsızlıktan ziyade bir durum olarak ele alınmalıdır. Göz dalması ile içinde bulunulan durumdan bir anlığına uzaklaşmaya neden olan bu tip anlar “ yarı bilinçli” olunan zamanlardır. Göz dalması esnasında görüntü gözlerden gelen bilgiler ışığında meydana gelir. Bu oluşum esnasında gözlerden gelen bilgiler karıştırılır. Bu olayın gerçekleşmesi için de gözlerin optik eksenlerinin bakılan noktaya doğru yönelmesi lazımdır. Bu kilitlenme zaman zaman bilinçli ya da yarı-bilinçli şekilde yapılır. 

Genel itibari ile göz dalmasına neden olabilecek durumlar şu şekildedir;

- Kafası karışık bireyler genellikle bulundukları ortamlarda bir müddet yarı bilinçli şekilde kafasındaki olayları düşünebilir ve bunun sonucunda göz dalması ortaya çıkar.

- Göz dalması, yoğun yaşam temposuna bağlı, kendini aşırı yorgun hisseden bir kişinin günün belli saatlerinde sıklıkla yaşadığı bir durumdur. Yorgunluğun vermiş olduğu ağırlık bakılan veya yapılanlara karşı odaklanmada güçlüğe neden olur.

- İnsan vücudunda pek çok probleme neden olan stres ya da strese bağlı depresyon göz dalması sebepleri arasında yer alır.

- Bu durum bazen nörolojik rahatsızlıklar nedeniyle sık sık yaşanabilir. Özelikle yaşlı bireylerde buna daha çok rastlanmaktadır.

- Epilepsi nöbetleri esnasında da gözlerde bir süre dalma meydana gelir. Hatta bu kısa süreli göz dalmasına bilinç kaybı da eşlik eder.

Göz dalması ile birlikte hafif batmalar gözde olası bir hastalıktan kaynaklanabilir. Eğer göz dalması ile birlikte batma gibi rahatsız edici durumlar ile karşılaşıyorsanız göz muayenesi olmanız faydalı olacaktır. Şiddetli göz dalması stres ve yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklanabileceği gibi farklı hastalıklarda göz dalmasına sebep olmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın