Görüş Bildir
Haberler
Göz Ardı Etmemeniz Gereken 15 Gizli Sağlık Tehlikesi

Göz Ardı Etmemeniz Gereken 15 Gizli Sağlık Tehlikesi

Başak Nur Süner
27.06.2019 - 13:13 Son Güncelleme: 28.06.2019 - 17:59

Bazı hastalıklar hiç belirti göstermeden vücudunuzda sinsice ilerleyerek çok daha büyük sorunlara yol açabilir. 

Not: En doğru bilgi, tanı ve tedavi için doktorunuza danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uçuk

1. Uçuk

Cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyon olmasına rağmen, uçuk çok fazla dikkate alınmamakta. Direkt tedavi olmasa da antiviral ilaçlar salgınları önleyebilir veya kısaltabilir.  Bu durumda doktorunuzun önerdiği ilaç kullanımının dışında lateks prezervatifleri her cinsel ilişkide doğru şekilde kullanmak sizi ve eşinizi güvende tutmak için idealdir (K).

2. Düşük vitamin D seviyesi

2. Düşük vitamin D seviyesi

Sağlıklı kemikleri korumak için hayati olan D vitamini kalsiyum emilimi için çok önemlidir, bu yüzden düşük seviyeler osteoporoz ve zayıf kemik riskini arttırır.

Vücudunuzun D vitamini alması için en doğal ve etkili yol cildin doğru saatlerde güneş ışınlarını almasının yanında doktorunuzun önerdiği vitaminleri kullanmak da olabilir (K).

3. Yüksek tansiyon

3. Yüksek tansiyon

Sessiz katil olarak da adlandırılan yüksek tansiyon felç için önde gelen neden (K).

4. Lyme Hastalığı

4. Lyme Hastalığı

Özellikle sıcak havalarda kene ısırmasıyla birlikte ortaya çıkan lyme'nin erken belirtileri arasında ateş, baş ağrısı ve yorgunluk olabilir. Erken teşhis ve antibiyotiklerle tedavi edilirse, Lyme hemen hemen her zaman iyileştirilebilir. Lyme erken anlaşılmazsa, enfeksiyon eklemlere, kalbe ve sinir sistemine yayılabilir(K).

5. Uyku apnesi

5. Uyku apnesi

Geceleri sık sık uyanıyor, uykuya dalmakta sorun yaşıyor, depresyonda hissediyorsanız ve gün boyunca açıklanamayan bir şekilde yorgunsanız, bir uyku testine girmek için doktorunuza danışın. (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Osteoporoz

6. Osteoporoz

Osteoropoz  kemik gücünü azaltan ve kırılma riskini artıran potansiyel olarak tehlikeli bir sağlık durumu. Bu “sessiz hastalık” genellikle belirti vermez, kemiklerinizi zayıflatır ve küçücük bir nedenle kırılmasına sebep olur (K).

7. Hipotiroidi

7. Hipotiroidi

Tiroidiniz metabolizmanızı etkileyen önemli unsurlardan biri. Yorgunluk, soğuğa duyarlılık ve genel halsizlik gibi genel belirtilerle ortaya çıkabilir (K).

8. Şeker hastalığı

8. Şeker hastalığı

Şeker hastalığınızı bilmeden yıllarca yaşayabilirsiniz.Bu gözlerinize, kalbe, böbreklere ve sinir sistemine zarar verebilir (K).

9. Anemi

9. Anemi

Teşhisi konulduğunda tedavisi oldukça kolay olan bu hastalık ilerlediğinde belirtiler çok daha rahatsız edici hale gelebilir (K).

10. Yüksek Kolesterol

10. Yüksek Kolesterol

Kötü kolesterol nedeniyle atardamarlarınız tıkanabilir, bu durum kalp hastalığına ve felce neden olabilir (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Polikistik Over Sendromu

11. Polikistik Over Sendromu

Doğurganlık zorluklarının yanı sıra, yumurtalık kistleri, yüksek kolesterol, insülin direnci ve diyabete yol açabilir. Bazılarında ise hormon değişikliğine bağlı olarak anormal saç dökülmeleri ve sivilcelere neden olabilir (K).

12. Fibromiyalji

12. Fibromiyalji

Bu rahatsızlıkta düzenli bedensel duyumlar ağrı olarak yorumlanır, çünkü beynin ağrı reseptörleri daha hassas hale gelir ve ağrı sinyallerine aşırı tepki gösterir. Ancak, hastalığın testi yoktur, bu nedenle doktorlar diğer olası hastalıkları dışlayarak teşhis koyabilirler, bu da sorunun ne olduğunu öğrenmenin yıllar alabileceği anlamına gelir (K).

13. Çölyak hastalığı

Bazı kişilerde bu rahatsızlık  mide-bağırsak semptomlarının ishal, kabızlık, şişkinlik ve karın ağrısı gibi görmezden gelmesi imkansız olan durumlara neden olur. Bazılarındaysa önemli belirtiler vermeden sinirlilik, depresyon veya yorgunluk gibi başka şikayetlere sebebiyet verir. Eğer tedavi edilmezse, yetersiz beslenme, osteoporoz, tiroid bozuklukları ve bazı kanserlerde komplikasyonlar ortaya çıkabilir (K).

14. Mide kanseri ve H.Pylori enfeksiyonu

14. Mide kanseri ve H.Pylori enfeksiyonu

Herhangi bir yerden aldığınız bu bakteri yıllarca hiçbir belirti vermeden gelişebilir. Fakat bir noktada, yıllar sonra, yaraların veya ülserlerin gelişmesine neden olabilir ve bazıları için, bir enfeksiyon mide kanserine yol açabilir (K).

15. B12 eksikliği

15. B12 eksikliği

B vitaminleri vücutta enerji metabolizması, sinir fonksiyonu ve ruh halini düzenleyen nörotransmiterlerin yaratılmasından farklı bir çok fonksiyona sahip olduklarından semptomlar sinsi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ve bunlar gibi rahatsızlıkların vücudunuzda sinsice ilerlemesini önlemek için düzenli olarak kontrollerinizi yaptırın.

Vücudunuzu dinleyin ve belirtileri göz ardı etmeyip doktorunuza görünün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
39
26
7
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ibrahim Dogan

Benim B 12 normalden biraz daha az.Bunun sebebi de B12 içeren yemekler falan yememem.Öyle kalıtsal,kafaya takılacak bir şey değil.

Pasif Kullanıcı

artık en alt sınır 500 olarak kabul ediliyor arkadaşlar b12 de.700-1000 olması normal kabul ediliyor..

Pasif Kullanıcı

hipotiroidi,fibromiyajli ve B12 eksikliğim var..ölmüyorum.ama sürünüyorum.