Görüş Bildir
Haberler
Gösterimi Sırasında İnsanların Bayılmasına, Kusmasına ve Hastalanmasına Sebep Olan 13 Film

etiket Gösterimi Sırasında İnsanların Bayılmasına, Kusmasına ve Hastalanmasına Sebep Olan 13 Film

Gozex
28.10.2017 - 21:41

Bu listede göreceğiniz her filmin sinemalarda yarattığı kaos meşhur oldu. BuzzFeed'den derledik, izlemenizi tavsiye etmiyoruz.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Grave (2016)

1. Grave (2016)

Hikaye hayatı boyunca vejetaryen olan birinin veterinerlik okuluna yazılıp hayvan olmayan, yani insan etine ilgisi olduğunu öğrenmesi ile başlıyor. Film, 2016 yılında Toronto Film Festivali'ne ambulans çağrılması sonucu aşırı ilgi gördü. Ambulansın gelme sebebi ise birden fazla izleyicinin fiziksel olarak iyi hissetmemesiydi. (Yani kimisi kusmuş kimisi bayılmış.)

2. Sapık/Psycho (1960)

Ne kadar bazı kaynaklar insanların tiyatrodan koşarak kaçtığını söylese de, bu filmin asıl korkutucu yanı başrol oyuncusunu yarı yolda öldürmesi. O tarihe kadar hiç görülmemiş bir olay, bu filmi zamanında izleyen kimse sorsanız insanları çılgına çevirdiğini söyler.

3. The Green Inferno (2013)

Birçok kanlı ve korkutucu filmin arkasındaki isim olan Eli Roth, bu filmde de mirasını devam ettirdi. Hatta 2015 yılında, filmin galasında biri bayıldı ve Roth bunu Instagram'ında bir zafer kutlaması olarak paylaştı.

4. Deccal/Antichrist (2009)

4. Deccal/Antichrist (2009)

Filmde, Willem Dafoe ve Charlotte Gainsbourg oğulları genç yaşta ölünce yas tutan aile olarak başrolde. Film boyunca devam eden suçluluk hissi, şiddet ve şok edici görüntüler baştan sona izlemenize engel oluyor. Midesizler için bile. Filmin ilk gösterimi sırasında 4 kişi bayıldı. Ayrıca Katolik grupların şikayetleri sonrası film, Fransa'da ban yedi.

5. Şeytan/The Exorcist (1973)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dönüş Yok/Irreversible (2002)

6. Dönüş Yok/Irreversible (2002)

Bu Fransız yapımı psikolojik korkunun Cannes Film Festivali'ndeki galasında, raporlara göre 250 kişi film bitmeden çıktı, çoğu da tıbbi yardıma ihtiyacı olduğu için. İnsanlar bunun sebebini yönetmenin arka plana eklediği düşük frekansta bir sese bağlıyor. İnsan kulağının duyamadığı, depremin çıkardığı ses gibi 28Hz frekansta olan bu sesin amacı insanlarda huzursuzluk ve kafa karışıklığı yaratmaktı.

7. Blair Cadısı/The Blair Witch Project (1999)

İşin tuhaf yanı, bu filmde midesi bulanan (hatta salonda kusan) insanların kusma sebebi filmin kanlı ya da korkunç olması değil, filmde kullanılan çekim yönteminin yarattığı hareketten oluşan hastalık. Blair Cadısı, buluntu film yöntemini bütün film boyunca kullanan ilk filmlerden biriydi, izleyicilerin çoğu daha önce böyle bir şey karşılaşmamıştı ve harekete hazır değildi.

8. The Human Sentipede Serisi (2009-2015)

8. The Human Sentipede Serisi (2009-2015)

Çoğu insan ilk filmin fragmanını bile baştan sona izleyememiştir. Hatta 3. film neredeyse yapılmayacaktı, çünkü okuyanlar senaryonun katlanılamaz derecede iğrenç olduğunu düşündü.

9. Ölümcül Oyun/Goodnight, Mommy (2014)

Hikayede, ikiz kardeşler karmaşık bir yüz ameliyatından çıktıktan sonra annelerinin tamamıyla farklı bir insana dönüştüğünü düşünüyorlar. Yönetmen Severin Fiala: 'İki kişi bayıldı, bu şu ana kadar aldığımız en iyi iltifat.' dedi.

10. Testere III/Saw III (2006)

10. Testere III/Saw III (2006)

Testere filmlerinde en çok panik yaratan özellikle üçüncüsü oldu. İngiltere'de gösterime girdiği ilk gün 3 farklı ambulansın çağrıldığı, birçok insanın bayılıp kustuğu biliniyor. Bunun sebebi filmin doruk noktasında yapılan inanılmaz derecede grafik beyin ameliyatı olsa gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Freaks (1932)

Bu film, yönetmenin gerçekten protezli oyuncuları oynatmasıyla kötü şöhret kazandı. Bir test gösteriminden sonra, kadının biri MGM'e dava açacağını belirtti. Yaşadığı travma, çocuk düşürmesine sebep olmuş. Yıllar sonra, film bir kült.

12. Bite (2015)

12. Bite (2015)

Fantasia Uluslararası Film Festivali'nde, 2015 yılındaki prömiyerinde çalışan ekip, izleyicilere kusmuk torbaları hediye etti. Filmin yarısına gelmeden izleyiciler bu hediyelerini kullanmak zorunda kaldılar. Yukarıdaki fotoğraf da yönetmenin filmin resmi sayfasında paylaştığı ambulans fotoğrafı.

13. Korku Seansı 2/The Conjuring 2 (2016)

Tuhaf bir şekilde, filmin doruk noktasında Hindistan'da bir adamın göğsünde şiddetli bir ağrı başlamış. Adam hemen hastaneye yetiştirildi, ancak orada can verdi. Bu başlı başına korkutucuyken, bir de cesedin incelemeye götürülürken 'kayıp' olduğu rapor edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
556
148
73
62
43
34
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jaymz

Gudnayt Mami'yi Ölümcü Oyun diye çeviren kişilerin ingilizce öğretmenlerini Şeyh pir ziksin

Albay Joe

İnsan kırkayak cidden rahatsız edici.

A.N

filmin türkçe adını diyo. ne meraklısınız hemen küfr etmeye

Adige Shapsug

Korku seansını izledim hiç öyle abartılacak kadar korkutucu değil ölen kişinin kalp hastası olması muhtemel