Görüş Bildir
Haberler
Görüntüsüyle Bile Karnınızı Doyuracak 9 Etli Yemek Tarifi

Görüntüsüyle Bile Karnınızı Doyuracak 9 Etli Yemek Tarifi

Onedio Yemek
24.11.2018 - 16:13

Sofraların en vazgeçilmez en doyurucu lezzeti: Et! Çeşit çeşit et tarifi ile ete doyacaksınız!

FIRINDA KUZU KOL TANDIR  

1 kuzu kol 

3-4 adet acı biber 

9-10 diş sarımsak 

2-3 adet kırmızı soğan 

Tuz  

Karabiber 

Taze kekik 

Zeytinyağı

Kuzu kolun üzerindeki fazla yağlı olan ve zar kısımlarını kesin. Bıçağın ucuyla kuzu kolun üzerinde delikler açın. Açtığınız deliklerin içine sarımsakları gömün. Üzerine çok az karabiberi, tuz serpip ovun. Her yerini yağlayın ki güzelce kızarsın. Fırın tepsisine yaydığınız pişirme kağıdının üzerine biberleri, soğanı, kekiği yayın. Üzerine kuzu kolu yerleştirin ve yağlı kağıt ile sarın. Fırında uzun sürece pişeceğinden yanmaması için yağlı kağıdı bir de alüminyum folyo ile sarın. 160 derece fırında 3 saat pişirin. Üzerini açıp fırının ısısını 200 dereceye çıkartıp kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

ET DÖNER 

2 kg et

2 adet patates

3 YK salça

2 YK toz kırmızı biber

1 YK sarımsak tozu

1 YK kekik

1 YK kimyon

1 YK tuz

1 YK karabiber

1/4 SB sirke

1/2 SB soğan suyu

1 SB et suyu

1/2 SB süt

Etleri ince ince dilimleyin. Bir kapta patates ve et dışında kalan malzemeleri harmanlayın ve etleri içine koyup en az 2 saat bekletin. Sonrasında kalın bir tahta çöpü patatese batırıp üzerine etleri dizin sonuna tekrar patatesi batırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1-1,5 saat pişirin.

BARDAK KEBABI

400 gram kuşbaşı et

3 adet sivri biber

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 adet domates

Milföy hamuru

Yumurta

1/2 TK karabiber

1/2 TK pul biber

1/2 TK kimyon

Tuz

Sıvı yağ

Soğanı piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyun ve biberle birlikte doğrayın. Isınan tava içerisine kuşbaşı etleri döküp denk değiştirene kadar pişirin. Daha sonra sıvı yağ ilave edin. Soğan ve biberi ilave edip 7-8 dakika soteleyin. Üzerine domatesi ve sarımsağı döküp baharatlarla lezzetlendirdikten sonra suyunu çekene kadar pişirin. Pişen harcı bardaklara pay edin. Bardakların üzerine yağlı kağıt serin ve kare boyutundaki milföyleri koyun. Milföyleri delin ve yumurta sarısı sürün. Tepsinin içerisine sıcak su döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Yağlı kağıtları aldıktan sonra milföyün üzerine harcı döküp tekrar fırına verin. İçleri kızardıktan sonra servis edin.

MÜKEMMEL ET YAPMA REHBERİ

Eti oda sıcaklığında en az yarım saat bekletin. Bu etinizin lezzetini daha da arttıracaktır. Dinlenen etin üzerine tuz karabiber ve çok az miktarda şeker dökün. Şeker etinizin lezzetini ortaya çıkaracaktır. Etin iki tarafına da zeytinyağı sürüp ovalayarak yedirin. Bu işlemden sonra tavaya ya da ızgaraya herhangi bir yağ eklemesi yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Tavanızın ya da ızgaranızın oldukça sıcak olması gerekmektedir. Bu sayede etin suyu içinde kalacaktır. Tavanızın ya da ızgaranızın ısısını içine az miktarda su damlatarak kontrol edin. Orta pişmiş bir et için etin her iki tarafını da 5’er dk pişirin. İyi pişmiş et için etin her iki tarafını 7’şer dk pişirin. Eti bir miktar dinlendirdikten sonra servis edin. 

ÇÖKERTME KEBABI

300 gr biftek

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Pul biber

Kekik

Tuz

4 YK sirke

2 adet patates

2 YK zeytinyağı

1 YK domates salçası

1 SB domates rendesi

Tuz

Biftekleri jülyen doğrayın. Soğan, sarımsak, biftek, baharatlar ve sirkeyle harmanlayıp en az 30 dk en fazla 4 saat kadar dinlendirin. 2 adet patatesi kibrit şeklinde doğrayın ve kızartın. Etleri soteleyin. Sosu için bir sos tenceresine zeytinyağı, salça, domates püresi ve tuzu alıp sos kıvamına gelene kadar pişirin. Patatesleri tabağa alın üzerine yoğurt ilave edin. Sotelediğiniz etleri ve sosu ilave edin.

KAVANOZ KEBABI

1 lt kavanoz

300 gr dana kuşbaşı

5-6 adet mantar

5-6 adet kiraz domates

3-4 dilim patlıcan

1 adet havuç

5-6 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

10-15 adet badem

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 küçük kuru biber (arzuya göre)

1/4 SB zeytinyağı

1 YK domates salçası

3 YK ılık su

Tuz

Karabiber

1 TK kekik

1 TK tereyağı

Bir kapta ılık su, tuz, karabiber, kekik, salça ve zeytinyağını iyice karıştırın. Sonrasında kavanozun içerisine domates, arpacık soğanı, havuç, patlıcanı koyun. üzerine etlerin yarısını koyup, biber, sarımsak, mantar, badem  ve etlerin kalanını koyun. Sonrasında üzerine hazırladığımız sosu ve 1 TK tereyağını ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 60-70 dk pişirin. Pişmiş sebze ve pilav ile servis edin.

MİLFÖYDE SEBZELİ KAVURMA

700 gr dana kuşbaşı

2 adet sarı biber

2 adet yeşil biber

3 adet milföy

4 diş sarımsak

4 YK sıvı yağ

1/2 SB sıcak su

2-3 dal fesleğen

Tuz

Karabiber

1 yumurta sarısı

1 YK süt

Etleri sarımsakla birlikte sıvı yağda kavurun. Sebzeleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Sonrasında tuz, karabiber ve su ilave edip pişirin. Milföyleri yan yana koyup merdane ile  açın. Sonrasında kek kalıbına ilk olarak taban yapın sonrasında kenarlarını kaplayın ve çatalla delin. Sonrasında yumurta ve sütü çırpıp milföylere sürün ve 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Soğuyan milföye kavurmayı doldurup servis edin. 

VİYANA ŞİNİTZEL

2 dilim antrikot

1 SB un

2 SB galeta unu

2 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

Yumurtaları iyice çırpın.  Unun içine tuz ve karabiber ekleyin. Dövülmüş antrikotları önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulayın. Kızdırılan yağda önlü arkalı kızartın.

ET SOTE

Malzemeler

500 gr sotelik et 

1 adet kuru soğan 

4 adet sivri biber 

3 adet domates 

Maydanoz 

Yarım yemek kaşığı tereyağı 

Zeytinyağı 

Kekik 

pul biber 

karabiber 

tuz 

Yapılışı 

Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun. Sonra kuş başı doğranmış etleri ekleyip karıştırmaya devam edin Et suyunu salarken baharatları, biber ve domatesi ilave edip karıştırın. Etlerin üzerine gelecek kadarda su ilave edip soteyi pişmeye bırakın. Servis ederken ince kıyılmış maydanoz ile tabağı süsleyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seher Hanım

Yahu gece gece canım et istedi iyi mi gidim de bi mumbar gömeyim 😏