Görüş Bildir
Haberler
Görmeden Önce Ölmeniz Gereken 20 Yer

Görmeden Önce Ölmeniz Gereken 20 Yer

diazepam
19.06.2014 - 16:30 Son Güncelleme: 19.06.2014 - 16:33

Size her zaman harika mekanlar, nefes kesici yerler gösterecek değiliz, zira dünyanın gerçeği bu değil. Ölmeden önce gitmeniz gereken yerler kadar, gitmeden önce ölmeniz gereken yerler de var. İşte bakın, bu 20 yere gitmek için hiç acele etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Acapulco - Meksika

1. Acapulco - Meksika

Sahilleriyle ünlü bir yer. Google'dan aratırsanız nefes kesici sahiller, harika oteller, birbirinden renkli diskolar göreceksiniz. Ama aramanızın sonunda 'tehlikeli' yazarsanız gerçekler karşınıza çıkacak. Uyuşturucu çeteleri, mafya hesaplaşmaları, kumarhaneler derken Acapulco tam bir cehennem!

2. Afganistan

2. Afganistan

Tek tek şehir ismi yazmaya gerek yok. Afganistan genel olarak büyük tehlike arz eden bir yer. Nerede, ne zaman bomba patlayacak, Amerika ne zaman nereyi vuracak, ne zaman bir serseri kurşun ensemi yalayacak diye beklemekten delirmeniz bile olası. Afganistan bugün dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri.

3. Belem - Brezilya

3. Belem - Brezilya

Dünya kupasına ev sahipliği yapan, 2016 yaz olmipiyatlarını da düzenleyecek olan Brezilya'da durumun iyi olmadığını zaten biliyoruz. Mesele haklarını arayan, dünya kupasına değil sağlığa, eğitime bütçe diyen gençler, Brezilyalılar değil. Mesele artık gizlenmeye dahi ihtiyaç duymayan uyuşturucu trafiği. İnsanların yollarda, her yerde uyuşturucu kullanıp suç işlemesi. Maalesef Brezilya bu konuda başarısız ve Belem kenti de yavaş yavaş bir çete, uyuşturucu kenti olma yolunda.

4. Bogota - Kolombiya

4. Bogota - Kolombiya

Kişi başına işlenen suç sayısıyla Bogota hiç de iç açıcı bir şehir değil. Kolombiya'nın dünya uyuşturucu trafiğindeki yeri biliniyorken, çetelerin elinde oyuncak olmuş Bogota kentine gitmek hiç de akıl karı bir davranış değil. Patlamalar, infazlar, mafya, çete derken Bogota çekilmez bir yer oluyor.

5. Pakistan

5. Pakistan

Afganistan gibi, Pakistan'da da çalkantılar bitmek bilmiyor. Canlı bomba saldırıları, cinayetler hatta suikastler bile gündelik yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda. Kısa vadede de Pakistan'ın bu durumdan çıkacağı umudu maalesef yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cali - Kolombiya

6. Cali - Kolombiya

Latin Amerika ülkelerinin genelinde görülen 'Çete - Mafya - Uyuşturucu' üçgeni Kolombiya'nın bu kentinde elle tutulur hale gelmiş. Uyuşturucu tüketilen gettolardan birine yolunuz düşerse, bir daha çıkamayacağınızı biz garanti ediyoruz. 'Tanrı Kent' filminin az bile anlattığını anlamak için Cali görülmeli (ama önermiyoruz)

7. Cape Town - Güney Afrika

7. Cape Town - Güney Afrika

Böyle bir liste olur da Afrika eksik kalır mı. Fotoğraf her şeyi özetliyor aslında. Güpe gündüz yol ortasında, birinin taşlanarak öldürüldüğünü görebileceğiniz bir yer durumunda Cape Town.

8. Caracas - Venezüella

8. Caracas - Venezüella

Chavez ile hayatımızda yer edinen Venezüella maalesef yakasını uyuşturucu kartellerinden kurtarabilmiş değil. Ülkenin baş kentinde, belli bölgelerde gece sokağa çıkmak maalesef mümkün değil. İç kaldıran cinayetler, infazlar şehri yaşanmaz kılıyor.

9. Guetamala City - Guetamala

9. Guetamala City - Guetamala

Şehrin genelinin fotoğraftaki gibi insanlarla dolu olduğunu ve bu insanların elinde makineli tüfek, pala, vs. olduğunu düşünün. İşte size Guetamala City!

10. Irak

10. Irak

Uzun yıllardır zaten istikrarsızlık, terör pençesinde kıvranan Irak son zamanlarda yaşanan gelişmeler neticesinde iyice içinden çıkılmaz bir ülke haline geldi. Her gün yüzlerce insanın öldürüldüğü Irak'ın istikrara kavuşması maalesef kısa ve orta vadede mümkün görünmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Orta Afrika Cumhuriyeti

11. Orta Afrika Cumhuriyeti

Maalesef 'vahşet' kelimesinin az kalacağı olayların hüküm sürdüğü bir ülke Orta Afrika Cumhuriyeti. Tutanın tuttuğunu öldürdüğü, taşla kafasını ezdiği, pala ile doğradığı bir yer hakkında neler yazılabilir inanın bilemiyoruz.

12. Mogadişu - Somali

12. Mogadişu - Somali

Bir zamanlar yaşanan kıtlıklar, açlık ve sefalet ile gündemde olan Mogadişu bugün bu özelliklerinin yanına terör ve vahşeti de eklemiş durumda. Taliban'a bağlı örgütler Mogadişu'da hüküm sürüyor.

13. Nuevo - Meksika

13. Nuevo - Meksika

Arabanızın arkasına sanayide uçak savar taktırdığınızı düşünün, işte Nuevo'dasınız. Uyuşturucu çeteleri kenti her gün kana buluyor. Öyle ki fotoğraftaki gibi kareler ortaya çıkıyor.

14. Port Moesby - Papua Yeni Gine

14. Port Moesby - Papua Yeni Gine

Haritada yerini dahi bilmediğimiz ama adını çok duyduğumuz Papua Yeni Gine'nin bu kenti de suç çetelerinin elinde. Adam kaçırma, gasp, cinayet, uyuşturucu almış başını gitmiş.

15. Santo Domingo - Dominik Cumhuriyeti

15. Santo Domingo - Dominik Cumhuriyeti

Adını atletizmde sık sık duyduğumuz Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo da suç çetelerine teslim olan şehirlerden. Cinayet oranlarının bir hayli yüksek olduğu şehirde, yine uyuşturucu çeteleri son derece etkin. İnfazların ardı arkası kesilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Honduras

16. Honduras

Genel olarak ülkenin bütünü büyük sıkıntılar içinde. Hemen hemen herkes çete üyesi ve birbiriyle savaşıyor, hapishanelerinde yer yok, cinayetlerin hesabı yok.

17. Nairobi - Kenya

17. Nairobi - Kenya

En son AVM baskını ile gündeme gelen Nairobi'de de sular durulmuyor. Kent sürekli bir çalkantı içinde, siyasi istikrarsızlık, islami terör örgütleri, çeteler, açlık, sefalet derken Nairobi gidilmemesi gereken yerlerde başa oynuyor.

18. Port-au-Prince, Haiti

18. Port-au-Prince, Haiti

Zaten yeterince fakir, yoksuk, aç değillermiş gibi bir de üstüne gelen deprem ile iyice yıpranan bir ülke ve kent. Haliyle bu kadar büyük fakirlik suç oranlarının büyük bir hızla tırmanmasına sebep oluyor. Ülkenin hali içler acısı.

19. Ciudad Juarez - Meksika

19. Ciudad Juarez - Meksika

Dünya üzerinde savaş bölgeleri haricindeki en tehlikeli yer olarak anılıyor. Haliyle yine uyuşturucu trafiğinin getirdiği bütün sıkıntıları yaşıyor. Google'da adını yazıp aratırsanız göreceğiniz fotoğraflar sizi aylarca uyutmayacak kadar fena. Kötülük ve suç adına ne ararsanız Ciudad Juarez'de mevcut.

20. Suriye

20. Suriye

Fazla açıklamaya gerek yok. Maalesef en uzun kara sınırımızın olduğu komşumuzda da uzun süreden beri sular durulmuyor. Her gün onlarca insan hayatını kaybediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
13
4
4
1
1
0