Görüş Bildir
Haberler
Google, YouTube'dan Para Kazanamıyor

Google, YouTube'dan Para Kazanamıyor

ATKN
26.02.2015 - 13:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

En çok tercih edilen ve en fazla kullanılan video barındırma web sitesi YouTube'un para kazanamadığı ortaya çıktı. Peki, YouTube neden kazanmıyor?

Eski PayPal çalışanı tarafından 2005 yılında kurulan YouTube, günden güne büyümüş ve Google'ın ilgisini çekmişti. Google da 9 Ekim 2006 tarihinde YouTube'u satın aldığını açıklamıştı. Şu an aylık ziyaretçi sayısı 1 milyarınüzerinde olan YouTube'un çok ilginç bir şekilde para kanamadığı ortaya çıktı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre YouTube henüz kar elde edemedi. Bunun nedeni ise Google'ın zamanında YouTube'un alt yapısı için çok fazla harcama yaptığı şu an ki gelirlerin bu harcamaları karşılamaması.

YouTube’un ana sayfasında gösterilen reklamlar ile farklı gelir kaynağı yaratılmaya çalışılsa da YouTube'un kâr elde etmesi için bu hamle de faydalı olmuyor. Kullanıcıların direkt olarak YouTube üzerinden değil de farklı bağlantılar üzerinden videolara ulaşması da bu kötü gidişata neden oluyor.

Önümüzdeki aylarda YouTube Music Key gibi ücretli müzik servisi sunacak olan YouTube'un artık yapılan harcamaları karşılaması ve kâr elde etmesi bekleniyor. Bakalım bu kadar popüler olan video platformu YouTube önümüzdeki aylarda Google'ın yüzünü güldürebilecek mi?

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/google-youtube...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
1