Görüş Bildir
Haberler
Google, Yeni Android ile Pil Ömründe Büyük Değişiklikler Yapacak

Google, Yeni Android ile Pil Ömründe Büyük Değişiklikler Yapacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın kendi mobil işletim sistemi için yaptığı son güncelleme Marshmallow, pil ömründe ciddi değişikliklerin bizi beklediğini gösteriyor.

Google’ın Marshmallow için açıkladığı en büyük özelliklerden biri “Doze” adındaki enerji tasarruflu uyku modu oldu. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlar Doze, telefon enerjisini uçuş moduna yakın bir tasarruf moduna sokuyor ve pil ömrünü uzatmak için bir grup radyo ve arkaplan işlemini devre dışı bırakıyor.

Doze’un çok ilgi toplayacak, oldukça kullanışlı bir özellik olduğu çok açık. Asıl dikkat çekici haber ise Google’ın Doze kullanımını zorunlu kılması. Eğer üreticiler içinde Google’ın tüm arama ve harita sisteminin bulunduğu bir Android versiyonunu satmak isterlerse, Doze’u kullanıma açmak durumunda kalacaklar.

Bu hamle Google’ın piyasadaki duruşuna bakılırsa oldukça ters ve agresif gibi görünüyor; ama daha bitmedi: Şirket aynı zamanda üreticilerin pil tüketici faktörlerle ilgili bilgi vermelerini istedi. Bu ilk bakışta önemsiz bir detay gibi gelse de aslında dikkatli şekilde istatistikleri gizlemeye çalışan üreticiler için can sıkıcı bir durum olacağa benziyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/googles-getting-se...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın