Görüş Bildir
Haberler
Google Yapay Zekâya Sahip Mesajlaşma Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Google Yapay Zekâya Sahip Mesajlaşma Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Onedio Teknoloji
23.12.2015 - 17:24 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 20:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google yeni bir yapay zekâ projesini hayata geçiriyor gibi görünüyor. Son haberlere göre şirket, yeni bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcılarının arama yapmalarına imkân verecek şekilde yapay zekâya sahip olacak.

Mesajlaşma uygulama servisinin nasıl çalıştığı konusundaki detaylar kısıtlı ancak The Wall Street Journal botların önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor. Haberde belirtildiği kadarıyla, amaç kullanıcıların konuşma sırasında botlar ile iletişime geçerek arama sonuçlarına ve diğer bilgilere ulaşması şeklinde. 

Arkadaşlarla mesajlaşmaya ek olarak, ismi verilmeyen servisin kullanıcıları botlar ile iletişime geçerek sorularına cevap arayabilecekler. Eğer mümkün olmazsa kullanıcılar Google arama motorunu kullanarak şanslarını deneyecekler. Yapılan aramalara özel botlar arama motorlarının yaptığı gibi kullanıcıları ilgili internet sitesine yönlendirecekler. Buna ek olarak Google’ın servisi üçüncü parti geliştiricilere açma ihtimali de konuşulan olasılıklar arasında. Geliştiriciler kendi botlarını üreterek serviste çalıştırma imkânı bulabilirler. Yine de bu mesajlaşma uygulamasının ne zaman piyasaya sürüleceği netlik kazanmış durumda değil.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/22/google...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
2
1
0
0
0