Görüş Bildir
Haberler
Google, Street View Trekker'ı İstanbul'da 4 Bin TL Maaşla Test Ediyor

Google, Street View Trekker'ı İstanbul'da 4 Bin TL Maaşla Test Ediyor

NORM
03.05.2015 - 16:52 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 14:02

Google'ın Street View özelliğini İstanbul'da Street View Trekker cihazıyla test etmeye başladı. Bu cihazı takarak test eden kullanıcılar ise 4 Bin TL maaş alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın harita geliştirmeleri açısından 'Sokak Görünümü' adı verilen 'Street View' özelliği ile çok uzaktaki yerleri bile tıpkı sokaklar arasında dolaşır gibi takip edebiliyoruz.

Bunun geliştirilmesinde kullanılan Street View arabalarının yanı sıra yapılan başvurular ile seçilen belli özellikli kişilere 'Street View Trekker' yani 'Gezgin Kamera'yı ödünç alarak belirli noktalarda dolaşmanız isteniyor. En son İstanbul'a gelen Street View Trekker'ı4.000TL maaş ile Kameralı Gezgin olarak Sokak Görünümü için çekimler yapabilirsiniz.

18kg ağırlığı bulunan Street View Trekker, üzerindeki 15 kamera ile İstanbul sokaklarında Kameralı Gezgin'i ile tur attı. Her 2.5 saniyede bir fotoğraflama yaparak bu fotoğrafları kusursuz GPS etiketi ile Google'ın genel merkezine yollanan fotoğraflar titiz bir çalışma sonucu birleştirilerek İstanbul sokaklarında daha iyi bir Sokak Görünümü sağlanacak.

Street View Trekker'ı ödünç alıp sırtınıza takarak gezmenin bedeli ise aylık 1500 Dolar maaş olarak belirlenmiş. Yani 4.000TL maaş ile tak yapmanız gereken gezmek. Ama işin zorlu tarafı ise 18kgağırlığındaki bu kamera ile günlük 8 saat boyunca gezmeniz gerekiyor. Bu ağırlığa göre de bu hiç de kolay bir iş değil.

Bu Trekker üzerinde 1 ileri seviye GPS anteni, 15 adet özel yapım 5.1mm lensli kameralar, lensleri buğulanmadan koruyan özel ekipmanlar, güç ve veri kablosu gibi detaylar bulunuyor.

Fakat İstanbul'da test edilen Trekker'ın asıl Türkiye'ye geliş amacı ise bu değil. Çanakkale'deki Gelibolu Yarımadası'nda bulunan 81 ayrı nokta arasında gerçekleştirilen adım adım çekimler ile bu tarihi savaşın yapıldığı bölge 360 derecelik görüş açısı ve Street View özelliği ile dijital ortama aktarılacak.

Projede Conk BayırıArı Burnuşehitlikler gibi birçok ortamın çekimleri yapılmış. Tüm gerekli izinler alınarak yapılan çekimler sonrasında Gelibolu Yarımadası'ndaki bu tarihi bölgeyi 360 derecelik açıyla sanal ortamda da gezme fırsatı yakalayacağız.

Son olarak Google'ın ilerleyen yıllardaki ülkemizde yapacağı bu Street View Trekker çekimleri için  başvurarak 4.000TL aylık maaş ile bu işi yapabilme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın