Görüş Bildir
Haberler
Google Şoförsüz Araç Projesi İçin İşe Alımlara Başladı

Google Şoförsüz Araç Projesi İçin İşe Alımlara Başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google şoförsüz araç projesine, yeni çalışanlar alarak hız kazandırmaya çalışıyor.

Arama devi şu an bu iş için oldukça fazla sayıda çalışan arıyor. Sadece yazılımcılar ve web tasarımcılar değil aynı zamanda şoförsüz araçlar için de, Google X projelerinde listelenmiş 36 açık iş pozisyonu var. Bu pozisyonlar dışında aynı zamanda da üretim, mühendislik, hareket kontrolü, robotik ve sensorlar ile ilgili departmanlara da çalışan aranıyor.

Bu liste mekanik, otomotiv, araç güvenliği ve güvenlik mühendisi gibi rolleri de içeriyor. Aynı zamanda, pazarlama, poliçe analizi ve hatta emlak ve iş servisleri ile ilgili pozisyonlar bile mevcut.

Bu iş ilanlarında 'Şoförsüz araç projesi insanların hayatını kolaylaştırmayı planlıyor. Seyahat etmeyi herkes için, aracı kullanmaksızın, kolay ve güvenli hale getiriyor. Bu güne araçlarımız kadar 1,6 milyon kilometre mesafe kat etti ve şu an da Mountain View, Kaliforniya ve Austin, Texas'ta gezmeye devam ediyor.' yazıyor.

Google bu güne kadar şoförsüz araç projelerini geliştiren bir kaç firmadan biri oldu. Ancak bu araçların geliştirme, üretim ve dağıtımını kendisinin mi yapacağı yoksa şu an zaten otomobil üreten bir firma ile ortak mı olacağı henüz net değil. Google'ın Ford ile iş birliği yapacağı hakkında dedikodular ortaya çıkmıştı. Bunun dışında Dearborn'un Amazon'la iş birliği ilgileri topladı. Aynı zamanda General Motors'un Lyft ve Sidecar şirketlerine de yüksek yatırım yapması, bu şirketlerin de aynı alana odaklandığını gösteriyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/14/go...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın