Görüş Bildir
Haberler
Google, Şimdi de Yazar İsmini Aramalardan Kaldırdı

Google, Şimdi de Yazar İsmini Aramalardan Kaldırdı

Pchocasi
30.08.2014 - 17:55 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 18:50

Google, web sitelerinin yazarlık doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra arama sonuçlarında yer alan yazar ismi artık olmayacak.

Geçen ay Google tarafından yapılan bir duyuru ile arama sonuçlarından yazarlık fotoğraflarının kaldırılacağı bildirilmişti. Ardından birçok Webmaster platformunda ve web sitelerinde resim olmadan bir anlamı olmayacağı şeklinde yüzlerce konular açılarak tartışmalara sebep oldu.

Şimdi de Google, yazarlık doğrulamasını yapan web sitelerinin Yazar: Yazaradi şeklindeki kullanıcı sonuçlarını aramalardan kaldırmış durumda. Bu açıklamayı Google’ın Algoritma ve Arama Motoru ekibi üyesi John Mueller tarafından yapıldı. Bugün değişen ufak algoritma içerikleri ile şuanda yazarlık sonuçlarına baktığımızda göremediğimizi fark ettik. Yani Google, olayı 1 gecede halletmiş durumda.

GOOGLE MÜHENDİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Google ekibinden John Mueller’in yaptığı açıklama ise şu şekilde: “ Ne yazık ki toplanan bilgiler ve araştırmalar sonucunda kullanıcıların arama sonuçlarına yararı olduğunu düşündüğü Yazarlık doğrulaması ve resimlerin görüntüleme işlemleri Google sonuçlarından kaldırılmıştır. Bu düşünce ile birlikte biz arama sonuçlarında yazarlık gösteren tüm içerikleri durdurma kararı aldık. Site sahipleri için değişen bir durum olmayacağı gibi, sadece eskiden olduğu gibi artık yazar ismi ve resmi arama sonuçlarında görünmeyecek. Bu değişen içerik ve sonuçların web sitesi sahiplerine trafiklerde ve arama sonuçlarında herhangi bir fark yansıtmayacaktır. ” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Google’ın yapmış olduğu bu açıklamalardan sonra web sitelerinde yer alan yazarlık doğrulamasını kaldırabileceğiniz gibi kaldırılmadığı taktirde herhangi bir sakıncanın olmayacağını belirtelim. Bakalım ilerleyen zamanlarda Google tarafından yeni değişiklikler bizlere neler gösterecek merakla bekliyoruz.

Pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/google-simdi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın