Görüş Bildir
Haberler
Google Pay Mayıs’ta Tanıtılacak

Google Pay Mayıs’ta Tanıtılacak

ATKN
26.02.2015 - 13:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Play’den bir harf attığınızda ortaya çıkacak yeni bir hizmet Mayıs ayında Google I/O etkinliğinde duyurulacak. Bu hizmetin adı: Google Pay olacak. İşte konuyla ilgili detaylar…

Google, Mayıs ayında ABD’nin San Fransisco şehrinde yazılım geliştiricilere özel I/O etkinliğini gerçekleştirecek. Etkinlik, Google, AndroidChrome, Chrome OS, Google API'leri, Google Web Toolkit, App Engine gibi açık kaynak kodlu web teknolojileriyle ortak olarak geliştirilen web ya da mobil tabanlı uygulamaları konu alan teknik birçok sunum ve tartışmadan oluşacak. I/O etkinliklerinde teknoloji dünyasını her sene sürprizleri ile şaşırtan Google’da bu yılın öne çıkan yeniliklerinden biri de Google Pay olacak.

Türkçesi Google Ödeme olan Google Pay, hakkında çok fazla detayın şimdilik bilinmediği ama Mayıs ayında tanıtımı kesinleşen bir yazılımsal altyapı. Apple Pay ve Samsung’un bu yöndeki adımlarına karşın ortaya ne gibi farklı yönler koyacağı henüz bilinmese de Google Pay’in temelde fiziksel alışverişlere olanak tanıyacak ve Play Store’dan çok daha kolay şekilde satın alımlar yapılmasını sağlayacak bir ödeme servisi olacağını şimdiden söyleyebilmek mümkün. 

Google’ın ödeme servisinin dünya genelinde nasıl bir yayılım politikası izleyeceği, büyük perakende şirketleri ya da mağazalarda ne ölçekte kullanılacağı da şimdilik bilinmezler arasında. Ancak Apple Pay’e iddialı bir rakip şeklinde geleceğini söyleyebiliriz.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/google-pay-may...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0