Görüş Bildir
Haberler
Google, İkinci Çeyrek Sonuçlarında 16 Milyar Dolar Kaldırdı

Google, İkinci Çeyrek Sonuçlarında 16 Milyar Dolar Kaldırdı

Pchocasi
30.08.2014 - 17:12 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 17:32

Google, İkinci Çeyrek Sonuçlarında 16 Milyar Dolar Kaldırdı

Google, bu çeyrek dönemi de oldukça iyi geçirdiği ve yapılan araştırma sonuçlarında toplamda 16 Milyar Dolar kar ettiğini açıkladı.

Akıllı telefon üreticilerinin kapışmalarının her geçen gün daha çok kızışması ile birlikte, dünya devi olarak kabul edilen Google ‘ın bu çeyrekte yapmış olduğu kar 16 milyar dolar olarak açıklandı. Google’ın gerçekleştirmiş olduğu bu kar net olduğu ve % 22′lik bir artışın söz konusu olduğunu açıkladı.

% 23 ARTIŞ İLE AÇIK ARA LİDER

Geçen yılın dönemine göre % 22 ‘lik artışın olduğu şirket, kazanmış olduğu 16 milyar doların yanı sıra işletim geliri olarak da % 27 artış göstererek 4.26 milyar dolara çıktı. Bu 16 milyar dolarlık gelirin 11 milyarına denk gelen % 69′luk bölümü Google siteleri ve servislerinden sağlıyor.

Elde edilen bu veriler ile birlikte geçen seneye oran ile toplamda Google ekibi % 23 ‘lük bir artış ile yine lider durumunda yer alıyor. Google ‘ın ortak siteleri payın % 21′ini oluşturup 3.24 milyar dolar kazandırırken, geri alan % 10′luk kısımda çerez olarak nitelendiriliyor.

Yayınlanan bu sonuçlar ile birlikte Google, bir duyuru daha ekleyerek şirketin Chief Business Officer ( CBO ) görevini gerçekleştiren Nikesh Arora ‘nın SoftBank’teki yeni pozisyonu için Google’dan ayrıldığını bildirdi. Nikesh Arora’nın yerine Omid Kordestani göreve başlayacak.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/google-ikinci...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın