Görüş Bildir
Haberler
Google, Güneydoğu Asya'da Mühendis Ekibi Kurmak İçin Pie'ı Satın Alıyor

Google, Güneydoğu Asya'da Mühendis Ekibi Kurmak İçin Pie'ı Satın Alıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Güneydoğu Asya'da bir mühendis ekibi kuracağını açıkladı ve bu arayış, Singapur'daki ekipler arası iletişim servisi olan Pie'da son buldu.

Pie, 2015'te Gree Venture tarafından 1.2 milyon dolar yatırım aldı ve bu yatırım Google'ın Güneydoğu Asya'da yaptığı ilk hamleydi. Google'ın teklifi aynı zamanda ekiplerin email olmadan iletişimini sağlayacak bir uygulama girişimini de içeriyor. Dokuz kişilik Pie ekibi Google'a katılacak ve Pie servisi kepenk kapatacak.

Bu anlaşma aynı zamanda Google'ın son yıllarda Hindistan'da yaptığı gibi bir yatırımı Güneydoğu Asya'da da yapacağını gösteriyor. Google'ın Hindistan'da yaptığı yatırımların meyvesi günümüzde görülüyor. Hindistan demir yollarında ücretsiz WiFi hizmeti, yeni uygulamalar, YouTube prodüksiyon stüdyosu ve çevrimdışı YouTube özellikleri gibi özellikleri, 600 milyon nüfusu olan Güneydoğu Asya bölgesinde de bekleyebiliriz.

Aynı zamanda bu anlaşma ile birlikte, Google ekibe katılmak üzere mühendis ve yeni mezun aradığını da duyurdu. Aynı zamanda şu anki öğrencilere staj programları açtı. Bu öğrenciler Avusturalya'daki Sidney ofisinde 12 hafta geçirebilecekler.

Güneydoğu Asya, teknoloji şirketleri tarafından dünyanın unutulmuş bölgesi olarak görünüyordu ancak akıllı telefonlardaki satış ve yüksek internet kullanımı önemli bir potansiyel olarak görüldü. Twitter, Google ve Facebook gibi şirketler bölgeye ofisler açtı ve bölge teknoloji şirketlerinin yeni girişimlerini çekmeye gün geçtikçe devam ediyor.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/02/18/goog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın