Görüş Bildir
Haberler
Google'da İşe Girmenin Sırları

Google'da İşe Girmenin Sırları

Pchocasi
20.07.2014 - 14:58 Son Güncelleme: 20.07.2014 - 16:24

Google gibi dünyanın en büyük şirketlerinden birisine işe girmek ne kadar zor olabilir diye düşündüğümüzde mülakatlarda yapılan ilginç sorular akla geliyor.

ABD’de yaşayan Lewis Lin isimli Google ile iş görüşmesi gerçekleştiren kişi tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda işe girmek için sorulan ilginç soruların inceliklerini yayınladı. Google’da işe girmek için cevaplayacağınız bu sorular aslında güzel bir başlangıç için avantaj.

Ülkemizde artık ağız alışkanlığı haline gelen “ Google’a yaz çıkar ” cümlesi herkes tarafından kullanılıyor. Peki bu basit cümleye göre Google’da çalışmak için ne gibi özelliklere sahip olmak gerekiyor dersiniz ? Mezun olunan üniversiteler, mezuniyet puanları, pratik bir zeka ve dahası. İnsan Kaynakları danışmanı olan Lewis Lin , Google’ın işe alınma esnasında sorulan soruları derledi.

GOOGLE MÜLAKATLARINDA SORULAN SORULAR 

  • Bir okul otobüsüne ne kadar golf topu sığar? 

  • Seattle’daki tüm camları sildirmek için ne kadar para ödemeniz gerekir? 

  • Bir ülkede çiftler erkek çocukları olana kadar çocuk yapmaya devam ederler. Bu ülkede kızların erkeklere oranı nedir? 

  • Chigago’da kaç piyano çalan kişi vardır? San Fransisco için bir tahliye planı hazırlayabilir misiniz? Gün içinde akrep ve yelkovan kaç kez üst üste gelir? 

  • Bir korsan gemisinin kaptanısınız ve ganimetin nasıl bölüneceğini oylamanız gerekiyor. Eğer mürettebatınızın yarısından fazlası sizin önerdiğiniz şekilde hazineyi paylaşırsa siz öleceksiniz. Nasıl hem hayatta kalır hem de hazineyi istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz?

SORULARIN CEVAPLARI 

  • İlk sorunun cevabını bilirseniz “ Ürün Müdürü ” koltuğuna en büyük adaylardan birisi oluyorsunuz. Bu sorunun cevabı ise 660 bin top. 

  • 10 dolar 

  • ½ 

  • Fermi paradoksunu içeren bu sorunun yanıtı 125. 

  • Bu soruya soruyla karşılık vermek gerekli. “Nasıl bir doğal afet için tahliye planlıyorsunuz?” gibi. 22 kez Oylama yapmadan hazinenin yüzde 51’ini mürettebatınız arasında paylaşırsınız.

AKŞAM YEMEĞİNİ NEREDE YİYELİM ?

Enteresan sorulardan birisi de “Akşam yemeğini nerede yiyelim ?” sorusu. Bu soruyu duyduysanız eğer, bilmelisiniz ki işe alındınız. Soruyu cevaplarken ise “ hiç fark etmez ” gibi bir yanıt vermemek gerekiyor. Tam aksine yönlendirici ve doğru bir cevap vermeniz gerekiyor. Tamamen sizin yiyeceğiniz yemeğe fikir beyanlarınız ve adresiniz ölçülüyor.

pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/googleda-ise-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
14
8
7
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın