Görüş Bildir
Haberler
Google CEO'su Sundar Pichai Android'in Yeni İsminde Hindistan Tatlısı Kullanabilir

Google CEO'su Sundar Pichai Android'in Yeni İsminde Hindistan Tatlısı Kullanabilir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın CEO'su Sundar Pichai Google'ın başına geçtikten sonra ilk kez denizaşırı ziyaretinde bulundu. Hindistan'da Amerika'dan daha fazla Android kullanıcısı olduğundan dolayı ilk günü Hindistan'ın Google için önemini anlatmakla geçti.

Dün Pichai Hindistan'da bulunan 100 tren istasyonuna Wi-Fi altyapısı kuracaklarından bahsetti. Bu altyapının kurulmasına ise 2016 Ocak ayında başlanacak. Google ayrıca Hindistan'da bulunan 3 milyon köylü kadına internet götürecek ve Haydarabad'da kampüs kuracak. Ayrıca Proje Loon sayesinde ucuz internet bağlantısı getirilmesi de konular arasında.

Bugün ise 43 yaşında olan Pichai yaşamını ve Hindistanda Delhi Üniversitesinde geçirdiği öğrencilik yıllarını anlattı. Kendisi hakkında açıkladığı ilgi çekici şeyler şunlar:

1. Genç yaşlarda kriket oyuncusu olma hayali varmış. Ayrıca efsanevi Hindistan'lı kriket oyuncusu Sunil Gavaskar'ın büyük hayranıymış. 

2. Pichai ayrıca ateşli bir futbol fanı olduğundan bahsetti. Özellikle Barcelona ve Lionel Messi'nin büyük hayranıymış. '1980 yıllarında genç iken annemi gecenin bir yarısı maç izlemek için kaldırıp deliye çevirirdim'.

3. İlk cep telefonu olan Motorola Star TAC'i 1995 yılında almış ve ilk akıllı telefonunu 2006 yılında almış.

4. Evinde şuan 20-30 civarı akıllı telefonu var.

5. İlk yazılım projesi ise satranç ve diğer bu tarz oyunlarmış.

6. Neden hiçbir Android OS sürümü isminde Hindistan tatlısı kullanılmadığı sorusuna ise bunu holdinge önereceğini ve eğer holding kabul eder ise bir çevrimiçi anket açarak bu ankette Hindistan'lıların ismi seçmesini sağlayacağını söyledi.

7. Mükemmel hafızası olduğuna dair dedikodular ayrıca doğru. Pichai Hindistan'da iken çevirdiği her numarayı hatırlıyor. 'Bunun nedeni eskiden telefon numaralarının 5 veya 6 haneli olması'.

8. Eğer Google CEO'su olmasaydı hala yazılımcı olarak çalışacağından bahsetti. 'Her zaman teknolojinin büyüyüşünü görmeyi sevdim ve Silikon Vadi'sinin bir parçası olmayı istedim.' dedi.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/17/sundar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın