Görüş Bildir
Haberler
Google Cardboard’a iPhone Desteği Geldi

Google Cardboard’a iPhone Desteği Geldi

ATKN
29.05.2015 - 15:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın sanal gerçeklik gözlüğü Cardboard yenileniyor. Şimdiye kadar Android için hazırlanan Google Cardboard iPhone uyumlu hale geliyor. Google Cardboard uygulaması App Store’da yerini aldı.

İlk olarak geçtiğimiz yıl Google I/O 2014’te duyurulan Google’ın VR yani sanal gerçeklik gözlüğü Cardboardyenileniyor. Eskisine göre çok daha kolay yapılabilir hale getirilecek olan Google Cardboard yine kartondan yapılacak. Temin ettikten sonra sadece üç katlamayla gözlük şekline bürünecek olan Cardboard kartonu, artık daha büyük mıknatıslarla gelecek. İçerisine koyulacak olan telefonların boyut sınırlandırmasında da bir büyüme var. Yeni Google Cardboard’u 6 inç’e kadar tüm akıllı telefonlarla ve phablet modelleriyle kullanabileceksiniz. Ancak tek gelişme bu değil.

Google Cardboard, Google Play Store üzerinden yayınlanan Google’ın resmi uygulamasıyla ve geliştiricilerin uygulamalarıyla kullanılabiliyordu. Ancak artık Google Cardboard, iOS desteği sunacak. App Store üzerinden Google Cardboard uygulaması bile yayınlandı. Geliştiriciler için yayınlanan SDK sayesinde de, Android için sanal gerçeklik uygulaması geliştirilen yazılımcılar, aynı uygulamayı iOS için kolayca hazırlayabilecek. Yeni Google Cardboard tüm iPhone modellerini (iPhone 6 Plus dahil) destekliyor.

Donanım Günlüğü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0