Görüş Bildir
Haberler
Google Arama Sonuçlarına Popüler Tweet'ler Eklendi

Google Arama Sonuçlarına Popüler Tweet'ler Eklendi

Batuhan
20.05.2015 - 12:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google ve Twitter bugün yeni hizmetlerini devreye soktu. Artık mobil Google kullanıcıları arama sonuçlarında arama yaptıkları konu hakkındaki popüler tweet’leri görüntüleyebilecekler.

Gelecek sefere akıllı telefon ya da tablet üzerinden yaptığınız Google aramalarında geleneksel arama sonuçlarının yanı sıra Twitter içerikleriyle de karşılaşabilirsiniz.

Bugün başlayan uygulamayla birlikte Google, şimdilik yalnızca mobil platformlarda olmak kaydıyla anlık tweet’leri arama sonuçlarında gösterecek. Yani Google arama sonuçları gerçek zamanlı Twitter sonuçlarını kullanıcıların karşısına çıkaracak. Google, bu içerikleri kart görünümlü formatıyla yayınlayacak.

Uygulamanın hayata geçmesi sürpriz bir gelişme değil zira Şubat ayında Twitter CEO ’su Dick Costolo bu ortak girişimden bahsetmişti ancak uygulamanın nasıl çalışacağına dair detayları aktarmamıştı.

Örneğin Taylor Swift gibi ünlü bir ismi ya da Game of Thrones gibi popüler bir diziyi hastag ile arattığınızda karşınıza o kişi ya da konu hakkında en son popüler tweet ’leri görüntüleyebilecek ya da Twitter’da gerçek zamanlı olarak paylaşılan tweet’lerin bir linkiyle karşılaşabileceksiniz. Bu tweet’leri yalnızca Twitter’ın mobil uygulaması içinde ve mobil web sürümünde görebileceksiniz. ‘’ NASA Twitter’’ şeklinde bir arama yaptığınızda uzay istasyonunun son tweet’lerine kolayca görüntüleyebileceksiniz.

Twitter sonuçları iOS ve Android ’in Google uygulamasında Amerika’da ve İngilizce olarak yayınlanmaya başladı fakat yakın bir gelecekte Google daha geniş dil desteği verecek ve yeni özellik masaüstü Google arama motoruna da eklenecek.

Evenmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0