Görüş Bildir
Haberler
Melih Gökçek'ten Hayko Bağdat'a 'Ermeni' Davası

Melih Gökçek'ten Hayko Bağdat'a 'Ermeni' Davası

Onedio Medya
24.03.2015 - 13:31 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 13:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Gökçek kendisine 'Ermeni' dediği için gazeteci yazar Hayko Bağdat'a 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Bağdat'ın yanıtı ise, 'Çok eğleneceğiz' oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih  Gökçek, Twitter üzerinden kendisine iftira ve hakarette bulunduğu, ayrıca halkı  kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla gazeteci Hayko Bağdat'tan şikayetçi  oldu ve 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

Gökçek'in avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan'ın Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Bağdat'ın Twitter hesabı  üzerinden 'melihgökçekermeniymiş' etiketiyle paylaşımlarda bulunduğu ifade  edildi. 

Bağdat'ın, 'Başkenti resmen Ermeni'ye vermişler. Yazıklar olsun'  ifadesinin de arasında bulunduğu şikayet konusu paylaşımları nakledilen  dilekçede, Bağdat'ın yazar olması sebebiyle paylaşımlarının birçok kişiye  ulaştığı anlatıldı. 

Gökçek'in 'ülkesini ve milletini seven, vatan aşığı bir Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu Bağdat'ın da bildiği' kaydedilen dilekçede, 'Ancak  böyle bir paylaşımda bulunarak, vatandaşları yönlendirmeye ve müvekkilime karşı  kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Müvekkilimin elde ettiği siyasi zaferlerin ve  Ankara'nın büyük değişim ve gelişiminin hazımsızlığını yaşayanlar, maalesef  müvekkilime sürekli olarak farklı platformlar aracılığıyla saldırı girişiminde  bulunmaktadırlar' denildi. 

Gökçek'e yönelik ifadelerin kabul edilemeyeceği vurgulanan dilekçede,  şunlar kaydedildi: 

'Halk tarafından bu kadar sevilen, sayılan birine yönelik olarak  tiksinti veren anlamında kullanılan bir kelime, müvekkilimin kişilik haklarının  ağır şekilde ihlali olduğu gibi müvekkilime oy veren, destekleyen, seven, sayan  herkese karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. 

Bu duruma son dönemlerde sık sık rastlanmaktadır. İstikrar düşmanlığı  yapan kişi, grup ya da siyasi partiler AK Parti'nin büyük başarısını, AK Partili  belediyelerin başlattığı yeni belediyecilik anlayışını bir türlü  kabullenemedikleri gibi AK Parti'ye oy verenleri kendilerince hakir görmeye ve  cahil muamelesi yapmaya çalışmaktadır. Şüphelinin 'Başkenti resmen Ermeniye  vermişler. Yazıklar olsun' paylaşımı da bu durumu doğrulamaktadır. Hem  müvekkilime hem Ankaralılara hakaret niteliğinde olan bu paylaşıma çok yakında  Ankaralıların en iyi şekilde cevabı, yine sandıkta vereceğine inanıyoruz.' 

Dilekçede, 'Şikayet konusu açıklamalar asılsız olup, hakaret ve iftira  niteliğindedir' denildi ve Bağdat'ın, eleştiri sınırlarını kat kat aşarak,  kişilik haklarına saldırı, hakaret ve iftira suçlarını işlediği savunuldu.

Hayko Bağdat: Çok eğleneceğiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0