Görüş Bildir
Haberler
Üçüncü Göcek Koyuna da Yürütmeyi Durdurma

Üçüncü Göcek Koyuna da Yürütmeyi Durdurma

ATKN
07.04.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 14:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün koylarının ardından Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesinin yürütmesini durdurdu. Dün Göbün için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. 12 kişinin teklif verdiği ihaleyi, KDV hariç yıllık 1 milyon 900 bin liraya, 1.18 hektar ormana sahip koyun mevcut işletmecisi İlyas Kaba kazanmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi, Sarsala mevkisindeki ormanlık alanda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün açmış olduğu ihalenin iptali için yaptığı müracaat sonucunda 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı aldı. İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, Orman İşletme Müdürlüğü'nce ihaleye çıkılamayacağını ileri sürülen Büyükşehir Belediyesi, gündemde olan Akbük koyu için de iptal başvurusu yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'Göcek koyları' olarak bilinen Akbük ve Bedri Rahmi'yi (Taşyaka) 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala'yı ise 27 Mart'ta ihaleye çıkardı. Muğla'daki 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihaleye çıkmıştı. İnternetten yapılan duyuruda Akbük için yıllık 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve Küçük Sarsala için 80 bin lira muhammen bedel belirlendiği açıklanmıştı. Kapalı zarf usulü teklif ve açık arttırma yöntemiyle Akbük KDV dahil yıllık 1 milyon 250 bin, Taşyaka ise 902 bin liraya, Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen tarafından kiralandı. 12 kişinin teklif verdiği Göbün Koyu'nun ihalesini, yıllık KDV hariç 1 milyon 900 bin liraya İlyas Kaba kazandı. Sekiz kişinin teklif verdiği Küçük Sarsala ihalesini ise yine KDV hariç yıllık 1 milyon 700 bin lira veren mevcut işletmecilerinden Ramazan Çil kazandı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0