Görüş Bildir
Haberler
Girdiği Rolleri Oynamayıp Adeta Yaşayan Haluk Bilginer’in Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmleri

Girdiği Rolleri Oynamayıp Adeta Yaşayan Haluk Bilginer’in Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmleri

Size, usta oyuncu Haluk Bilginer'in filmlerini izlemeniz için bu listeyle harika bir fırsat sunuyoruz. :)

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kısık Ateşte 15 Dakika (2006)

10. Kısık Ateşte 15 Dakika (2006)

IMDb: 6.2

Kısık Ateşte 15 Dakika adlı bu yapımda kameranın odaklandığı 'Le Chic' adlı Fransız lokasyonunda 15 dakika içinde gelişen ve nihayetlenen olaylar mercek altına alınıyor. Bu net konunun aktarıldığı 'Kısık Ateşte 15 Dakika'; iki büyük tiyatrocuyu, Metin Akpınar ve Haluk Bilginer’i aynı karelerde görmemizi sağlıyor. İki efsane isim aynı filmde, uzun bir bekleyiş sürecinden sonra buluşturuluyor. Cinayetten hapis yatmış kör bir heykeltraş olan Resul’ün, ünlü oyuncu Kader’in, Kader’i filminde zorla oynatmak için canlı bombaya dönüşen çatlak yönetmen Fazıl Bir’in, sanat müziğinin çileli emekçisi Güngör’ün, Güngör’ün bir kaybedene dönüşmesini sağlayan kifayetsiz menajer Muhtar’ın yolları sıradan bir restoranda kesişir ve sıra dışı olaylar patlak verir. Birkaç dakika içinde gelişen hikayeler, şaşırtıcı bir finale doğru yol alır.

9. 7 Kocalı Hürmüz (2009)

9. 7 Kocalı Hürmüz (2009)

IMDb: 6.3

İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkanında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.

8. Polis (2007)

8. Polis (2007)

IMDb: 6.7

Musa'nın yıllardır yeraldığı polislik müessesesi, liyakata dayanan ve meşakkatli bir kurumdur. İşte bu yapıya senelerini veren ve kazandığı başarılarla cinayet masasında gerçek bir efsaneye dönüşen Musa Rami, 63. doğum gününü kutlarken artık mesleğinin doruklarına çıkmış ve iş tatminini doyasıya yaşayan bir polistir. Uzun zamandır cinayet masası gibi belalı bir bölümde çalışmış olmanın bir sonucu da doğal sebeplerle başının beladan pek kurtulamamasıdır.

7. Filler ve Çimen (2000)

7. Filler ve Çimen (2000)

IMDb: 7.1

Başarılı bir sporcu olan Havva'nın tek hayali Avrasya Maratonu'nu kazanmaktır. Yoksul bir genç kız olan Havva böylece silgi fabrikasından kazandığı az miktardaki paranın üstüne ekleyerek askerliğini yaptığı sırada bir mayına basıp sakat kalan kardeşini tedavi ettirebilecektir. Zorlu bir antrenman sürecinde olan Havva bu esnada lüks bir otel tarafından yiyecek yardımıyla destek bulur. Ancak bu otelle ilgili büyük problemler vardır. Mafya tarafından elde edilmek istenen otel türlü kirli oyunlara sahne olur. Tüm bu kirli çevrenin içerisinde var olmaya çalışan Havva'nın tek derdi ise maratonu kazanmaktır.

6. Güneşin Oğlu (2008)

6. Güneşin Oğlu (2008)

IMDb: 7.1

Güneşin Oğlu olmak kulağa hoş gelse de Fikri Şemsigil'in başına gelen bu mucize çok da umduğu gibi olaylara gebe olmaz. Tüm yaşamı bu büyük güne endekslidir ve hayatı bu 'büyük' anın gerçekleşmesinin heyecanı ile yanıp tutuşmaktadır. Bu mucizenin sonuçları Fikri'yi hayal kırıklığına uğratacaktır. Ruhu diğer insanların bedenlerine girip çıkıyordur ve bu durum Fikri'nin hayatını alt üst eder. Bu mucizeden kurtulmak için Fikri mucizenin gerçeğini araştırmaya başlar. Olaylar git gide daha çok karışıyordur ve bir de apartmandaki komşu kız vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Neredesin Firuze (2004)

5. Neredesin Firuze (2004)

IMDb: 7.3

'Neredesin Firuze' gerçek bir Unkapanı hikayesidir. Günümüzde tamamen çökmüş olan CD-kaset piyasasının bir zamanlar altın devrini yaşadığı günlerin artık yavaş yavaş geride kalmaya yüz tuttuğu günlerin habercisi verimsiz günlerde geçen film, müzik piyasasında pek başarılı olamayan ve bu sebeple de nihayet bir borç yığını içine düşen Hayri ve Osman'ın hikayesine odaklanır. Bir çıkış yolu arayışı içerisinde, Sansar adlı menajerin önerdiği bir sözde genç yeteneğe ulaşmaya çalışırlar. Bu genç yetenek Ferhat o sırada Almanya’da yaşamaktadır. Kendisinin sesini telefonda dinleyerek çok beğenen ikili, hemen plan yaparlar. Ferhat ülkeye geldiğinde onunla yapacakları kaset üzerinden kazanacakları para ile borçlarını ödeyeceklerdir. Ferhat geldikten sonra ortaya bir de zengin bir kadın çıkar. Gizemli Firuze, Ferhat'ı çok beğenir ve ona yatırım yapmak istediğini söyler...

4. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

4. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

IMDb: 7.5

Karagöz ile Hacivat güldüren ve aynı zamanda da düşündüren sohbetleri ile karşımızda. Mekan Bursa ve zaman da 14. yüzyıl. Anadolu’daki Moğol tehlikesi mevcutken halkın büyük bir kısmı firarda. Bursa yeni yerleşim alanları. Hem halk hem de çeşitli devletlerin ve beyliklerin liderleri de bu kente sığınır. Dinleri, dilleri farklı olan insanların bir arada yaşadığı Bursa kaosa dönüşür. Osmanlı da, İmparatorluğu’nun ilk tohumlarını atmaktadır. Akıllı ama cahil, sinirli ama komik Karagöz, kendisinin aksi olan zekasını fırsatçılığı ile birleştirip her işten sıyrılan Hacivat ile tanışır. Orhan Gazi’nin adına yapılan caminin inşaatında beraber çalışmaya başlarlar. Bu sırada mizah yönü kuvvetli sohbetleri hemen fark edilir. Atışmaları sırasındaki komiklikleri o kadar ünlü olur ki, davetten davete koşmaya başlarlar.

3. Devrim Arabaları (2008)

3. Devrim Arabaları (2008)

IMDb: 8.0

İhtilalden bir sene sonra Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, uzun zamandır hasretini çektiği yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiğini açıklar. Hemen işe koyulan 23 mühendisin önünde bu otomobili yapmak için Cumhuriyet Bayramı’na kadar yalnızca 130 gün vardır. Devrim adı verilecek olan bu arabayı üretmek için 23 mühendis el ele verecek, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle baş etmek zorunda kalacaktır. Benzini bitti diye yolda kalan araba etiketiyle unutulan Devrim'in hazin hikayesinin bilinen ve bilinmeyenlerinin anlatıldığı Devrim Arabaları filminin senaryosunu, Murat Dişli ve Tolga Örnek 2 yıllık bir araştırma sonucunda oluşturmuşlar. Yardımcı yönetmenlik görevinde ise daha sonra Kuzey ve Güney adlı başarılı dizi filmin yönetmeni olacak Mehmet Ada Öztekin bulunmakta.

2. Kış Uykusu (2014)

2. Kış Uykusu (2014)

IMDb: 8.2

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın, o günden sonra vaktini, gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçirir. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır. Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

1. Masumiyet (1997)

1. Masumiyet (1997)

IMDb: 8.3

İzlendikten sonra hafızalardan uzun süre silinmeyecek derecede etkileyici bir film Masumiyet. Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf, amaçsız bir hayata sahiptir artık. İzbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derinden sarsan hadiseler yaşanacak, herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek; bu seçimler de hepsinde derin yaralar açacak...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
45
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Şahsiyet neden yok diye düşünürken sadece film önerisiymiş :P Daha fazla süt ürünü tüketilmeli k.

mkata

bu ülkenin en büyük 'sanatçı'larından birisi. gerçekten aşığım bu adama

Pasif Kullanıcı

Şu sesin bende olması için neleri mi vermezdim?Hem oyunculuğuyla hem de sesiyle gönüllerde taht kurmuş bir sanatçımızdır.