Görüş Bildir
Haberler
Germanwings Uçağını Düşüren Lubitz'in Son Sözü: 'Göreceğiz'

Germanwings Uçağını Düşüren Lubitz'in Son Sözü: 'Göreceğiz'

ATKN
29.03.2015 - 22:02 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 09:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız Alplerine düşen yolcu uçağınında neler yaşandığı netleşiyor. Kara kutu tarafından kaydedilen ses kaydı, kokpit dışında kalan kaptan pilotun, Lubitz'e 'Kapıyı aç' diye çaresizce yalvardığını ortaya koydu.

Lubitz'in son anlarda yaptıklarına, kaptan pilotla diyaloglarına, kaptanın kokpitten neden ayrıldığına ilişkin bütün ayrıntılar belirlendi.

Alman Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre kara kutu kayıtları, kaptan pilot Patrick Sondenheimer'ın tuvalet için kokpitten ayrıldığını gösteriyor. Kaptan pilot, 'havaalanında vaktim olmamıştı' diyor.

Kaptan pilot, saat 10.27'de kokpitten ayrılırken, 'alçalmaya ve inişe hazırlan' diyor. Lubitz ise yanıtında, 'umalım (we'll hope)' ve 'göreceğiz (we'll see)' ifadelerini kullanıyor. 

Kaptan pilot ayrılmadan önce ayrıca 'alabilirsin (kumandayı)' diyor. Sonra koltuğun geri itilme sesi geliyor, ardından bir kapının açılma ve kapanma sesi duyuluyor.

'TANRI AŞKINA KAPIYI AÇ'

Saat 10.32'de hava trafik kontrolörleri co-pilotu arıyor ancak yanıt alamıyor. Kısa bir süre sonra kokpitte, uçağın hızla irtifa kaybettiği alarmı çalıyor; saniyeler sonra kaptan pilot Sondenheimer'ın Lubitz'e kokpit dışından bağırmaları duyuluyor.

Önce Lubitz'e 'Tanrı aşkına kapıyı aç' diyor, Lubitz'den ses çıkmaması üzerine ise kapıyı kırmaya çalışıyor, bir yandan da 'aç şu lanet kapıyı' diye bağırıyor.

Saat 10.35'de 'gürültülü, metalik' sesler duyuluyor, bunun kaptanın kapıyı kırma çabasından kaynaklandığı düşünülüyor. Aynı zamanda da kaptanın 'aç şu kahrolası kapıyı' sözleri. Bu sırada da kokpitte, 'Yer. Yukarı. Yukarı' şeklindeki otomatik uyarı sesi duyuluyor. 

Soruşturma ekibi uçağın 10.40'ta çarptığını düşünüyor.

Lubitz'in son saniyeye kadar nefes alıp verdiği belirlenmiş ancak kaptan pilotun kokpitten çıkmasından sonra hiç konuşmamış.

Uçakta bulunan 150 kişiden kurtulan olmadı. 

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0