Görüş Bildir
Haberler
Gerginlik Sizi Ele Geçirmesin! İş Yerindeki Stresle Başa Çıkmanıza Yardımcı Olacak Basit Ama Etkili İpuçları

Gerginlik Sizi Ele Geçirmesin! İş Yerindeki Stresle Başa Çıkmanıza Yardımcı Olacak Basit Ama Etkili İpuçları

İş hayatınız her zaman beklediğiniz gibi gitmeyebilir. Bundan 5 yıl önce kendinize koyduğunuz kariyer hedefinin şu an bambaşka yollara sapmış olması mümkün. Çılgın iş arkadaşlarınız ve patronunuz sayesinde, gün içerisinde yaşadığınız psikolojik baskı da cabası! 

Ancak yolun sonu sizin akıl ve ruh sağlığınıza çıkıyorsa bazı önlemler almanızda fayda var. Peki, işinizi ve duygularınızı birbirinden nasıl ayırabilirsiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Olayları ve duyguları birbirinden ayırın.

Büyük bir sunum hazırlığındasınız ve sunumun iyi geçmesini istiyorsunuz diyelim. Kendinize “İyi bir sunum yapmak istiyorum, bu yüzden kendimi gergin hissediyorum.” dediğiniz an, duygularınızın kontrolü ele geçirme ihtimali daha yüksek olacaktır. Bunun yerine, “Sunum zamanım yaklaştı ve biraz da gergin hissediyorum.” derseniz, yani olayı ve duyguyu birbirinden ayırırsanız; kontrolü elinde tutan taraf siz olursunuz.

2. Öğle tatillerinizi ofis sınırları içerisinde geçirmeyin.

İş yoğunluğundan yemek yemeye fırsat bulamadığınız anlar olabilir, ancak mümkün olduğunca masa başında ve bilgisayar karşısında yemek yememeye çalışın. Dinlenme anlarınızı ofis dışında, eğer varsa yeşil bir alanda geçirin. Bu hem sizin için kısa süreli bir egzersiz olacak hem de kapalı bir ortamda saatlerce vakit geçirdiğiniz için üzerinizde oluşan gerginliği atmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca fırsat bulduğunuz anlarda kısa yürüyüşler yapın. Bu da sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır.

3. Bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanları kontrol edin.

Bütün gününüzü ekran karşısında geçirmemeye çalışın. Hem beyninizin hem gözlerinizin hem de ruhunuzun gün içerisinde dinlemeye ihtiyacı var. Size budist olup kendinizi meditasyona adayın demiyoruz, ancak kendiniz için kısa bir ‘sessizlik anı’ yaratabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanıp zihninizi boşaltın. Yalnızca birkaç dakikanızı alacak bir nefes egzersizi ile enerjinizi yenileyebilir ve çok daha verimli çalışabilirsiniz. Üstelik ruhunuza ihtiyacı olan dinginliği de sağlamış olursunuz.

4. Nedenlerinize odaklanın.

Eğer bu işte çalışmanızın en büyük nedeni paraysa kendinize o parayla yapabileceğiniz şeyleri ve isteklerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak özgürlüğü kazandırdığını anımsatın. İşiniz, sizin özgürlüğe açılan kapınız ve yapmak istediklerinizi yapmanıza imkan tanıyan parayı o işle kazanıyorsunuz.

Gitmek istediğiniz tatili, beğendiğiniz kıyafetleri veya hobileriniz için ihtiyacınız olan şeyleri almanızı sağlayan bir işiniz var.

Sıkıldığınızı hissettiğiniz her an, motivasyonunuzu yükseltmek için elinizdeki imkanları düşünün. Ayrıca kendinize ara ara küçük ödüller verin ki, bıkkınlık hissi sizi ele geçirmesin. Bu ödül bir kitap, sevgilinizle baş başa hoş bir akşam yemeği veya bir tatlı kaçamağı olabilir. Orası size kalmış artık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Stresli anlarınızda sevdiklerinizi arayın.

İş yerinde kötü bir gün geçiriyor ve patronunuza bağırmamak için kendinizi zor tutuyor olabilirsiniz. O an ihtiyaç duyduğunuz tek şey sevdiğiniz birinin rahatlatıcı varlığı ise durmayın, o kişiyi arayın. Gününüzde olmadığınızı ve gergin hissettiğinizi birileriyle paylaşın, onların sizi rahatlatmasına izin verin.

Kendinizi yeniden değerli hissettiren biriyle gireceğiniz diyalog sayesinde gerginliğinizi atabilir ve işinize odaklanabilirsiniz.

Stresinizi o an dışarı vurmak yerine içinize atarsanız, ilerde daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Üstelik bu yalnızca işinizi değil, ruh sağlığınızı da büyük ölçüde etkileyecektir. O yüzden konuşun, derdinizi anlatın, rahatlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
7
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın