Görüş Bildir
Haberler
Gerekçe İngiltere'nin AB'den Ayrılması: Ankara Anlaşması 31 Aralık'ta Sona Eriyor

Gerekçe İngiltere'nin AB'den Ayrılması: Ankara Anlaşması 31 Aralık'ta Sona Eriyor

Türkiye’den son 20 yılda yaklaşık 30 bin kişinin faydalandığı Ankara Anlaşması, İngiltere’nin AB’den çıkması nedeniyle sona eriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1963’te yürürlüğe giren ve Türk vatandaşlarının topluluğa üye ülkelerde hizmet verebilmek için vize almalarını sağlayan Ankara Anlaşması, Brexit’in gerçekleşmesiyle değişecek yeni göçmenlik kriterleri nedeniyle 31 Aralık 2020’de sona eriyor.

'Güncellenen kriterlere hakim olmadan hareket etmeyin'

'Güncellenen kriterlere hakim olmadan hareket etmeyin'

CSS Legal Londra Ofisi Yetkilisi, İngiltere Vizesi Göçmenlik Mevzuatı ve Uygulamaları Uzmanı Hüberya İnce, 31 Aralık 2020’de Brexit’in gerçekleşmesiyle İngiltere'nin Ankara Anlaşması vizesinin biteceğini belirterek, söz konusu vizeye başvuracakların güncellenen kriterlere hakim olmadan hareket etmelerinin riskli olacağını kaydetti.

31 Aralık 2020’de Brexit’in gerçekleşmesiyle değişecek yeni göçmenlik kriterlerinin yayınlandığını ve İngiltere'nin Ankara Anlaşması vizesinin bu tarihte kesin olarak biteceğini belirten İnce, yapılan söz konusu değişikliklerin Türk vatandaşları ile Avrupa Birliği vatandaşı olan kişileri kapsayacağını bildirdi.

İnce, konuya ilişkin, 'İngiltere turist vizesi, çalışma vizesi, öğrenci vizesi ve yerleşim vizesi gibi kategorilerde yapılan değişiklikler de kasım ayı itibariyle devreye girecek' ifadelerini kullandı.

'Başvuruyu 31 Aralık'tan önce yapın'

'Başvuruyu 31 Aralık'tan önce yapın'

Açıklanan yeni kurallara bağlı olarak Avrupa Birliği vatandaşlarının serbest dolaşım haklarının da 31 Aralık’ta son bulacağını hatırlatan İnce, yeni vize başvurusunda bulunacak kişilerin güncellenen kriterlere hakim olmadan, profesyonel destek almaksızın hareket etmelerinin riskli olacağını kaydetti.  

Hüberya İnce, İngiltere’de kendi işlerini kurmak isteyen Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması vizesi başvurularını 31 Aralık tarihinden önce yapmalarının faydalı olacağı uyarısında bulundu.

2018’de şartlar değişmişti

2018 yılında Ankara Anlaşması'na başvuruda rekor kırılmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
33
24
16
13
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kicije1604

Oyunda bile Türk olduğum anlaşılınca utançtan yerin dibine giriyorum, dünyaya bok gibi rezil olduk her anlamda... bir de İngiltere'ye gidip yerleşsem herhald... Devamını Gör

bunedio.net

sen utanmaya harbıden yer arıyormuşsun. 5 ulkede amerıkaya karşı duruyoruz doğu akdenız azerbaycanda haklarımızı savunuyoruz dıye bu kin. r/europe a girersen... Devamını Gör

Ulan ingiliz dandik bir gerekçe göstererek işine gelmeyen antlaşmayı iptal ediyor, bizim yanı başımızdaki yunan yıllardır antlaşma çiğneyip adaları silahland... Devamını Gör

Ankara Anlaşması vizesi (İngilizce adıyla Turkish Businessperson and Worker Visa) ile Türk vatandaşları, uzmanlık alanlarına uygun birçok iş kolunda İngilter... Devamını Gör