Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayattan Uyarlanan Hikayeleriyle İzleyicilerin Tüylerini Diken Diken Eden Etkileyici Filmler

Gerçek Hayattan Uyarlanan Hikayeleriyle İzleyicilerin Tüylerini Diken Diken Eden Etkileyici Filmler

Çağlar Sarar
23.03.2023 - 13:27 Son Güncelleme: 23.03.2023 - 17:52

Konularını gerçek hikayelerden alan ve herkesin mutlaka izlemesi gereken filmleri sizler için bir araya getirdik. Gelin hep birlikte bu filmlere bir göz atalım...👇

Kaynak: https://www.timeout.com/film/best-mov...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkanın Bütün Adamları (1976)

1. Başkanın Bütün Adamları (1976)

Bu film 70'lerin natüralizmiyle çekilen bir film olarak biliniyor. Watergate skandalını ele alıyor ve iki muhabirin o dönemki başkanı Richard Nixon'u istifaya zorlamışlardı. Robert Redford ve Dustin Hoffman'ın canlandırdığı Woodward ve Bernstein karakterleri Beyaz Saray'da neler olup bittiğini bizlere en çıplaklığıyla anlatıyor.

2. In Cold Blood (1967)

2. In Cold Blood (1967)

Gerçek bir hikayeden esinlenmiş bu film bir cinayeti anlatıyor. İki serserinin Kansas'ta yaşayan aile üyelerini acımasızca katletmesini ele alıyor. Aynı zamanda Truman Capote'ın yazdığı 'soğukkanlılıkla' kitabından esinlenip çekilmiş.

3. Hustlers (2019)

3. Hustlers (2019)

2008'de gerçekleşen ekonomik krizden dolayı striptizcilerin maddi açıdan Wall Street çalışanları ile birlikte olmalarını ele alan gerçek bir öyküden esinlenmiştir. Kısaca bu film o dönemin zor şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren striptizcinin hikayesini anlatıyor. Wall Street'te çalışan adamları uyuşturup kredi kartlarını ele geçirip kullanmasını anlatan bir film.

4. Operasyon: Argo (2012)

4. Operasyon: Argo (2012)

Ben Affleck başarılı bir yönetmen olduğunu çoktan Gone Baby Gone ve The Town ile göstermişti ancak Operasyon: Argo birçok insanı kendine hayran bıraktı. 1979'daki İran Devrimi'nin başlangıcında, film seven bir CIA ajanı, sahte bir bilimkurgu filmi çekiyormuş gibi altı diplomatı ülkeden kaçırmak için bir komplo kurdu.

5. Sosyal Ağ (2010)

5. Sosyal Ağ (2010)

Harvard Üniversitesi okuyan Mark Zuckerberg konu alan bir film. Yeni fikirleri üzerinde çalışan Zuckerberg Facebook fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve aslında onun fikri olup olmadığını anlatan gerçek bir hikayeden esinlenmiştir. Aynı zamanda sosyal medyanın önümüzdeki yıllarda dünya tarihi üzerindeki korkunç etkisini ön plana çıkarabileceğini de anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Köpeklerin Günü (1975)

6. Köpeklerin Günü (1975)

Gerçek bir hikayeden esinlenen bu filmin konusu eşinin cinsiyet ameliyatını karşılamak için bir adamın başından geçen talihsiz olayları ele alıyor. Hikayesi ise 1972'de deneyimsiz iki dolandırıcı Brooklyn'deki Chase bankasına silahlı saldırıda bulunmasını anlatıyor. Üstün oyunculuğuyla Al Pacino bu filmde de imzasını atmayı başarmıştır.

7. Sınırsızlar Kulübü (2014)

7. Sınırsızlar Kulübü (2014)

Gerçek bir hikayeden esinlenen bu filmde Ron Woodruff'un 1986 yılında Dallas'ta AIDS'e yakalanan hastalara yardım etmesini konu alıyor. Aynı zamanda kendisi de bu hastalığa yakalanmış ve çevresindeki diğer insanların da yaşayabilmesi için elinden geleni yapıyor. Karmaşık kişiliği ile yaptığı işleri düşünürsek eğer kesinlikle Oscar ödülünü hak ettiğini söyleyebiliriz.

8. Beni Affedebilir Misin? (2018)

8. Beni Affedebilir Misin? (2018)

Gerçek bir hikayeden esinlenmiş bu film 90'ların başlarında ünlü bir biyografi yazarının faturalarını ödemek için sahteciliğe yöneldiğini anlatıyor. Yanındaki suç ortağı Jack ile birlikte ölmüş yazarların mektuplarını taklit etmesini ele alıyor film.

9. Into the Wild (2007)

9. Into the Wild (2007)

Gerçek bir hikayeden esinlenen bu film Virginia'da yaşayan zengin bir kolej çocuğu olan Christopher McCandless'a kalan mirası terk etmesini anlatıyor. Kalan mirası istemeyip Alaska'nın vahşi doğasına yolculuk için yola çıkması ve kısa bir süre sonra terk edilmiş bir otobüsün içinde ölü bulunması tam bir dram haline getiriyor filmi.

10. Köstebek (1999)

10. Köstebek (1999)

Bu film gerçek bir hikayeden esinlenmiştir. Jeffrey Wigard o dönemdeki en ünlü sigara firmalarından birinde araştırma başkanı olarak çalışıyordu. Michael Mann'ın, sigara şirketlerinde yapılan sigaralarının tehlikelerini ve zararlarını farkına vardığında düşünceleri ve fikirleri diğer kişilerde ters düşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Spotlight (2015)

11. Spotlight (2015)

Spotlight filmi üst düzey gazete haberlerini hem dürüst bir biçimde hem de gerektiği gibi halka sunulmasını anlatan bir film. Başkanın Bütün Adamları filminden sonra ikinci sıraya girdiği kesin. Beyaz Saray'ın ve Katolik kilisesine dair yönelik çekilen bu filmin Oscar ödülü aldığına da şaşırmamak gerekiyor.

12. Zola (2021)

12. Zola (2021)

Bu film genç bir garson olarak çalışan Zola'nın Stefani ile tanıştıktan sonra hayatının tamamen değişmesini anlatıyor. Seks işçisi olan Stefani ile kurduğu bağ ve dostluk onun hayatını tamamen değiştirmiş ve heyecanlı hale getirmiştir.

13. Açlık (2008)

13. Açlık (2008)

Yönetmen Steve McQueen 1981'de İrlanda'da yapılan açlık grevi sırasında mahkumların hapishanede yaşadıkları zorlukları ve açlığı anlatan gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Bu rolü daha gerçek canlandırmak için Michael Fassbender o anki açlık grevini izleyicilere yaşatmak için kendini iyice zayıflatmıştır.

14. Kazanma Sanatı (2011)

14. Kazanma Sanatı (2011)

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film 'Oakland A' beyzbol takımının başındaki isim olan Billy Beane anlatıyor. Çok fazla parası olmayan bu başkanın takımını resmen iyi yerlere getirip büyük takımlara karşı oynamasını ele alıyor.

15. Zodiac (2007)

15. Zodiac (2007)

Bu film 1960'lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Zodiac isimli seri katili yakalama hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Zero Dark Thirty (2012)

16. Zero Dark Thirty (2012)

Bu film 11 Eylül 2001 saldırılarını gerçekleştiren El-Kaide lideri Usame bin Ladin'in yıllar süren takibini ve yakalanışını ele alıyor. Filmin sonunda Bin Ladin Mayıs 2011'de Pakistan'da yakalandığını ve öldürüldüğünü duyurdu.

17. Vegas'ta Korku ve Nefret (1998)

17. Vegas'ta Korku ve Nefret (1998)

Bu film 60'lı yılların ölümünü anlatan bir filmdi. Ülkenin gençleri Vietnam'da neden öldüğü anlamak için yola koyulan iki adamın hikayesini anlatıyor. O dönemde birçok kişinin uyuşturucudan ve diğer maddelerden öldüğü biliniyor.

18. Pırıltılı Hayatlar (2013)

18. Pırıltılı Hayatlar (2013)

Bu film gerçek bir hikayeden esinlenmiştir ve Hills Lisesi'nden bir grup gencin olaylarını anlatıyor. Megan FoxParis Hilton gibi ünlü sanatçıların evlerine girerek hırsızlık yapıyorlar. Dergilerden görüp özendikleri hayatları elde etmek için çantalarını, paralarını, kıyafetlerini çalıyorlar.

19. 10 Rillington Place (1971)

19. 10 Rillington Place (1971)

Bu film savaş sonrası Londra'da on yıl süren cinayetleri anlatıyor ve masum bir adamın hikayesini ele alıyor. Gallerli bir işçi olan Timothy Evans karısıyla birlikte kalacak yer ararken John Chrisie ile tanışırlar ve olaylar gerçekleşir.

20. Alcatraz'dan Kaçış (1979)

20. Alcatraz'dan Kaçış (1979)

Bu film Frank Lee Morris'ın 1 Eylül 1926'da Amerika da bulunan Alcatraz hapishanesinden kaçma hikayesini anlatıyor. O kadar büyük suçları olan  mahkumların yattığı hapishane olmasa da üst düzeyde koruyordu ve o ana kadar kimse kaçmayı başaramamıştı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Altısap

zaten başında gerçek olaylardan uyarlama yazıyor her filmin başında yine aynısı yazıyor,😀

1.Harald

aynen öyle, tüm film açıklamalarında aynı şey yazıyor "Gerçek bir hikayeden esinlenmiş bu film..." okurken ruhum daraldı

ömer

Las vegasta korko ve nefret efsanelerden tekrar tekrar izlesem bıkmam 👏👏👏