Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayatta Var Olmayan 17 Reklam Kadını

etiket Gerçek Hayatta Var Olmayan 17 Reklam Kadını

diazepam
13.05.2014 - 12:29 Son Güncelleme: 13.05.2014 - 12:34

Reklamlarda izlediğimiz kadınların kaçı gerçek hayatta aramızda dolaşıyor? Çocuğu eve çamur içinde gelince kaç ev kadını bu olayı 'kirlenmek güzeldir' diye karşılıyor, kaç kadın usta kendisini bir rezistans yüzünden azarlarken haklısın aslında diye boyun eğiyor. İşte sizler için reklamlarda gördüğümüz ama gerçek hayatta var olmayan kadınları toparladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıllardır kullandığı ürünü iki dakikada satan kadın

Kadınımız vefalıdır. Hala mintax, Tursil, ACE kullanan kadınlarımız var, sırf bağlılıklarından dolayı. Ama sen bana diyorsun ki, yeni bir ürün tanıtınca anında yıllarını verdiği markasını bırakıp ona sarılacak kadınlar var diyorsun. Diyorsun da beni inandıramazsın. O kadın, ürünü deneyecek, konu komşuya soracak, kaynanasına, annesine danışacak, ikna olursa markete gittiğinde vicdan azabı çekmeden senin markanı alacak. Bu bir süreç, uzun ve zorlu bir yol. Onun için hiç bana 'bir kere denedi bizim ürünü seçti' numaralarıyla gelmeyin, seçmez biliyoruz.

2. Şık ve modern görünümünün altında bir pasaklı yatan kadın

2. Şık ve modern görünümünün altında bir pasaklı yatan kadın

Bakıyorsun kadın saray gibi evde oturuyor, sırf salonu 45 metrekare, halıları son derece trend, perdeler ışıl ışıl ama halısına bir bakıyorsun dibinde biriken kirler en az bir buçuk kilo. Kadın da bunu görünce şaşırıyor. Kusura bakma ama halısını suyla on tur yıkayan, olmadı halı yıkamacıya veren bir kadının, üstelik böylesine şık ve bakımlı bir kadının halısından 2 kilo kir, pas çıkardığına beni inandıramazsın. Böyle bir kadın yok!

3. Çat kapı gelindiğinde bile evi bal dök yala olan kadın

3. Çat kapı gelindiğinde bile evi bal dök yala olan kadın

Tak tak tak! Aa Ayşe hanım buyrun... Diye eve giriyorsun o da ne, evin içi 3 gün temizlik yapsan ulaşamayacağın bir temizlikte. Üstelik kadının 3 tane de çocuğu varken. Şimdi sen bana diyorsun ki ben o eve, noter huzurunda çat kapı gittim ve evi budur. Tamam temizdir, düzenlidir ama çat kapı gittiğinde bile mutfak tezgahında bir su bardağı bile bulunmayan ev olduğundan bahsetme bana.

4. Kim ne söylese anında inanan kadın

Kadın ruhuna aykırı bir reklam çalışması olmaz. Kimse bize bir kadının söylenen her söze kandığını anlatmasın. Önünü ardını sormadan, incelemeden, sırf senin lafına bakarak alışkanlıklarını, düzenini, yerini yurdunu değiştirecek kadınlar olduğunu söylemesin. Hele söz konusu çocuklarıysa kusura bakma da sabahtan akşama anlatsan o kadını öyle kolay ikna edemezsin sen kaldı ki 30 saniye içinde hemen 'he' desin.

5. Sürekli yakınan kadın

Mutfak şöyle pis, banyo böyle kirli, yemek bir türlü istediği gibi olmuyor, tüller parlamıyor, saçlarım kabarmıyor, vb. Böyle kadın olmaz! Bütün bu şikayetleri olsa bile milletin önünde bunları bu kadar açık dile getirmez, adap erkan, yol yordam bilir. Mahremini milyonların önünde çatır çatır yakınır gibi anlatmaz. Ama sen bana tüllerinin kirli olduğunu haykıran kadınlar var diyorsun. Yemezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatında evine sokmayacağı şeyleri yere göğe sığdıramayan kadın

6. Hayatında evine sokmayacağı şeyleri yere göğe sığdıramayan kadın

Annelerimizi, büyükannelerimizi bilmiyoruz biz değil mi? Soğuk çay istediğimizde evde demlediği çayı buzluğa atıp bize 'aynısı' diye veren, pekmezi suyla karıştırıp kola diye içiren annelerimizin, anneannelerimizin hayatta eve sokmayacağı şeyleri övüp, bize almamızı söyleyeceğini anlatıyorsunuz. Evde 15 cm kalınlığında pizza yapıp dışarıdan alacağımız ile aynı olduğunu iddia eden annelerimizin?

7. Görünmez kahraman; Kullanan her 10 kadından 1'i

Reklamlarda, reklamı yapılan ürünün %100 tavsiye edildiğini göremezsiniz. Hep 10 kadından biri yan çizer, işte kahraman o kadındır. Aman ürünün reklamı yapılıyor ayıp olmasın diye düşünmez, gerçeklerle hareket eder, memnun olmadığı, kendisinin kullanmayacağı bir şeyi başkalarına önermez, eyyamcı değildir. Bu yüzdendir ki o kadınları hep istatistik olarak görürüz, hep gizli kahraman olarak kalırlar.

8. Kozmetik reklamlarında bir türlü yüzünü yıkamayı beceremeyen kadın

8. Kozmetik reklamlarında bir türlü yüzünü yıkamayı beceremeyen kadın

Yüzüne 30 cm uzaktan su fırlatmayı yüz yıkama olarak gören kadındır ve ülkemizde örneği yoktur. Avucuna doldurduğu suyu, yüzünü ovalayarak suratına çarpmadıkça, gözlerini, dudak kenarlarını ovuşturmadıkça o yüz yıkanmış sayılmaz ki? Ama sen diyorsun ki yüz yıkamak 45 cm mesafeden avuca alınan bir parça suyun yüze doğru fırlatılmasıdır... Canın sağ olsun.

9. Aldığı 1 kilo için reklam boyunca somurtan kadın

9. Aldığı 1 kilo için reklam boyunca somurtan kadın

Yaza hazır olmadığı, geçen yılki kırmızı elbisesinin içine sığamadığı için hayata küsen kadınlar belki sizin dünyanızda var ama bizim dünyamızda 1 kilo için depresyona giren kadınlar yok. Onun için sen 'günde bir tabak tahılla 1 ay beslen, 1 kilo ver' öğüdünü bunu takan kadınların olduğu ülkelerde anlat bence.

10. Çikolata, dondurma, kek, vb. ürünleri yerken kameralar önünde olduğunu unutan kadın

10. Çikolata, dondurma, kek, vb. ürünleri yerken kameralar önünde olduğunu unutan kadın

Kek mi yiyor, çikolatamı kemiriyor, dondurma mı yalıyor yoksa başka şeylerin peşinde mi belli olmayan kadınlar... kadınlarımız. İyi de bu kadınlar bizde yok ki. Kendini kaybeden, koltukta kıvrım kıvrım kıvranan, dondurmayı yalarken gözlerini kapatıp inleyen kadın figüre nedir arkadaşım? Nasıl bir fantezi dünyasında yaşıyorsun sen?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 120 metrekare mutfakta hala elde bulaşık yıkayan, fayans ovalayan kadın

11. 120 metrekare mutfakta hala elde bulaşık yıkayan, fayans ovalayan kadın

Kadının evi dubleks, sırf mutfağı 120 metrekare, mutfakta baharatları alıp yerine koymak 500 kalori yaktırıyor ama sen kadına bulaşıkları elde yıkamak yerine makinede yıkarsa yılda 30 lira tasarruf edeceğini anlatıyorsun. Arkadaşım kadın büyük ihtimalle ocağı 10 liralık banknotlarla yakıyor, sen kime neyi anlatıyorsun? Mutfağında bulaşık makinesi ile buzdolabı arasındaki mesafede 6'ya 6 maç yapabileceğin kadın evde bulaşıkları elde yıkıyor öyle mi? Bravo

12. Kadınlara yönelik ürün reklamlarında nasıl yatacağını şaşıran kadın

Ürününüzün ne kadar dayanıklı, koruyucu olduğunu göstermek istemenizi anlıyorum da bir kadının böyle yattığı fikrine nereden kapıldınız onu anlamıyorum? Gözlerinin kapalı olmasının haricinde bu hareketlerin uyku ile en ufak bir alakası yok!

13. Aynı reklamlarda adet gününde daracık beyaz pantolon giymekte bir beis görmeyen kadın

Yani diyorsun ki bize, regl döneminde skiny beyaz koy giyip arkadaşları ile eğlenmeye giden, bununla da yetinmeyip trabzandan kayan kadınların olduğu bir dünya var.

14. Parfüm reklamlarında abiyeden abiyeye koşan kadın

14. Parfüm reklamlarında abiyeden abiyeye koşan kadın

Bir parfüm reklamında da gündelik kıyafetler giymiş kadınlar görelim. Parfüm sadece baloya giden kadınlar için midir? Kendinizi böyle mi hissedin demek istiyorsun. Bakıyoruz kadın çatıda sevgilisi ile oyun ediyor ama üzerinde Versace'nin 50 bin dolarlık özel tasarımı var ve bu kadın senin 100 liralık parfümünü kullanıyor? Peki.

15. Tek yıkamada saçları 3 gün kuaförde sabahlamışçasına ışıldayan kadın

15. Tek yıkamada saçları 3 gün kuaförde sabahlamışçasına ışıldayan kadın

Kuaförlere boşuna para veriyor vallahi bu kadınlar. Yolda sizin seyyar lavabonuza denk gelseler keşke, kuaföre bu kadar para vermek zorunda kalmazlar. Yıka, saçının hacmi 3 katına çıksın, çok başarılı ve inandırıcı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Reklamda olduğunu unutup sunucu ile inatlaşan kadın

'Hadi bakalım, el mi yaman bey mi yaman' diyerek sunucunun iddiasının aksini savunan, hüsrana uğrayınca da anında çark eden kadınlar bunlar değil mi? Evine gelen misafir sunucu ile ters giden, hayır sen yanlışsın diyen kadınlar. Türk misafirperverliğini hiçe sayan, evine gelen konuk ile aşık atan kadınlar.

17. Siniri alınmış deterjan reklamı kadınları

17. Siniri alınmış deterjan reklamı kadınları

Çocuğu çamur güreşi yapıp eve gelince onu gülümseyerek karşılayan, poposuna bir şaplak atıp, çamur güreşine devam etsin diye tertemiz yeni kıyafetler veren kadınlar bunlar. Sanırım reklam öncesinde şişe şişe sakinleştirici içiyorlar, zira reklam olsa bile bu duruma tahammül edebilecek kadın sayısı az.

Bonus: Yıllardır söylenmesine rağmen çamaşır makinesinin rezistansına bir önlem almayan kadın

Bonus: Yıllardır söylenmesine rağmen çamaşır makinesinin rezistansına bir önlem almayan kadın

Yani 20 yıl oldu, hala rezistansı görünce şaşırmıyorlar mı ben daha çok şaşırıyorum. Yahu kullan artık şunu!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
454
177
37
33
20
19
6