Görüş Bildir
Haberler
Gelecek e-Ticaret Sistemlerinde

Gelecek e-Ticaret Sistemlerinde

Gelecek e-Ticaret Sistemlerinde

Gelişen teknolojiler ve internet kullanımı, kullanıcıların tüketim ve tercih alışkanlıkları her geçen gün değiştirerek e-ticaret eğilimlerini arttırıyor.

Bu yeniliklere hızlı bir şekilde ayak uydurmak ise dalgalanan piyasalarda üreticilerin ayakta kalmasını ve büyümesini sağlıyor. Geleneksel yöntemlerin yavaş yavaş ortadan kaybolduğu yeni dünyada alışverişe gitmek kavramı tamamen değişiyor. Alışverişe gitmek için zaman ayırmak, gün belirlemek, arkadaşlarla buluşup en ideal AVM’yi seçmek tarihe karışırken çayını kahvesini alıp bilgisayar başında rahatça alışveriş yapmak her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu durum e-ticaret sistemlerinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına sebep olurken dünya üzerindeki otoritelerin çoğu bu gelişime onay veriyor.Tahminler e-Ticareti Destekliyor

Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmalar dünya genelinde yurt dışından e-ticaret ile alışveriş yapmayı tercih eden 90 milyon kullanıcı olduğu bilgisini veriyor. Bu rakamın önümüzdeki yıl 130 milyona yaklaşması bekleniyor. Sektörün yavaş yavaş yurtdışına kayıyor olması e-ticaret sistemi yaptırmak isteyenler için riskli gözüküyor olsa da genel anlamda pazarın boyutu çok fazla. Yurt dışı alışverişler e-ticaret hacminin sadece %10’ini oluşturuyor. Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık bir pazar hacmine sahip olan e-ticaret uygulamaları hem kendi pazarında büyümek isteyenler hem de yeni pazarlara açılmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Amerika ve Çin en çok alışveriş yapılan ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle Çin sunduğu ihracat imkanları ile yatırımcıların kendi pazarlarında benzer ürünler satmasına imkan sağlıyor. Türkiye ise yurt dışında en çok alışveriş yapılan ülkeler arasında yer alıyor. Bu durum özellikle ihracat yapan ya da yapma hedefi olanlar için oldukça etkili olmaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın