Görüş Bildir
Haberler
Geert Wilders Hz. Muhammed Karikatürlerini Televizyonda Yayınladı

Geert Wilders Hz. Muhammed Karikatürlerini Televizyonda Yayınladı

Ulaş
24.06.2015 - 22:20
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, cumartesi günü internete koyduğu İslam karşıtı karikatürleri ülkesinde televizyonda da yayınladı.

Wilders, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) daha önce Dallas kentinde düzenlediği 'Hz. Muhammed' konulu karikatür yarışmasına katılan eserleri, partisine ait yayın saatinde gösterdi.

Kamu televizyonundaki PVV partisine ait yayın diliminde yaklaşık 3 dakika süren ve Wilders'in kısa bir açıklamasıyla başlayan filmde 9 karikatüre yer verildi. Wilders, karikatürlerin gösterildiği filmi cumartesi günü video paylaşım sitesi Youtube'de paylaşmıştı. Karikatürleri Hollanda Meclisi'nde sergileme isteği reddedilen Wilders'in bu filmi televizyonda bir kez daha göstermesi bekleniyor.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, daha önce, televizyondaki yayından sonra özellikle Müslüman ülkelerde ortaya çıkması muhtemel tepkilere karşı dış temsilciliklerini uyarmıştı.

ABD'deki sergi olaylara yol açmıştı

ABD'nin Dallas kentinde geçen ay düzenlenen ve Wilders'in de konuşmacı olarak katıldığı Müslümanları rencide eden karikatür yarışması olaylara yol açmış, serginin düzenlendiği salonun dışında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetmişti. İslam ve Müslüman karşıtı görüşleriyle tanınan PVV lideri, daha önce İslam'a hakaret içerikli bir filme de imza atmıştı. Wilders'in çektiği 'Fitne'adlı 26 dakikalık film, televizyon kanallarının göstermeme kararı üzerine 2008'de internet üzerinden yayınlanmıştı. Film, başta Müslüman ülkeler olmak üzere geniş bir coğrafyada sert tepkilere yol açmıştı. Bazı ülkelerde Hollanda'nın dış temsilciliklerinin önünde gösteriler düzenlenmişti.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0