Görüş Bildir
Haberler
Geçirdikleri Cinsiyet Geçiş Ameliyatlarından Sonra İlham Veren Hikayelerini Herkesle Paylaşarak Ön Yargıları Yıkan 9 Kişi

etiket Geçirdikleri Cinsiyet Geçiş Ameliyatlarından Sonra İlham Veren Hikayelerini Herkesle Paylaşarak Ön Yargıları Yıkan 9 Kişi

Çağla
02.10.2019 - 08:00

Milyonların gözü önünde deneyimlerini korkmadan paylaşan ünlü isimler hepimize ilham veriyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Balian Buschbaum

1. Balian Buschbaum

Eskiden Yvonne Buschbaum ismiyle tanınan Balian Buschbaum, Alman sırıkla atlamacıdır. Kendisi 1999 yılında Alman sırıkla atlama rekortmeni olmuştur. 2007 yılının Kasım ayında Buschbaum, kalıcı yaralanmasından ve cinsiyetini değiştirme isteğinden dolayı sporu bırakacağını açıkladı.

Balian artık kitapları çok satan bir yazar, yaşam koçu, motivasyon konuşmacısı ve mutlu bir koca olarak hayatına devam ediyor.

2. Geena Rocero

2. Geena Rocero

Geena Rocero Filipinli-Amerikalı bir süpermodel, cinsiyet değiştirme savunucusu ve trans bireylerin hakları, eşitliği ve adaleti için çalışan Gender Proud isimli şirketin kurucusu. Geena Rocero önceden sadece başarılı bir model olarak biliniyordu. Şimdi ise, LGBTQIA topluluğunun hakları hareketinin bir yüzü halinde.

Geena bu haberi 2014 yılında Ted Talk'ta duyurdu.

3. Laura Jane Grace

3. Laura Jane Grace

Thomas James Gabel ismiyle dünyaya gelen Laura Jane Grace, Against Me! isimli punck rock grubunun solisti ve gitaristi. 2012 yılında gerçekleştirdiği Rolling Stone röportajında Laura cinsiyet değiştirme planını açıklamıştı. Bu uzun süreçten sonra, 2014 yılında grup “Transgender Dysphoria Blues.” isimli albümlerini yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Laura, bunu dile getiren neslin bir parçası olmaktan mutlu olduğunu ve bu konuda röportaj yapmanın da bunun büyük bir parçası olduğunu açıkladı.

4. Jazz Jennings

4. Jazz Jennings

Jazz Jennings bir Youtuber, temsilci ve en genç LGBT hakları aktivisti. Henüz 9 yaşındayken Obama'ya bir video mesajı göndererek, kendisinin okulundaki kızlar tuvaletinden atılmasından bahsetti ve trans bireylerin yanlış anlaşılması ve reddedilmesi sorununu gündeme getirdi.

Jennings ve ailesi, cinsiyet değiştiren gençlere yardım ve destek amacıyla TransKids Purple Rainbow Foundation'ı kurdu.

5. Aydian Dowling

5. Aydian Dowling

Aydian Dowling başarılı bir Youtuber, vücut geliştiricisi, cinsiyet değiştirme aktivisti, PointofPride.org isimli gönüllü bir organizasyonun kurucusu, cinsiyet değiştiren bireylerin haklarının savunucusu, mutlu bir koca ve baba. Dowling, Men’s Health ve Gay Times dergisinde yer alan ilk cinsiyet değiştiren erkek.

Dowling kanalında transseksüel insanlar için sporla ilgili ipuçlarını, spor özelliklerini ve hayatının ilginç ayrıntılarını paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Alexandra Billings

6. Alexandra Billings

Alexanda Billings, başarılı bir Amerikan sahne ve sinema oyuncusu, ödüllü bir şarkıcı, saygın bir tiyatro profesörü ve bir AIDS ve LGBT aktivistidir. Billings aynı zamanda  in “Grey’s Anatomy,” “How To Get Away With Murder,” ve “Transparent.” gibi dizilerde yer alan ilk transseksüel isimlerden birisi.

Alexandra, 2016 yılında LGBTQ topluluğunun seçkin bir üyesi olarak İnsan Hakları Kampanyası Görünürlük Ödülü'nü aldı.

7. Lea T

7. Lea T

Artık Lea T ismiyle bilinen Leandra Medeiros Cerezo, transeksüel bir manken, Givenchy’nin en çok konuşulan reklam kampanyasının yıldızı, pop kültür ikonu ve transseksüel savunucusudur. Kendisi aynı zamanda Ünlü Brezilya futbolcusu Toninho Cerezo'nun kızıdır.

Lea, Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde yer alan ilk transseksüel kişidir.

8. Lana Wachowski

8. Lana Wachowski

The Matrix (1999), V for Vendetta (2005), and Cloud Atlas (2012) gibi filmlere imza atan büyük Hollywood yönetmeni Lana Wachowski, transseksüel bir birey olduğunu açıklamıştı. Artık Lilly Wachowski olarak tanınan Lana'nın abisi de, 2016 yılında transseksüel bir kadın olduğunu açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Lana Wachowski, Ekim 2012'de İnsan Hakları Kampanyası’nın Görünürlük Ödülü’nü aldı.

Lana Wachowski, Ekim 2012'de İnsan Hakları Kampanyası’nın Görünürlük Ödülü’nü aldı.

Konuşmasında, gençken onun gibi birini bulamadığını, bu yüzden belki de başka biri için o kişi haline gelebileceğini belirtti.

9. Conchita Wurst

9. Conchita Wurst

Conchita Wurst için cinsiyet değişimi öncesi veya sonrası gibi bir durum yok çünkü kendisi daha çok bir sahne kişiliği. Ancak 2014 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandıktan sonra, daha büyük bir medya ismi haline geldi ve LGBT ve transseksüellikle ilgili konuları uluslararası bir seviyeye taşıdı.

Conchita, AB ve BM konferanslarında, eşit haklar ve hoşgörülü uluslararası topluluklar ile ilgili güçlü konuşmalar yaptı ve kendisi azınlık hakları hareketlerini de destekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
187
86
48
28
16
8
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Yine onedio yine cinsiyet değişimi haberi . Tekrar ediyorum kimsenin hayatına karısma hakkımız yok herkes istediği gibi yaşar. Ama sanki herkes yanlış sadece... Devamını Gör

Eren Gezer

Yanlis cinsiyette olup da toplum baskisi, kendini tanimlayamama gibi sebeplerden dolayi acilamayan ve mutsuz olan bircok kisi var. Bu tur haberler bu insanla... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Erkekken kadın olanlar dünyanın en çirkin insanları olmayı başarabilirken kadınken erkek olanlar maşallah doğuştan erkek olanlardan daha yakışıklı oluyolar aq

unclebukowski

Bizde de selin ciğerci var, binlerce salak insanın zamanını çalıp attığı reklam storylerinden dünyanın parasını kazanıyor..