Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Sabahattin Önkibar'a TÜYAP'ta Saldırı: 'Bir Kitaba Bile Tahammül Edemeyen Zihniyet'

etiket Gazeteci Sabahattin Önkibar'a TÜYAP'ta Saldırı: 'Bir Kitaba Bile Tahammül Edemeyen Zihniyet'

Geçtiğimiz günlerde yazar İhsan Eliaçık'a yönelik Kayseri'deki linç girişiminin ardından bu kez de Gazeteci Sabahattin Önkibar, TÜYAP Kitap Fuarı'nda saldırıya uğradı. Saldırının, Önkibar'ın yazdığı Meral Akşener'e ilgili kitabın bahane edilerek yapıldığı öğrenildi. Önkibar 'Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı. Önkibar saldırganlar için ise 'Devlet Bahçeli'nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabahattin Önkibar’in bugün Kırmızı Kedi Yayınevi’nin standında yeni kitabı Asena’nın imza günü etkinliği vardı. Etkinlik sırasında Önkibar, yaklaşık 10 kişi olduğu belirtilen grubun saldırısına uğradı. Olaylar sırasında yayınevi çalışanı 2 kişi de yaralandı. Saldırganlar daha sonra hızla uzaklaştı. Durum polise bildirildi. Standa polis geldi. Önkibar ve darp sonucu yaralanan 2 kişi, saldırganlardan şikayetçi oldu.

"Türkiye'nin geldiği nokta budur"

"Türkiye'nin geldiği nokta budur"

Oda TV'nin aktardığına göre, Önkibar saldırının ardından şu açıklamayı yaptı:

'Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz. 'Asena' adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de 'gazetecilik yaptığımı' belirtim. Devlet Bahçeli'ye dair bir önceki kitabımın öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar. Devlet Bahçeli'nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli. Panik halindelerdi. Yerlerde kanlı kitaplar var. Ben kitap yazmaya ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile birlikte olmaya devam edeceğim'

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon da yayınevine daha önce yapılan saldırıyı hatırlatıp "korkutamazsınız" diye yazdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıya sosyal medyadan tepkiler yükseldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısa süre önce ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Kayseri Kitap Fuarı'nda saldırıya uğramıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
95
31
8
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Gerçekler

İslam hoşgörü dinidir(!)

izmokrasi

içerikte İslamın i'si yok.

Can_Can

İt sürüleri.. Anca hedef gösterilince saldırmayı bilirler başka da birşeye yaramıyorlar zaten

Pasif Kullanıcı

İt sürüleri.. Anca klavyeden saldırmayı bilirler başka da birşeye yaramıyorlar zaten

Can Arat

Yine yeniden umarım böyleleri aramızdan tez vakitte ayrılır. Beynini kullanmayan, omurilik soğanıyla hareket eden tiplere hiç bir yerde ihtiyaç yok.