Görüş Bildir
Haberler
TV
Game Of Thrones izlerken gözden kaçırdığınız efsane niteliğinde detaylar.

Game Of Thrones izlerken gözden kaçırdığınız efsane niteliğinde detaylar.

Eray D
16.04.2014 - 15:10 Son Güncelleme: 16.04.2014 - 16:51

Game Of Thrones; ''The Purple Wedding'' [SELAM JOFFREY]

Game Of Thrones adlı dizinin son bölümü Kral Joffrey'in ölümü ile birlikte bildiğiniz gibi sansasyon yaratacak nitelikteydi. Eğer geçen 2 bölümü izlemediyseniz, burada okuyacaklarınız spoiler içerikli olabilir.

Her neyse, hadi bu çok merak edilen tartışmamıza girelim.

Konumuz son bölümde olan Kral Joffrey' in düğünü. ''Purple Wedding''. Düğün nasıldı? Joffrey nasıl zehirlendi? Sorumlusu kimdi? Dizimizin seri halinde olan kitaplarını okuyanlar muhtemelen bu soruların cevabına ulaşmışlardır fakat sadece diziyi izleyip nasıl zehirlendiği ya da olayların nasıl geliştiği hakkında kaos içinde bulunan arkadaşlarımız için bu incelemeyi yazıyorum. Bölümü tekrardan ''dikkatli'' bir şekilde izlediğinizde zaten aşağıda vereceğim örnekler ile karşılaşacaksınız.

                                                                                                                                        your grace. ''ERAY D.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

Sir Dontos' un sezonun başında Sansa Stark' a verdiği kolyeyi hatırlayın. İşe yaramayacağını düşündüğümüz ''YEDİ KRİSTALLİ MAVİ BİR KOLYE'' idi. Sayınız.

2.

2.

İzlediğimiz çoğu bölümde silik ve bulanık olarak kameraların yaptığı ufak oyunları hepimiz fark etmişizdir. Peki neden böyle bir söz söylenirken arkada Olenna Tyrell gayet manidar bir şekilde bize bakıyor?

SELAM SANSA.

SELAM SANSA.

Düğün seremonimiz sona erdiği zaman, Olenna, Sansa Stark' ın yanına geliyor ve onunla konuşmaya başlıyor. Olenna, Sansa ile konuşurken saçları ile oynuyor, amaçsız bir şekilde kolyesi ile ilgileniyor, aynı zamanda kolyesini tutuyor ve Sansa'nın rahat davranmasını istiyor. Olaylar şu ana kadar zararsız ve gayet normal ilerliyor gibi gözüküyor değil mi? Devam edelim.

AAA, NELER OLUYOR!

AAA, NELER OLUYOR!

Sir Dontos' un Sansa Stark' a verdiği 7 KRİSTALLİ KOLYE 'ye dikkat edelim. SON KRİSTAL NEREYE GİTTİ? ÇOK GARİP! Olenna, neler çeviriyorsun hayatım!

5.

5.

Dikkat ettiniz mi? Tyrion Lannister, Kral Joffrey' e götüreceği şarap dolu kadehi masadan kaldırırken kameralarımız tatlı ve oldukça zararsız görünen Olenna Tyrell'e yoğunlaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşin özüne gelelim.

İşin özüne gelelim.

Kameraların yoğunlaşmasının nedeni meydana gelen olaylardan Olenna Tyrell' in sorumlu olmasıdır. Kral Joffrey' i Olenna Tyrell zehirledi. Hatırlarsanız Olenna, Tyrell ailesindeki kızlara ''Bu diyardaki en güzel ve en göz alıcı, değerli kolyeyi istiyorum. Bulun ve bana getirin.'' demişti. Ardından köle kızların satın aldığı kolyelerden değerli ve göze batan kolyeyi Sansa Stark' a iletmesi için Sir Dontos' a veriyor. Dikkat çekmeyecek, tamamen planlanmış bir suikast. Olenna Tyrell' in kraliyet masasında yer aldığını ve yakın olduğunu biliyoruz. Sansa' nın kolyesinde bulunan ve zehiri yerleştirdiği son kristali kolyeden kopardığı an, Joffrey ve Tyrion Lannister arasında çıkan tartışmadan yararlanıp kadehin içine bırakıyor. İşte planlanan bu mükemmel suikast sonucunda Kral Joffrey' in ölümü kaçınılmaz oluyor.

Diziyi izleyen arkadaşlarımızın Joffrey' in ölümüne üzüldüğünü düşünmüyorum açıkçası. Açıkladığım bu olaylarda en can alıcı parça neresi biliyor musunuz? Olenna Tyrell, Sansa' dan kristali aldığı zaman şunları söylüyor; ''Savaş savaştır Sansa. Fakat bir adamı düğünün olacağı gün, hatta tam ortasında öldürmek? Çok korkutucu. Ne tür bir canavar böyle bir şeye cesaret edebilir?''  

OLAĞANÜSTÜ. 

DİP NOT: Yazdıklarımı okuduktan sonra bazı arkadaşlarımızın aklında ''Kristal nasıl zehirli olabilir ki?'' sorusu oluşacaktır. Cevaplayalım. Bu özel bir kristal, Zehirin adı ise ''The Strangler'' olarak geçiyor. Kristal hakkında ufak bilgiler verelim. 

''Zehir sadece Jade Denizi'ndeki adalar üzerinde bulunan bitkilerden elde edilir. Bitkinin yaprakları alınır, daha sonra Yaz Adaları'nda bulunan ıhlamur, şeker, su ve ender baharat karışımında ıslatılır. Yapraklar daha sonra kullanılmamak için yakılır ama ürettikleri sıvı uzun bir süre için dinlendirilir ve giderek koyulaşan kül, kristalleşme sonucunda son halini alır.''

                                                                                                your grace. ''ERAY D.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın