Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones’dan Hayat Hakkında Öğrenilecek Birbirinden Kıymetli 7 Muazzam Ders

etiket Game of Thrones’dan Hayat Hakkında Öğrenilecek Birbirinden Kıymetli 7 Muazzam Ders

Onedio Business
23.04.2016 - 18:11 Son Güncelleme: 24.07.2017 - 23:24

Game of Thrones'un yeni sezonu için neredeyse beynimiz kamaşıyor diyebiliriz; ölenler, kalanlar, kör olanlar, ak yürüyenler, kafamızda binlerce soru 😕

Inc ise diziye, herhalde şimdiye dek pek kafa yormadığımız farklı bir açıdan yaklaşmış;  ve inanılmaz güzel noktalara değinmiş. Çünkü Game of Thrones gerçekten de, iş hayatı başta olmak üzere tüm yaşantımıza mıh gibi çakmak isteyeceğimiz derslerle dolu!

DİKKAT: Diziyi hiç izlemeyenler için spoiler içerir. 

1. Dış görünüşe aldanmayın; sizi yanıltabilir...

Zeki, merhametli, taktiksel, entelektüel, meraklı, makul ve mantıklı. Bakıldığında, Tyrion iyi bir liderde olmazsa olmaz önemdeki pek çok özelliğe fazlasıyla sahip. Yine de, neredeyse tüm krallık için ciddiye almaya değmez bir çirkin ördek yavrusundan fazlası değil. 

Tyrion, bireyler olarak yalnızca dış görünüşe bakıp önyargı geliştirmeye ne kadar meyilli olduğumuzun harika bir sembolü. 'İmaj', iş dünyasında da birlikte çalışacağımız kişileri, kurumları, şirketleri seçerken düştüğümüz en sık tuzaklardan biri.

2. Beceriyi öğrenebilir; deneyimi kazanabilirsiniz. Ancak güzel ahlakınız yoksa, yoktur.

Elbette beceri ve deneyim önemsiz demek değil; ancak günün sonunda hiç kimse, kişiliksiz, karaktersiz ve kötü ahlaklı kimselerle çalışıyor olmayı istemez. Ne dudak uçuklatan cirolar, ne de parıl parıl parlayan CV'ler, altından iyi bir insan çıkacağını garanti etmez.

Ve 'kral benim' diye ortalıkta dolanma ihtiyacı duyuyorsanız siz asla gerçek bir lider değilsinizdir 😏

3. Sadakat kolaylıkla yön değiştirebilir.

Kimi insanların gerçekten de tek kutsalı çıkarlarıdır. Bu kişilerin sadakati, çıkarlarına o an en iyi şekilde hizmet eden taraflar arasında sarkaç gibi gider gelir. 

Bu kişiler aynı zamanda manipülasyonun doktorasını yapmıştır. Ve bir saniye önce müttefikiniz olan kişiler, bir saniye sonra sizi en yakın 'ay kapısı'ndan aşağı tereddütsüz atabilirler..

4. Ama hakiki sadakati takdir etmeyi de bilmelisiniz.

İnsanların kendilerine sadık dostlarıyla ya da çalışanlarıyla ilgili sorunu, bu kişileri 'cepte' bilmeleridir. Halbuki hakiki sadakatin gerçekten de nadir bulunduğunu, bunu takdir edip minnet duymanın önemini ise atlarlar. 

Kıymeti bilinmeyen gerçek sadakat ise, ihtiyacınız olduğunda artık cebinizde değildir.

5. İnandığınız hedef için elinizden gelen tüm çabayı göstermelisiniz.

Hayatınız boyunca, olmaz, yapılamaz, sen yapamazsın, işe yaramaz diyecek birileri olacaktır. Ek olarak çok umulmadık engellerle de karşılaşabilirsiniz (Tabii illa ensest bir cinsel ilişkiye tanıklık edip kuleden atılmak şart değil 😐).

Küçümsendiğiniz durumlarda bile kendinize, hedefinize ve adalet duygunuza güvenin.

6. Bazen ise bilinen tüm normları yıkıp geçebilmeniz gerekir.

Geçtiği topraklarda uyguladığı sıra dışı yönetimsel taktikleri inanılmaz dengeli bir adalet anlayışıyla harmanlayan Daenerys, dizinin herhalde açık ara en inovatif düşünebilen karakteri; ve gerçek bir norm yıkıcı. Her seferinde krallığın kuralları kitabınından sakince bir sayfa daha yırtıp yeni baştan yazdı. 

Şunu da düşünelim; akıllı telefonlar, giyilebilir kalp pilleri, robotlar, elektrikli arabalar; bir gün biri çıkar ve bir konudaki tüm algıları kökünden değiştirir. 

Kısaca normlara meydan okuyabilmelisiniz. (İki üç ejderhanız olsa hayat biraz daha kolaylaşabilirdi, kabul 🔥)

7. Ve asla tutamayacağınız sözler vermemelisiniz.

Dizinin başından beri en çok ses getiren ve tekrar tekrar izlenen bölümlerinden biri kuşkusuz Red Wedding oldu. 

Tutamadığımız sözler vermenin, veya verdiğimiz bir sözden dönmenin hayatlarımıza yansıması neyse ki bu kadar brutal olmasa da, karşı tarafta yapacağı geri dönüşsüz etkileri bilemezsiniz. Size yansımasının nasıl olacağı ise, tahminlerinizin gerçekten de ötesine geçebilir.

Game of Thrones Amerika’yla aynı anda Türkçe alt yazılı olarak beIN CONNECT’te

Game of Thrones Amerika’yla aynı anda Türkçe alt yazılı olarak beIN CONNECT’te

Her Pazartesi 22.00’de Türkçe dublaj ve alt yazı seçeneğiyle beIN SERIES SCI-FI HD’de.