Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Üniversitesi'nin Yanan Tarihi Binasında 3,5 Yıl Sonra Restorasyon Başladı

Galatasaray Üniversitesi'nin Yanan Tarihi Binasında 3,5 Yıl Sonra Restorasyon Başladı

Batuhan
02.06.2016 - 11:32

Üç buçuk yıl önce yanan ve restorasyonu yılan hikayesine dönen tarihi Galatasaray Üniversitesi binasında restorasyon başladı. Çalışmaların 8 ay süreceği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Eğitim Vakfı sitesinden yaptığı açıklamada restorasyonun 1. Etap çalışmalarının 31 Mayıs 2016’da başlayıp sekiz ay süreceği belirtildi.

Açıklamada TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 14.1.2016 tarihli toplantısında gündeme alınıp, düzeltmelerle uygun olduğuna karar verilen restorasyon projesinin 1. Etabı için Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. A. Ş. ile sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Tarihi binanın yılan hikayesine dönen restorasyon süreci şöyle gelişti...

Tarihi binanın yılan hikayesine dönen restorasyon süreci şöyle gelişti...

142 yıllık tarihi Galatasaray Üniversitesi binası 22 Ocak 2013’te yangında kullanılmaz hale geldi. Aradan geçen 3,5 yılda bina restore edilemedi.

1. grup tescilli tarihi binanın Restorasyon Uygulama Projesi Nisan 2014’de tamamlanarak İstanbul III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu ancak kurul aylar geçmesine rağmen projeyi onaylamadı.

Projenin mimarı Sinan Genim’in tarihi binayı 'betonarmeye' döndüreceğine dair Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçe ile uyarıda bulunulmuştu.

Mimar Sinan Genim’in projeden çekilmesi için imza kampanyası

Mimar Sinan Genim’in projeden çekilmesi için imza kampanyası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Feriye Koruma Platformu, change.org’da imza kampanyası başlatarak Sinan Genim’in betonarme projede ısrarı yüzünden adım atılamadığını belirterek Genim’in projeden çekilmesi talep etti.

Mimar Sinan Genim de kurulla anlaşamadığı için Ağustos 2015’te istifa ettiğini açıklamıştı.

Bu esnada binanın çatısı da örtülmedi. Sinan Genim çatının örtülmesinin gerekli olmadığını, bina içinde korunacak bir eser olmadığını, maliyetin gereksiz artacağını düşünüyordu. Uzun süren tartışmaların ardından binanın çatısı ancak bu yıl örtüldü.

Aradan geçen süre zarfında başka bir mimarla anlaşma yapılmadı. Daha sonra mimar Sinan Genim, istifasını geri çekti.

'Şu iş bitsin üstümüzden kalksın, huzura kavuşalım'

'Şu iş bitsin üstümüzden kalksın, huzura kavuşalım'

bianet'e konuşan Sinan Genim, bu problemin ortadan kalkması ve restorasyonun bir an önce başlaması için istifasını geri çektiğini kuruldan geçen projeden memnun olmadığını belirtmişti.

“Bu problem ortadan kalksın diye içimize sinmese de kabul ettik. Görmüyor musun her tarafta kıyamet kopuyor. Bir an önce bitsin, çıkan sonuçtan sonra ben konuşma yaparım ya da kitap yazıp nereden geldiğimizi anlatacağım zaten. Şu iş bitsin üstümüzden kalksın, huzura kavuşalım.” 

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
12
11
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın