Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray, Serdar Aziz Transferinin Maliyetini KAP'a Açıkladı

Galatasaray, Serdar Aziz Transferinin Maliyetini KAP'a Açıkladı

Enver K.
22.06.2016 - 01:08 Son Güncelleme: 25.06.2016 - 00:30

Galatasaray'ın, Bursaspor'dan renklerine bağladığı yeni transfer Serdar Aziz, gerçekleştirilen törenle kendisini Sarı-Kırmızılı kulübe bağlayan resmi imzayı attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, Serdar Aziz'le 4 yıllık sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüp, Serdar için Bursaspor'a 4 milyon 500 bin euro bonservis, futbolcuya da yıllık 2 milyon euro ücret ödeneceği açıklandı.

G.Saray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Profesyonel futbolcu Serdar Aziz ve kulübü Bursaspor Kulübü Derneği ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne net 4.500.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle 2016-2017 futbol sezonundan itibaren 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2016-2017 sezonu için : net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için : net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için : net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

2019-2020 sezonu için : net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig müsabakaları, UEFA ve süper kupa müsabakalarında alacağı her bir galibiyet için 15.000 EUR (onbeşbin Euro) ve her beraberlik için 5.000 EUR (Beşbin Euro) prim; takımın futbolcunun fiilen oynadığı Türkiye Kupası müsabakalarında alacağı her bir galibiyet için 9.000 EUR (dokuzbin Euro) ve her beraberlik için ise 3.000 EUR (Üçbin Euro) prim ödeyecektir.

Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

Galatasaray'ın Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz, 'dünya devi' olarak nitelendirdiği yeni kulübüne imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Cimbom, Serdar Aziz için Bursaspor'a 4.5 milyon avro öderken Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal'ın bonservislerini de rakibine vermişti. 25 yaşındaki stoper, yeni takımından yılda 2 milyon avro net ücret kazanacak.

Başkan Dursun Özbek'in de katıldığı imza töreninde kendisini dört yıllığına Galatasaray'a bağlayan imzayı atan Serdar, 'Dünya devi bir kulüpte olduğum için çok şanslı hissediyorum. Elimden geleni yapacağım. Buranın ne demek olduğunun bilincindeyim. Çok mutluyum. Başkana ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı olur.' ifadelerini kullandı.

"Birçok takım peşimdeydi"

"Birçok takım peşimdeydi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer takımların teklifleriyle ilgilenmediğini ifade eden Serdar, 'Galatasaray'ın uzun zamandır benimle ilgilenmesi büyük bir etken. Çok sayıda takımdan teklif aldım ama bunlar önemli değil. Şu an nerede olduğum önemli olan. Ailem ve ben çok mutluyuz. Çok büyük bir kulübe geldiğim için gururluyum. Galatasaray'da olmanın mutluluğunu yaşıyorum.' dedi.

Transferden önce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine ise Serdar Aziz 'Fatih Terim ile Galatasaray'a transfer hakkında bir görüşmem olmadı. Galatasaray'ın ismi yeterli. Dış etkenler çok önemli değil. Formayı giymek için sabırsızlanıyorum.' sözlerini kullandı.

Dursun Özbek: "Satılacak oyuncular belli"

Dursun Özbek: "Satılacak oyuncular belli"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sneijder, Podolski ve Muslera gibi yıldızların takımda kalacağını açıkladı.

Galatasaray'ın yeni transferi Serdar Aziz'in imza töreninde konuşan Başkan Dursun Özbek, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyled.

Serdar'ın çok beğendiği bir oyuncu olduğunu belirten Özbek, 'Yeni sezona hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde teknik kadronun raporu doğrultusunda Galatasaray'ı daha güçlendirmek için transfer çalışmalarına başladık. İlk transferimiz de Serdar Aziz. Galatasaray'a çok verimli olacak. Şahsen de takip ettiğim bir oyuncu.'

'Rıekerınk'ten rapor aldık'

'Takımın Riekerink yönetiminde bir teknik kadrosu vardı. Onlardan bir rapor istemiştim. Bu raporu sundular. Bu rapora göre transferlere başladık. Teknik kadro ile ilgili açıklamayı birkaç gün içerisinde açıklayacağız. Yarın CAS'tan yanıt bekliyoruz. Bu da etkili olacaktır.'

'CAS'tan haber bekliyoruz'

'Büyük ya da küçük bütçeli transfer diye yaklaşmıyoruz. Biz bir rapor çerçevesinde bütçemiz dahilinde hareket ediyoruz. Galatasaray'ı önümüzdeki sezona çok iyi hazırlamak istiyoruz. Bütçe üzerinde Süper Lig'den birçok kulüp için UEFA sınır koydu. Tüm hesaplarımızı yapıyoruz. Bu sınırları aşmamız mümkün değil. Önümüzdeki sezon kadromuzda düşünmediğimiz bazı oyuncularımızı Bursaspor'a önerdik. Sercan zaten orada oynuyordu. Bilal ve Furkan da var bu teklifte. Biz her bir şekilde oyuncuyu değerlendirmek istiyoruz. 40'a yakın oyuncumuz var. Bunu düşürmemiz de gerekiyor.'

'Omurgayı koruyacağız'

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Özbek, 'Sneijder, Muslera, Podolski, Telles diyorsunuz. Bu oyuncular arasında satılacak futbolcu yok. Galatasaray omurgasını, çekirdek kadrosunu korumak zorunda. Bizim kimleri kadrodan çıkarmak istediğimiz belli. Bu teknik analizler sonucunda ortaya çıkmış bir durum.' dedi.

Serdar Aziz Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay

Serdar Aziz Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Makedonya Manastır doğumlu bir baba ve Bursa Yenişehirli bir annenin çocuğu olarak 23 Ekim 1990 tarihinde Bursa Osmangazi'de dünyaya geldi.

  • Babasının futbolculuk hayalini gerçeğe dönüştürmek için 10 yaşında Bursaspor altyapısına başladı. Çok değil, bu hayal 6 yıl sürdü...

  • Bülent Korkmaz’ın Bursaspor’da hocalık yaptığı dönemde Bursa Merinos'ta kiralık oynadı. Onu Bursaspor'un A takımına çağıran ilk isim ise Raşit Çetiner oldu.

  • 2008-09 sezonunda Samet Aybaba'nın çalıştırdığı Bursaspor'da ilk kez bir maça çıktı. 25 Ekim 2008 tarihinde Kadıköy deplasmanında stoper olarak Bursa savunmasında yer aldı...

  • Sezonu 7 resmi maçla tamamlarken 3 Mayıs 2009'daki Antalya deplasmanında attığı golle savunmacı golcü kimliğinden kesit sundu.

  • Bursaspor'un Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2009-10 sezonunda A2 takım kadrosunda yer aldı. Ertesi sezon Ertuğrul Sağlam döneminde takımın değişmez parçası olmayı başardı. 6 sezonluk periyotta 171 resmi maça çıktı. 11 gole imza attı.

  • Serdar Aziz, 2011 yılında babasının Makedon asıllı olması Makedonya Milli Takımı'ndan teklif aldı. Ancak Galli teknik direktör John Benjamin Toshack'a, 'Türk'üm ve benim hayalim Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak' dedi.

  • 59 kez milli takımın alt kategorilerinde yer alan Serdar Aziz 16 Kasım 2014'teki Kazakistan maçıyla A Milli Takım kariyerine başladı. Daha ilk maçında golle tanıştı. 9 kez A Milli oldu.

  • Ay-Yıldızlı formayla Euro 2016'da mücadele eden Türkiye'nin geniş kadrosunda yer aldı ancak sakatlığı nedeniyle Fransa'daki turnuvaya gidemedi.

  • 2014 yılı Mayıs ayında hayatını Tuğçe Türk ile birleştirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
21
8
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

çok pahalı değil mi?

İbrahim KILIÇ

keşke tarık'ı da verselerdi, biraz da indirim yapsalarmış çok iyi olurdu...

John Dee

Tamam serdar iyi adamda yinede biraz çok vermişler sanki