Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Moral Depoladı

Galatasaray Moral Depoladı

Ulaş
04.10.2014 - 16:30 Son Güncelleme: 04.10.2014 - 20:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Moral Depoladı

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında kozlarını paylaştı.

Kadir Has Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede sarı-kırmızılılar 2-1'lik galibiyete ulaştı.

Galatasaray'ın gollerini 52. dakikada Burak Yılmaz ile dakikalar 67'yi gösterdiğinde frikikten Wesley Sneijder kaydederken, Erciyesspor'un golü 81'de Caner Osmanpaşa'dan geldi.

Alınan bu sonucun ardından Erciyesspor 3 puanda kalırken Galatasaray ise 10 puana yükseldi.

Ligin bir sonraki haftasında Bülent Korkmaz'ın öğrencileri deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olurken, sarı-kırmızılılar Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

ERCİYES'TE 2 EKSİK

Ev sahibi Erciyesspor'da sakatlıkları bulunan Jacques Zoua ve İlhan Parlak bu karşılaşmada forma giyemedi.

Konuk ekip Galatasaray'da ise sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken Emre Çolak, Gökhan Zan, Hakan Balta ve Bruma teknik direktör Cesare Prandelli tarafından Kayseri'ye gelen kafileye dahil edilmedi.

ESKİ TAKIMINA KARŞI

Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, sezon başında Erciyesspor'dan transfer edilen Yasin Öztekin'e ilk 11'de görev verdi.

Geçen sezon Erciyesspor formasıyla gösterdiği performansın ardından sezon başında Galatasaray'a transfer olan Öztekin'i, Prandelli eski takımına karşı yapılan maçta ilk 11'de görevlendirdi. Öztekin, ileri uçta Burak Yılmaz ve Olcan Adın ile takımı için gol aradı

NECATİ HARCADI

Erciyesspor, Galatasaray'ın ataklarını engellerken bir yandan da rakip kalede gol aradı. İlk tehlike Necati Ateş ile geldi. 14. dakikada ceza alanı üzerinde Muslera ile karşı karşıya kalan Necat'nin şutuna Chedjou müdahale ederken mutlak bir golü önledi.

YASİN NET FIRSATI HARCADI!

Kanatlardan etkili olmaya çalışan Galatasaray, rakip kalede gol arasa da ilk devrede sadece net 1 fırsat yakalayabildi.

Felipe Melo, savunma arkasına koşu yapan Yasin Öztekin'i topla buluştururken, net bir gol kaçtı. 24. dakikada ceza alanı içinde kaleci Gökhan ile karşı karşıya kalan orta saha oyuncusu, topu kalecinin üzerine vurunca skor 0-0'da kaldı.

İlerleyen dakikalarda daha dengeli bir oyun oynanırken savunma oyuncularının başarılı hamleleri, etkili pozisyonları önledi ve ilk devre golsüz tamamlandı.

BURAK YILMAZ ÖNCE KAÇIRDI, SONRA...

Galatasaray ikinci devreye etkili başlarken henüz ilk dakikalarda Burak Yılmaz gole yaklaşan isimdi.Rakip savunma arkasına çok iyi kaçan Burak'a atılan pasta golcü futbolcu topu göğsüyle alıp ceza alanına girdi ama karşı karşıya pozisyonda vuruşu sağ direğin dibinden dışarıya gitti.

Sarı-kırmızılılar golü ise kornerden buldu! 52. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında Semih topu kafasıyla kale sahasına indirdi. Burak topu kontrol etmek isterken top biraz yükseklik kazandı ama Burak yükseklik kazanan topu ayağıyla ağlara gönderdi.

SNEIJDER FRİKİKTEN YAZDI

Teknik direktör Cesare Prandelli son yarım saatlik bölümde Yasin'in yerine Hamit Altıntop'u oyuna sürdü. Erciyesspor'da ise Edinho ve Kader Mangane oyundan çıkarken Cem Can ve Barış Memiş sahaya girdi.

Değişikliklerin ardından Galatasaray'da Wesley Sneijder skoru 2-0'a taşıdı. 67. dakikada kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu çeken Sneijder, Gökhan'ı mağlup ederek harika bir frikik golüne imzasını attı.

MELO ISKALADI, FARK 1'E DÜŞTÜ

Son bölümde savunmasında ciddi boşluklar veren ev sahibi ekip, sarı-kırmızılılara birçok fırsat sağladı ancak Galatasaray hücumda organize olamayınca goller kaçtı.

Ev sahibi ekip 81'de kullandılan kornerde ise farkı 1'e düşürdü. Ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı içi son çizgi yakınlarında Murat aldı ve kale sahasına pasını verdi. Melo'nun ıska geçtiği topa Caner yakın mesafeden vurarak golünü attı.

Son dakikalarda Erciyesspor daha fazla risk alırken, Prandelli; Sneijder'in yerne Dzemaili'yi oyuna aldı.

Çabalar sonuç vermezken mücadele Galatasaray'ın 2-1'lik üstünüğüyle bitti.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda K.Erciyesspor'a konuk olacak Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu.

Sarı Kırmızılı ekip, saat 18.30′da başlayacak mücadeleye; Muslera – Tarık, Chedjou, Semih, Telles – Olcan, Melo, Selçuk, Yasin – Sneijder – Burak 11′i ile çıkacak.

Öte yandan Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli, Arsenal karşısında alınan mağlubiyetin ardından dizilişte de değişikliğe gitti. Cim Bom, K. Erciyesspor karşısında 4′lü savunma düzenine dönecek. Savunma 4′lüsü Tarık, Chedjou, Semih ve Telles’ten oluşacak. Orta sahanın merkezinde Felipe Melo, Selçuk İnan ve Wesley Sneijder yer alacak. Sağ kanatta Olcan Adın sol kanatta ise Yasin Öztekin görev alacak. Burak Yılmaz ise karşılaşmaya tek forvet olarak başlayacak.

  • AMK Spor
Kaynak: http://amkspor.com/2014/10/04/g-saray...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0