Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Flaması Yakan Fenerbahçeli Taraftara Dava

Galatasaray Flaması Yakan Fenerbahçeli Taraftara Dava

Enver K.
11.02.2016 - 16:58

Ligde Fenerbahçe-Galatasaray arasında 25 Ekim 2015'te oynanan maçta Galatasaray flaması yaktığı ve cansız kadın mankene Galatasaray forması giydirdiği iddiasıyla Fenerbahçe taraftarına dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe-Galatasaray arasında geçen yıl oynanan maç öncesinde, stat dışında Galatasaray flaması yaktığı ve cansız kadın mankene Galatasaray forması giydirdiği öne sürülen Fenerbahçe taraftarı hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, 25 Ekim 2015 tarihindeFenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan müsabakada, Fenerbahçe taraftarının Galatasaray forması giydirilmiş cansız kadın mankeni ateşe verdiği şeklinde sosyal medyada ve internet sitelerinde haber yapıldığının belirtilmesi üzerine, resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi. 

Söz konusu olayla ilgili Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin de suç duyurusunda bulunduğu bilgisi verilen iddianamede, soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak habere konu olayın gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti, olay görüntülerinin temini ve şüphelilerin tespit edilerek delillerin gönderilmesinin istendiği anlatıldı.

İddianamede, bu kapsamda yapılan çalışmada, soruşturmaya konu olayın müsabaka öncesinde stada yakın bir iş yerinin önünde cereyan ettiğinin belirlendiği, Serdar Murat E'nin söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi olduğunun görüntülerle belirlendiği aktarıldı.

'2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi'

İddianamede, Serdar Murat E'nin ifadesinde, tezahürat sırasında seyyar satıcıdan aldığı meşale ile Galatasaray flaması yaktığını anlattığı belirtilerek, cansız kadın mankenin kendisiyle ilgili olmadığını ve çekim açısı nedeniyle yakılmış şeklinde algılandığını, olayın suç olduğunu bilmediği ve kötü niyetinin olmadığı şeklinde beyanda bulunduğu bildirildi. 

İddianamede, Serdar Murat E'nin 'Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması' suçlarından 9 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
9
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın