Görüş Bildir
Haberler
TV
Futbola Olan Aşkımızı İyice Pekiştiren 13 Anime

Futbola Olan Aşkımızı İyice Pekiştiren 13 Anime

kostas papadopoulos
17.06.2015 - 02:53 Son Güncelleme: 17.06.2015 - 15:15

Her erkek çocuğunun bir dönem mutlaka hayallerini süslemiştir futbolcu olmak. Kutu kolaları ezerek yaptığımız toplardan kameslere bu oyunu oynamak için ne fedakarlıklarda bulunmadık ki? Okulda, sokakta, evde bütün zamanı futbol oynayarak geçirirken tek bir mola verdik. O da futbol konulu çizgi filmleri izlemek için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Captain Tsubasa

1. Captain Tsubasa

İlk bölümü 1983'te yayınlanan ülkemizde de 'Küçük Golcü' adıyla yayınlanan seride Japonya Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nı kazanmak isteyen Tsubasa Oozora'nın futbol kariyeri anlatılıyor. 2 bölümde anca geçilebilen ortasahadan, şut çekildikten sonra ovalleşen toplara bu çizgi filmi izleyeceğiz diye az geç kalmadık okula. 

İlk bölüm için tıklayın

2. Moero! Top Striker

2. Moero! Top Striker

İlk bölümü 1991 yılında yayınlanan ve ülkemizde 'Benjamin' adıyla bilinen bu çizgi film akıllarımıza 'akula' 'serap' ve 'magnum' vuruşlarıyla kazındı.

İşte Benjamin'in ilk bölümü

3. Hurricanes

3. Hurricanes

İlk bölümü 1993'te yayınlanan ülkemizde de kısa bir süre 'Kasırgalar' adı altında yayınlanan çizgi film, Hurricanes isimli futbol kulübünün başından geçen olayları anlatıyor. Aklımızda kalanlar ise babasının ayrılmasıyla kulübün başına geçen 16 yaşındaki Amanda Carey, aksi İskoç teknik direktör Jock Stone ve takım kaptanı Cal Casey.

intro

4. Strikers

4. Strikers

Orijinal ismi 'Ashita e Free Kick' olan bir dönem ülkemizde de yayınlanan çizgi filmin ana karakteri mavi saçlı Shun Godai, aslında dedesinin holdinginin başına geçmek için geldiği İtalya'da futbola merak salıp tüm serveti elinin tersiyle itiyor. Aynı zamanda bir voleybol takımının ve oyuncularının futbolcularla kurduğu ilişkileri de konu alan çizgi filmden aklımızda kalan ise 'albatros vuruşu'.

intro

5. Giant Killing

5. Giant Killing

2010 yılında 26 bölümlük anime olarak yayınlanan Giant Killing, East Tokyo United isimli futbol takımının başından geçenleri konu alıyor. Bu serinin en önemli özelliği ise gerçekçiliği. Stadyumlardan, kamera açılarına kadar birçok detay özenle çizilmiş. İzlerken gerçek bir futbol maçı izliyormuş hissine bürünebilirsiniz. 

ilk bölüm

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kung-foot

6. Kung-foot

Meteorlar isimli bir takımdaki çocukların başından geçenleri konu alan seride futbol oynarken kung-funun faydalı olabileceğini görüyoruz. 

ilk bölüm

7. Inazuma Eleven

7. Inazuma Eleven

Aynı isimli video oyundan esinlenerek animesi yapılan Inazuma Eleven, daha sonra eklenen Inazuma Eleven Go, Inazuma Eleven Go: Chrono Stone ve Inazuma Eleven Go: Galaxy ile birlikte toplam 268 bölüme ulaşmıştır. Seri, dedesi Japonya'nın en iyi kalecisi olan fakat o daha doğmadan ölen Endou Mamoru'nun, dedesinin izinden ilerleyip kaleci olma hikayesini anlatır. 

ilk bölüm

8. Ganbare Kickers

8. Ganbare Kickers

Hikayesi Tsubasa'yı andıran Ganbare Kickers, Gregor adlı küçük çocuğun yeni taşındığı semtin okul takımına girmesiyle futbola olan aşkını göstermesini konu alıyor.

ilk bölüm

9. Ginga e Kickoff

9. Ginga e Kickoff

2012 yılında yayına giren ve 39 bölüm süren seri, Predators takımının başından geçenleri anlatıyor. Serinin öne çıkan tarafı ise minyatür kaleden, körler futboluna, kadınlar futbolundan, 2'ye 2 maçlara kadar futbolun tüm yelpazesini gözler önüne sermesi.

ilk bölüm

10. Area No Kishi

10. Area No Kishi

2012 yılında yayınlanmaya başladıktan sonra 37 bölüm süren bu seri Japonya U-15 Milli Takımı'nın kaptanı olan Suguru Aizawa'nın trafik kazası sonucu ölümünden sonra kalbinin kardeşi Kakeru Aizawa'ya nakledilmesi ve dolayısıyla Dünya Kupası kazanma hayalini de kardeşine bırakmasını konu alır.

ilk bölüm

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aoki Densetsu Shoot

11. Aoki Densetsu Shoot

Kakenshi Ortaokulu'nun üç yıldızı olan Toshihiko Tanaka, Kazuhiro Hiramatsu ve Kenji Shiraishi'nin mezun olduktan sonra hayranı oldukları Yoshiharu Kubo ile birlikte oynayabilmek için Kakegawa Lisesi'ne gitmelerini konu alan seri ilk kez 1993'te yayınlanmış ve 38 bölüm sürmüştür.

ilk bölüm

12. Whistle!

12. Whistle!

Rüyası profesyonel bir futbolcu olmak olan ancak kısıtlı yeteneklere sahip Kazamatsuri Shou'nun arkadaşlarının da desteğiyle yeteneğini geliştirip basamakları bir bir çıkmasını anlatan seri 2002 yılında yayına girip 39 bölüm sürmüştür. 

ilk bölüm

13. Hungry Heart: Wild Striker

13. Hungry Heart: Wild Striker

Tsubasa'nın yaratıcısı olan Yoichi Takahashi'nin bir başka animesi olan bu serinin ilk yayın tarihi 2002'dir ve toplam 52 bölüm sürmüştür. Serinin konusu ise abisi ünlü bir futbolcu olan ve A.C Milan'a transfer olan Kano Kyosuke'nin abisinin gölgesinde kalarak futbola soğuması ancak daha sonra edindiği arkadaşlarla tekrar futbola olan sevgisinin artmasıyla abisinin izinden gitmesidir. 

ilk bölüm

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
69
53
28
18
16
14