Görüş Bildir
Haberler
Futbol Kurallarında İki Değişiklik Gündemde

Futbol Kurallarında İki Değişiklik Gündemde

Enver K.
21.02.2015 - 17:07

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (International Football Association Board - IFAB) 28 Şubat'ta Kuzey İrlanda Başkenti Belfast yakınlarındaki Craigavad 'da yapılacak yıllık olağan toplantısının gündeminde maçlarda oyuncu değişikliği ve penaltı+kırmızı kart uygulaması konuları da yer alacak. Karar verilecek gündem maddelerinden biri oyuncu değişikliği ile ilgili (3. madde).

Kendisine bağlı konfederasyonlar ve ulusal federasyonları temsilen FIFA, uzatma dakikalarında dördüncü bir oyuncunun değiştirilmesini teklif etti.

Karar verilecek diğer önemli bir madde de (12. madde) 'Üçlü ceza' olarak adlandırılan kural. Şu anda bir faul veya sportmenlik dışı davranışta serbest vuruş veya penaltı yanında kırmızı kart gösteriliyor, ayrıca müsabakalardan men cezası veriliyor. Çeşitli defalar değiştirilmesi önerilen bu kural bu yılki toplantının karar verilecek gündem maddeleri arasına alındı.

Karar verilecek diğer bir madde ise, amatör liglerde oyuncu değişikliğinin esnek hale getirilmesi. İngiltere ve İskoçya'da bu konuda yapılan denemelerde müsbet sonuçlar alındı.

IFAB'nin gündeminde karar alınmayacak maddeler de bulunuyor. Sadece değerlendirilecek bu maddeler şunlar:

  • Gençler liginde belirli bir süre oyun dışı kalma cezası.

  • 12. madde kapsamındaki elle oynama kuralı.

  • Maç sırasında saat durdurma (basketbol gibi)

  • Tereddütlü durumlarda video tekrarına başvurmak.

IFAB sekiz kişiden oluşuyor. Dört üyeyi, dört konfederasyonu temsilen FIFA belirliyor. Diğer üyeler ise İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda Federasyonları temsilcilerinden oluşuyor. Kuralların değişmesi için dörtte üç çoğunluk sağlanması gerekiyor.

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol-kurallari...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın