Görüş Bildir
Haberler
Fujitsu Güneş Enerjisiyle Çalışan, Bükülebilir Beacon Geliştirdi

Fujitsu Güneş Enerjisiyle Çalışan, Bükülebilir Beacon Geliştirdi

Onedio Medya
08.04.2015 - 13:31 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 14:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

AVM ve kamuya açık alanlarda gittikçe yaygınlaşan beacon ‘lar giyilebilir teknolojiler furyasına katılabilir mi? Fujitsu’nun geliştirdiği bükülebilir yeni nesil beacon’lar bunun mümkün olabileceğini gösteriyor olabilir.

Fujitsu ‘nun Bluetooth smart beacon’ına esnek yapı kazandıran özellik, güneş enerjisiyle çalışması ve bunu destekleyecek yeni bir güç kontrol sistemine sahip olması. Zira, bugün kullanılan tipik bir beacon’ın iletişime başlama anında fazla enerji tüketmesi ve çalışma süresince yeterince gücün kalıp kalmadığını denetleyecek bir devreye ihtiyaç duyması, esnek bir formda üretilmesine engel olan temel faktörler.

Fujitsu’nun yeni nesil beacon’ları güç tüketimini azaltmak için başlangıç anındaki güç izleme fonksiyonunu geçici olarak durduruyor ve tasarruf edilen gücü iletişimi başlatmak için kullanıyor. Enerji verimliliğinde sağlanan ilerleme sayesinde güç depolama birimlerinin büyüklüğünü 9 kat azaltan Fujitsu beacon’lar, Fujitsu tarafından kullanılan film solar pilleri kullanıyor. Bu sayede eğilip, bükülebilen beacon’lar bugün yerleştirilmesinin zor olduğu farklı yüzeylerde kullanılabiliyor. Buna giysiler ve insan bedeni de dahil.

Fujitsu, yeni nesil beacon’larını bir süre daha test ettikten sonra 2016 yılında piyasaya sunmayı planlıyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/04/08/fujits...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0