Görüş Bildir
Haberler
Freud Testi: Kendini Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

etiket Freud Testi: Kendini Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Kendini ne kadar iyi tanıyorsun?

Haydi testi çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. Söyle bakalım, okuduğun kitaplar genelde hangi türde olur?

4. Peki erkek/kız arkadaşında olması gereken en önemli özellik nedir?

5. Şu hayatta "kaybetmeyi göze alamam" dediğin şey bunlardan hangisidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini zaman zaman etrafındaki herkesten daha zeki hissettiğin oluyor mu?

7. Ve son olarak, bu tweete tepki ver bakalım. :)

7. Ve son olarak, bu tweete tepki ver bakalım. :)
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Freud'a göre;

Her insan gibi aslında sen de kendini tanımaya ve keşfetmeye çalışıyorsun. Tabii ki de bunca zamandır geçen sürede içsel olarak neler hissettiğini, insanlara nasıl yaklaşman gerektiğini kendi kendine çözdün. Asıl mesele olmak istediğin kişiyle olduğun karakter arasında bir çekişme yaşamanda. Herkesin aslında içten içe yaşadığı ve kafasında hayal edip yarattığı bir karakter vardır. Fakat hiçbir zaman tam anlamıyla o kişi olamayız. Buna bizi gerek ailesel gerek arkadaşsal ortamlar etkiliyor. Kimi zaman da kendimize yeniliyoruz. Sen de bunu çoğu zaman yaşıyorsun. Fakat sen hiçbir zaman o kişi olmaktan vazgeçmiyorsun. Çünkü insanın kendini keşfetmesi öyle kolay bir şey değildir. Tam anlamıyla kendini tanıyamadan istediğin kişi olmak için kendini zorlayamazsın. Bazı şeyler vardır onları yaşayarak öğrenmek gerekir. Bazılarını ise dışarıdan görerek hayatına geçirir, önlem alırsın. Senin hayata dair şöyle bir inancın var: Hiçbir şey için kendini kısıtlamamalı, eğer istiyorsan bir şeyi yapmalısın. Sonucu ne olursa olsun. Çünkü hayatının ilerleyen dönemlerinde geriye bakıp pişman olmak istemiyorsun. Hatasız insan yoktur hatalarından ders çıkaramayan insan vardır. Sen genelde başına gelen talihsiz olayları düşünür, nerede hata yaptıysan bundan sonrasında önlemleri almayı başarıyorsun. Böyle böyle kendini tanımaya çalışıyorsun. Dışarıdan çoğu insan bunu başardığını düşünse de içten içe yaşadığın çelişkiler var elbette. Bazen kendini o kadar çıkmazın içinde hissediyorsun ki sanki büyük bir kaosun içerisindeymişsin gibi. Belirlediğin kriterlere göre davranmak seni zorluyor ama sen olmak istediğin kişi olacak ve emeklerinin karşılığını alacaksın. Kendini gerçek anlamda tanıdığında çok sevecek, güvenin tam anlamıyla yerine gelecek. Kimse mükemmel olmak zorunda değil, olduğumuz kişiyi olduğu gibi sevmeliyiz. O zaman gerçek kişiyi ortaya çıkarırız. Biz sana inanıyoruz, yeter ki sen de kendine inan! Kendini tanımak kolay bir şey değil ve sen bunun için çabalıyorsun. Eminiz, olmak istediğin kişi olacak ve mutluluk duyacaksın.

Freud'a göre;

66.media.tumblr.com

İnsanlar senin dışarıdan kendine güvenen tavrına, söylediklerinin her zaman mantıklı oluşuna içten içe bayılıyorlar. Etrafındaki insanların sevdiği ve değer verdiği bir insansın. Bu kendinde emin olan karakterinin altında aslında özünle barışık bir insan olmanın etkisi var. Tabii ki her anlamda dört dörtlük değilsin çünkü kimse olamaz. Fakat olmak istediğin bir insan profili var ve bunun için çok çaba harcıyorsun. Kendini geliştirmek ve iyi hissetmek istiyorsun. Bunun için de ilk yapman gereken şey kendini tanımak olmalı. Ve sen kendini gerçekten tanıyan, ne istediğini bilen öz güven sahibi bir insansın. Kusurların illa ki olacak fakat bunları kapatmaya çalışmak, kendinin farkında olmak demektir. O yüzden kendin için büyük bir ilerleme kaydediyorsun. Fakat içsel olarak yaşadığın sıkıntılar da yok değil. Kendini eleştirerek sürekli sorguluyor ve doğru yolu bulmaya çalışıyorsun. Yaptığın çoğu şeyi kendince bazen doğru bulurken bazen de kendini büyük bir yanlışın içerisindeymişsin gibi hissediyorsun. Çünkü şu an içinde bulunduğun konum, durum veya her ne ise daha önce vermiş olduğun kararların sonucu olduğunu düşünüyorsun. O yüzden zaman zaman yanlışa düştüğünü düşünmen çok normal. Önemli olan bunlardan ders çıkarıp kendini bulman. Dışarıdan fazlasıyla ciddi ve disiplinli bir yapın gözükse de içten içe çok hassas bir kalbe sahip olduğunun farkındayız. Bunu çoğu zaman disipline etmekte zorlanıyorsun. Bunu yaparken çok zorlanıyorsun fakat zamanla kendini daha iyi tanıyacaksın. Biz sana inanıyoruz, senin de yapman gereken sadece ve sadece kendine inanmak!

Freud'a göre;

Sen etrafındaki insanların sana karşı olan yanlışları sayesinde kendini tanıyabildin. Çünkü etrafındaki insanlara o kadar çok değer veriyorsun ki hatta çoğu zaman kendinden çok ödün veriyorsun. Bunu fark etmek senin tarafından acı bir şekilde sonuçlansa da kendini fark ettin. Önceden sevdiğin insanlar üzülmesin diye yüzü gülsün diye elinden geleni yapıyordun. Fakat kimsenin aslında senin gibi olmadığını ve boşa değer verdiğini gördün. O yüzden kendine çeki düzen verip olmasını istediğin o güçlü karaktere büründün. Kendini artık herkesten daha iyi tanıyorsun. Artık kendine olan güvenin her zaman var. Sen kendine olan güvenini değil insanlara olan o duyguyu köreltmişsin. Bunu tabii ki de etrafında güvendiğin ve değer verdiğin insanlar yapmış. Tüm bunların yanında herkes tarafından sevilmek ve sayılmak isteyen bir yapın var.  Bunu biliyor ve artık ona göre davranıyorsun. Zamanla işe yaradığını da fark ediyorsun. Artık herkes haddini bilmeli modundasın! Kendinin farkında olan güçlü kişiliği buldun. Artık gerisini onlar düşünsün!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
936
337
124
95
53
44
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?