Görüş Bildir
Haberler
Fransa Rotasını Sağa Çevirdi

Fransa Rotasını Sağa Çevirdi

Onedio Medya
23.03.2015 - 10:52 Son Güncelleme: 23.03.2015 - 11:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

22 Mart Pazar günü yapılan Fransa İl Meclis seçimlerinde ilk turun galibi sağ partiler oldu. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) ile ittifak yapan merkez sağcı Bağımsız ve Demokratlar Birliği Partisi (UDI) yüzde 30-32 oyla seçimlerin ilk turunu kazanan partiler oldu.

UMP başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ülke siyasetinde yeniden büyük avantaj yakalamayı başardı. İlk tur seçimlerini kaybeden ise iktidarda olan Cumhurbaşkanı François Hollande'nin partisi (PS) Sosyalistler oldu. Sosyalist Parti sandıktan çıkan yüzde 20-22 oyla ilk turda başarı gösteremedi. Radikal sağcı Ulusal Cephe Partisi (Front National) lideri Marine Le Pen ise yüzde 24-26 oyla tahminlerin biraz altında kaldı. Son iki haftada yapılan anket sonuçlarında Marine Le Pen'in yüzde 28-30 oy kazanması tahmin ediliyordu. Parti Başkanı Marine Le Pen sandıktan çıkan sonuçtan memnun olduğunu, partisinin başarıyı yakaladığını ve ikinci turda daha fazla oyla kazanacaklarını iddia etti.

İlk turda seçimlere olan katılımın yüzde 50-51 yüksek olması dikkat çekti. 29 Mart Pazar günü seçimlerin ikinci turu için Fransızlar yine sandık başına gidecek. UMP parti başkanı Nicolas Sarkozy ilk turun zaferiyle halkın güvenini kazanıp, ikinci tur için seçim kampanyalarına hız verdi. UMP, sosyalistlerin planlarını alt, üst etti. Kesin seçim sonuçlarının bugün akşam saatlerinde belli olması bekleniyor. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0